To bi trebalo da bude jedna od prvih Odluka sad kada su "zaštitili" Adu stavljajući je u taj rang...Još kad bi zabranili ulaz na Adu kolima pa da im i poverujem
Zaštićeno područje obuhvata poluostrvo Ade Ciganlije, uokvireno Savom na površini od oko 290 hektara, zatim Savsko jezero i sa njim povezano taložno jezero, nasipe koji Adu povezuju sa obalom, kao i Čukarički rukavac sa obalom gde se uliva Topčiderska reka. Površina zaštićenog prirodnog dobra obuhvata oko 471 hektar i nalazi se u javnoj, u privatnoj i u državnoj svojini.
zabranjuju se sve radnje i aktivnosti koje ugrožavaju ili menjaju njegova svojstva, posebno smanjenje procenta zelenih površina, širenje područja pod golf terenima, izgradnja trajnih objekata (ugostiteljskih, turističkih, stambenih, ekonomskih, privrednih
Ne razumem kako misle da presele zoo vrt na Adu, kada se ona nalazi na silaznoj putanji aviona koji sleću na aerodrom. Takođe mi nije jasno kako misle da rasele to mini naselje.Ada Ciganlija odsad predeo izuzetnih odlika
Prostor Ade Ciganlije proglašen je na jednoj od nedavnih sednica Skupštine grada za zaštićen, i to kao predeo izuzetnih odlika, i svrstan je u treću kategoriju zaštićenih područja lokalnog značaja.www.politika.rs
'ladno su izbetonirali Adu..?Evo konacno nesto lepo na Adi. Jos parkinga. Odlican projekat. Da li bi Beobild eksperti Dragan sa Fruske gore, Gaga i drugi bili ljubazni da nam okace pe-de-er Ade i objasne kako je ovo potrebno i korisno.
Pogledajte prilog 183766Pogledajte prilog 183767Pogledajte prilog 183768Pogledajte prilog 183769Pogledajte prilog 183770Pogledajte prilog 183771Pogledajte prilog 183772Pogledajte prilog 183773
A ja se nadam da će jedne sezone osvanuti zabrana ulaska za motorna vozila...Bice jos betoniranja, prosirivanja, asfaltiranja. Nadamo se da ce uskoro i na Adu uci autoput sa zaustavnim trakama i da ce ona naplatna rampa postati prava naplatna rampa kao u Vrcinu!
Ja promovišem izgradnju pešačko-biciklističkog mosta do Ade, a ne parkiranje na Adi.. . Da li bi Beobild eksperti Dragan sa Fruske gore, Gaga i drugi . . objasne kako je ovo potrebno i korisno.