Šta je novo?

ABlok - Blok 67a [ Stambeno poslovni kompleks | 137 000 m²]

milos.tro":1mnvupnl je napisao(la):
Na FCB-u je pre nekoliko dana otvorena strana- "ABlok Заједница"
"Poštovane komšije,
Osnovali smo ovu stranicu kako bi kroz zajedničke ideje, sugestije i predloge uticali na očuvanje i podizanje kvaliteta života u našem naselju. Takođe, ideja je da se stranica koristi i za međusobno informisanje o sadržajima u naselju kao i u blizini a koji mogu biti od značaja za stanare naselja.
Napominjemo da je stranica osnovana od strane stanovnika naselja a ne od strane investitora."

https://www.facebook.com/ABlok-43898070 ... /timeline/

Šuška se da će investitor izvršiti podizanje "krova od garaže" tj. šetališta, žardinjera, borova, trotoara, ulice... kako bi uradio kvalitetnu popravku problema sa prokišnjavanjem garaže.

To ti verovatno zavisi od brzine interneta,povremenih prekidanja itd.

Stizu i sveze fotografije izgradnje.

Inace ovom prilikom sam brzinski svratio i do prodajnog salona i pitao u vezi garaze iz prve faze. Receno je da ce primedbe kupaca po pitanju garaze prve faze biti resene.

A sada fotke:
151021-ablok-01.jpg

151021-ablok-02.jpg

151021-ablok-03.jpg

151021-ablok-04.jpg

151021-ablok-05.jpg

151021-ablok-06.jpg

151021-ablok-07.jpg

151021-ablok-08.jpg

151021-ablok-09.jpg

151021-ablok-10.jpg

151021-ablok-11.jpg

151021-ablok-12.jpg

151021-ablok-13.jpg

151021-ablok-14.jpg

151021-ablok-15.jpg

151021-ablok-16.jpg

151021-ablok-17.jpg

151021-ablok-18.jpg

151021-ablok-19.jpg

151021-ablok-20.jpg

151021-ablok-21.jpg

151021-ablok-22.jpg

151021-ablok-23.jpg

151021-ablok-24.jpg

151021-ablok-25.jpg

151021-ablok-26.jpg

151021-ablok-27.jpg

151021-ablok-28.jpg

151021-ablok-29.jpg

151021-ablok-30.jpg

151021-ablok-31.jpg

151021-ablok-32.jpg

151021-ablok-33.jpg

151021-ablok-34.jpg

151021-ablok-35.jpg

151021-ablok-36.jpg

Ispada da ovi brze rade drugu od prve faze!Svaka cast.

Игоре, знаш ли када креће трећа фаза? Колико сам могао да приметим делује ми да су изменили мало изглед ламела из треће фазе.

Trebalo bi uskoro, bice standardno najava sa renderima itd.

Ka Jurija Gagarina je postavljen bilbord sa renderom za treću fazu, ako budem prolazio tuda ovih dana, fotkaću ga. I meni se čini da su nešto menjali - ali to je kozmetika samo, u suštini na tom mestu ostaje 12-spratni bedem :D

napravi fotku u prolazu. Ja recimo volim velike gabaritne objekte koji oivice blok i prave u nastavku niz iste ili slicne spratnosti. Pritom regulaciona linija je do setalista i prakticno ocekujem da se isprati urbanisticki potez pocevsi od Deltine zgrade kod buduce autobuske pa zajedno sa isturenim objektom kod belvila, delta city i ABlok. Kada tu ulicnu postavku uporedim sa trecim bulevarom tj Milutina Milankovica mislim da je Jurija Gagarina daleko bolje prosla sto se ulicnog fronta tice.

Tu sam saglasan. Mislim da će prizemlje ABloka ka Jurija Gagarina biti pravo osveženje, tj. da ćemo najzad i na Novom Beogradu dobiti pravi bulevarski front - prostrane izloge i ugostiteljske sadržaje u nivou ulice - a da to nisu improvizovani, poludivlji objekti.

Uostalom, gotovo sva ta divlja gradnja na Novom Beogradu u poslednjih 15 godina objašnjava da ljudi jednostavno imaju potrebu za takvim sadržajima, naročito kako se Novi Beograd budi iz svoje "spavaonica" faze. Tako bankari koji rade u Bulevaru Zorana Đinđića ručaju i piju kafu u onim groznim prizemljušama duž te ulice.

I kad smo već kod ABloka - domaći lanac kafeterija, koji se jednostavno zove "Kafeterija", najavio je otvarnje lokala u ABloku. Otvaranje kafića je najavio i Coffee Dream, tako da se može naslutiti da kafedžije očekuju dobar promet u tom kraju.

EDIT - ne moram da slikam bilbord, render za fazu 3 se pojavio na zvaničnom sajtu:

slide1.jpg

Znači biće jedna p paralelna ulica sa jurija gagarina.

Potpuno se slažem za bulevarski front.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Ta prakticno interna blokovska saobracajnica paralelna sa Jurija Gagrina je verovatno potrebna i zbog protivpozarnih uslova.

jeste bedem, ali pristojno izgleda.
U odnosu na nju ove zgrade iza deluju malo i ususkano :D

I dalje su mi najveca zamerka na projekat 'tri praseta' :)

Zdravo svima, imam pitanje u vezi stanova u ovim objektima. Da li izmedju stanova postoji izolacija tj. od cega se sastoje zidovi izmedju stanova? Videla sam na fotografijama i gradilistu da ka hodnicima ima izolacija ali se ne secam sa gradilista da li ima izmedju stanova nesto slicno.

Biljana_Dj":3jn6obp8 je napisao(la):
Zdravo svima, imam pitanje u vezi stanova u ovim objektima. Da li izmedju stanova postoji izolacija tj. od cega se sastoje zidovi izmedju stanova? Videla sam na fotografijama i gradilistu da ka hodnicima ima izolacija ali se ne secam sa gradilista da li ima izmedju stanova nesto slicno.

Nisam gradjevinac pa da mogu da pomognem oko toga od cega se ovi zidovi sastoje, ali mogu da iznesem svoje licno zapazanje i misljenje.

Spoljasnja zvucna izolacija je za mene fantasticna, unutrasnja zvucna nista narocito (ne bih rekao losa ali sam ocekivao mnogo vise i bolje).

Ono sto me trenutno najvise plasi je sama termoizolacija, kako spoljasnja tako i unutrasnja, kao i problem oko samog grejanja. Bukvalno se smrzavam u stanu, a o dovodjenju dece i da ne govorim. Vec dve nedelje od kada je pocela grejna sezona gotovo da nema nikakvog pomaka tako da cu od sledece nedelje biti prinudjen da radikalizujem korake (zalba investitoru sa vrednostima koje su izmerene u toku dana i noci, prijava nadleznoj opstinskoj ili gradskoj inspekciji i sl.). Inace, stava sam da je sve lepo zamisljeno i da ovo naselje moze zaista lepo da funkcionise ako se sredi ovaj po meni veoma akutan problem (u prevodu "sta mi vredi stan u ovom prelepom naselju ako cu se u njemu smrzavati").

Zdravo svima, ja sam kupila stan u drugoj fazi i sada pažljivo pratim kako napreduje i šta kažu ljudi koji su već počeli da žive u naselju. Dobro je što je mystic021 napisao iz prve ruke koji problem on ima, bila bih jako zahvalna da nas obavesti da li će i šta uspeti da uradi i kakav će biti stav investitora po ovom pitanju. Nedostatak dobrog grejanja je zaista veliki problem, a ja sam takođe od još jedne osobe čula da je sada u stanovima "onako", nije hladno ali nije ni toplo. Jel ima još neki komšija koji bi da podeli svoje utiske sa budućim stanarima na ovom forumu? Pozdrav!

Mystic021,da li mozes malo detaljnije opisati u kom smislu je grejanje lose?Da li je problem u radijatorima ili je izolacija lose uradjena i da li je problem prisutan samo kod tebe ili imas saznanja da je i u drugim stanovima hladno?Hvala

I ja takodje moram da se pozalim da relativno mlako grejanje. Nisam gradjevinac i uopste se ne razumem u to, ali po meni prozori ne dihtuju dobro.
Tako da kad se greje prostorija samim tim se i hladi od prozora. To sam skapirao da kad duva i stavim ruku na okov prozora ili vrata od terase, osecam kako ulazi hladan vazduh. Takodje mislim da su stedeli na velicini radijatora i broju.
Ono sto bih isto izneo kao zamerku je stvarno losa zvucna izolacija. Ona je evidentna tek uvece kad je relativna tisina u zgradi i spolja. Tek tada dolazi do izrazaja kad se bez problema cuju glasovi i od komsija pored i od komsija iznad-ispod. Nisu jasni glasovi ali se cuju.
Tako da za grejanje definitivno treba da se preduzme nesto.

Hvala na odgovoru mystic021. Ja sam kaparisala stan u 3. fazi i redovno pratim ovaj forum posebno zbog slika :)
Sto se tice grejanja ne verujem da je nesto do izvodjaca, pre ce biti da je zbog toga sto ima neuseljenih stanova pa sistem jos nije 'razradjen'. Ovo pisem iz slicnog iskustva. Zivela sam u novoj zgradi na Novom Beogradu i imali smo prvih meseci problem sa grejanjem. Nakon toga, kada se sve malo uhodalo, grejanje ( sa kalorimetrima) je bilo odlicno (termo glave na 3,5 od 6) a zbog dobre izolacije (losije izvedene nego u ABloku; ovde mislim i na stolariju) cena grejanja je za stan od 40m2 bila je oko 2.000 dinara. Doduse u toj zgradi smo imali izolaciju i izmedju stanova (kamena vuna) zbog toga sam i pitala da li nesto slicno ima i ovde. Sto zbog zvuka sto zbog toplote.
Verujem da ce sve biti OK sa grejanjem.

Da li je mozda neko od stanara kontaktirao investitora i da li su odreagovali u vezi loseg grejanja?

Vrh