Šta je novo?

ABlok - Blok 67a [ Stambeno poslovni kompleks | 137 000 m²]

Pozdrav,

Imam nedumicu pa bih zelela vas savet.

Naime dvoumim se izmedju 2 stana u A bloku. Jedan je na 5. a jedan na 6. spratu. Taj na 6. spratu mi vise odgovara po strukturi ali me plasi kako je iznad povuceni sprat i deo terase tog stana ide iznad ovoga na 6. spratu. Koliko to moze da bude potencijalni rizik? I dali znate nekoga ko je kupio stan u 1. fazi na 6. spratu.

Inace ovaj na 5. spratu je isto dobar ali nema tako "savrsen" raspored za potrebe moje porodice.

Hvala unapred!

Budi bez brige gde god da kupiš stan u Beogradu, pa i na planeti, garancija za materijale koji imaju ulogu hidroizolacije je 10 god. uz malo sreće i različitih faktora u praksi najviše do 20 god. će izdržati materijal koji je postavljen na krovu ili ovoj krovnoj terasi. Bez obzira da li je kosi krov ili ravan. Suština je u kvalitetno izvedenim radovima i pravilno korišećenim materijalima za prekrivanje krova u ovom slučaju krovne terase. S obzirom da ove zgrade iz prve faze spadaju u retko viđenu kvalitetnu gradnju u Beogradu, ne bi trebalo da bude problem koji god sprat da izabereš što se tiče hidroizolacije i termoizolacije. U ostalom kada kupiš stan postoji verovatno i neka garancija. Za tehničke uređaje zakonska je 2 god. za stanove ne znam kolika, ne bi me čudilo da je isto 2 god.
Ono što bi trebalo da te brine je kako će ti vlasnici tog stana koji imaju krovnu terasu istu i koristiti. Da li će svojom ne pažnjom ili agresivnim hemijski materijalima higijenskim održavanjem odštetiti podni matreijal svoje terase odnosno krova od stana ispod? Za tako nešto niko neće da garantuje. Zato kada osiguraš stan rešila si bilo koji problem prokišnjavanja.

Ako je hidroizolacija lose uradjena to ce se videti u prvih 6 meseci do godinu dana, ako to izdrzi nece biti problema bar 20 godina.

Гледао сам скоро на тв типа који је експерт за противпожарну заштиту. Каже да никад не узима собу у хотелу изнад петог спрата јер мердевине са противпожарних возила досежу до петог спрата. Додуше то је у америци. Можда неко ко купује стан и о томе размишља.

Nasi imaju korpu do 20 sprata inace kakvi su protiv pozarni putevi u bloku

Пожарни путеви су углавном под бахато паркираним возилима.
Рецимо сад скоро кад је био пожар у Луја Адамича, кад је горела кровна конструкција - тавани где су иначе код њих "подрумске просторије", ватрогасци су имали проблем да са возилима дођу до саме зграде !

Raspored prostorija u A Bloku je moguće malo promeniti.

S3

ABlok sveze fotografije ;)
150914-ablok-01.jpg

150914-ablok-02.jpg

150914-ablok-03.jpg

150914-ablok-04.jpg

150914-ablok-05.jpg

150914-ablok-06.jpg

150914-ablok-07.jpg

150914-ablok-08.jpg

150914-ablok-09.jpg

150914-ablok-10.jpg

150914-ablok-11.jpg

150914-ablok-12.jpg

150914-ablok-13.jpg

150914-ablok-14.jpg

150914-ablok-15.jpg

150914-ablok-16.jpg

150914-ablok-17.jpg

150914-ablok-18.jpg

150914-ablok-19.jpg

150914-ablok-20.jpg

150914-ablok-21.jpg

150914-ablok-22.jpg

150914-ablok-23.jpg

150914-ablok-24.jpg

150914-ablok-25.jpg

150914-ablok-26.jpg

150914-ablok-27.jpg

150914-ablok-28.jpg

150914-ablok-29.jpg

150914-ablok-30.jpg

150914-ablok-32.jpg

150914-ablok-33.jpg

150914-ablok-34.jpg

150914-ablok-35.jpg

150914-ablok-36.jpg

150914-ablok-37.jpg

150914-ablok-38.jpg

150914-ablok-39.jpg

150914-ablok-40.jpg

150914-ablok-41.jpg

150914-ablok-42.jpg

150914-ablok-43.jpg

150914-ablok-44.jpg

150914-ablok-45.jpg

150914-ablok-46.jpg

150914-ablok-47.jpg

150914-ablok-48.jpg

150914-ablok-49.jpg

150914-ablok-50.jpg

150914-ablok-51.jpg

U julu po ugovoru. Ali po slikama biće pre.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Nezvanicno,rok je 16. april,ali ako se uporedi tempo sa prolaznim vremenom prve faze,bice to i pre!
Ostalo mozda jos desetak stanova iz faze II.

Firma City facility koja radi održavanje je veliki minus za ovo naselje. Investitor ih je izabrao ali izgleda da nisu uspeli uspostaviti "hemiju" sa stanarima.

Zastakljena terasa nije rešena tj. ostala je. Time padaju u vodu obaćanja koje investitor daje pri ugovaranju kupovine (da neće biti promene izgleda fasada, zabrana zastakljivanja...)

O ta firma je zlo davali su mi ponudu za zgradu poslao sam ih da prosetaju od njih je gore jedino gradsko stambeno stim sto oni deru sa cjenom mada su ovdej dali ponudu valjda 0,20 euro centi po mkv

Arado,mozes li objasniti sta je problematicno sa facilitijem?

Ne znam odakle informacija da se placa 0.2E po m2. Placa se 0.31E po m2.

Sto se tice zastakljivanja terase, covek koji je to uradio je po mnogima uradio perfektno.
Nije klasicno sa belim ramom vec u boji drvene fasade. Iskreno treba da preporuce svima da tako urade jer po meni mnogo dobro i lepo izgleda.
Covek je vodio racuna o dizajnu.

A arhitekta koji je dizajnirao krovove sa rupama nad terasama je genijalac. Prosto nema reci koje bi ga opravdale. Uvek se gleda neki dizajn, umesto korist i prakticnost. Ljudima se uvek prlja terasa i ispada ne upotrebljiva, (kad uvek prokisnjava) kad pada kisa ili kad bude snega.

Није битно како је застаклио терасу пошто је било какво застакљивање терасе забрањено, нелегално и суштински наруживање града.

Za zastakljivanje terasa potrebna je gradjevinska dozvola koju izdaju gradske opstine. Tako da je nelegalno samo ako prethodno nije nabavio.
O naruzivanju grada ne bih diskutovao...

Potrebna je saglasnost i arhitekte i projekat zasrakljivanja posto je neovlascena izmjena izgleda objekta narusavanje autorskog djela na koju arhitekte polazu pravo po zakonu o intelektalnoj svojini

majk":ilrkwp5m je napisao(la):
Arado,mozes li objasniti sta je problematicno sa facilitijem?
Koliko razumem, glavni problem je u tome što stalno proširuju budžet tj. stalno formiraju neke fondove (investicioni, za obezbeđenje i sl.) a pri tome hoće koristiti novac iz investicionog fonda za tekuće održavanje. U startu su ubacili svolje ljude u savet naselja koji su sami oformili i sad donose odluke kakve im se hoće.
Takođe, ono što je na inicijativom stanara na skupštini predloženo, ništa ne rade (sve je ili odgovor ne može ili strpite se tek smo počeli sa održavanjem). Ako se već uče, ne treba to da naplaćuju.

Na koliko je ugovor potpisan sa njima jesu formirane skupstine stanara .Sta su ovavezni da rade po ugovoru .

direktor":1izh9wdk je napisao(la):
Na koliko je ugovor potpisan sa njima jesu formirane skupstine stanara .Sta su ovavezni da rade po ugovoru .

E to niko od stanara ne zna.

Pa trazite ugovor kako mogu da vas obavezu da placate nesto za sta niste potpisali ugovor ili ovlastili nekog da potpise umjesto vas , da vam to nisu zapakovali u kupoprodajni ugovor .
Trazite ugovor u ime stanara ugovor moze da potpise predsjednik skupstine stanara uz predhodno datu saglasnost stanara preko 51 % stanara .

direktor":2x4xbwjo je napisao(la):
Pa trazite ugovor kako mogu da vas obavezu da placate nesto za sta niste potpisali ugovor ili ovlastili nekog da potpise umjesto vas , da vam to nisu zapakovali u kupoprodajni ugovor .
Trazite ugovor u ime stanara ugovor moze da potpise predsjednik skupstine stanara uz predhodno datu saglasnost stanara preko 51 % stanara .
Sve (nacin izbora, stavovi,..) ukazuje na to da su predsednici njihovi ljudi. Ima clan I u ugovor koji su iskoristili da nametnu koga I kakvog hoce.

Koliko sam ja upoznat,vi ste u ugovoru o kupovini imali clan kojim ovlascujete investitore da u vase ime angazuju firmu zaduzenu za odrzavanje kompleksa,i to do zavrsetka zadnje faze,a nakon toga ako se formira skupstina stanara,mozete promeniti firmu koju vi kao skupstina odredite.Tako isto je uradjeno i u Belvili i u Westu,i koliko vidim svuda funkcionise!Posto radim u blizini,ne vidim da je naselje zapusteno,pa sam zato i pitao u cemu je konkretno problem?

Vrh