Гага
Professional
Управо тако, укњижен плусићћћ
Ono što sam ja čuo jeste da će sledeća faza ići sa bušenjem a ne nabijanjem šipova. Videćemo za par nedelja kada budu krenuli sa radovima šta će biti.Nevenkovic":3p38sw4t je napisao(la):Znam za buku, pisalo se i ovde o tome, ali ne znam da li će Dragišiću da daju i drugu fazu. Mada, ko god da radi i sa bilo kakvim mašinama, buka bi za stanare A bloka bila nesnošljiva. Okolni blokovi bi mnogo bolje prošli ali koga boli uvo za to, najpovoljnija ponuđena cena dobija posao.
Pricam iz ugla korisnika prostora, u pitanju je vizuelni osecaj. U stanove u Belvilu koji su 2.70 ko da je usao stekao je osecaj veceg prostora od onoga sto jeste.Bad-Toro":1aq14az2 je napisao(la):S obzirom da nisam iz arhitektonske struke, imam jedno laičko pitanje, pa molim nekog kompetentnog za objašnjenje
U čemu je kvalitativna prednost plafona od 2.70 u odnosu na 2.60, kada se gleda kvalitet življenja u stanu? Ili koja je razlika, ako je tako lakše objasniti?
Bad-Toro":1r9cns81 je napisao(la):U čemu je kvalitativna prednost plafona od 2.70 u odnosu na 2.60, kada se gleda kvalitet življenja u stanu? Ili koja je razlika, ako je tako lakše objasniti?
Koja je cena na severnoj strani?rajkapone":1jix5u7m je napisao(la):Pozdrav forumasi!
Zanima me vase cenjeno misljenje o severno orijentisanim stanovima?
Konkretno su mi interesantni jednoiposobni stanovi sa pogledom na Savadu.
Postoji 100000 "razloga" zbog kojih treba biti obazriv prilikom kupovine ovakvog stana, pa bi vase misljenje i te kako pomoglo.
rajkapone":b7v59j99 je napisao(la):Pozdrav forumasi!
Zanima me vase cenjeno misljenje o severno orijentisanim stanovima?
Konkretno su mi interesantni jednoiposobni stanovi sa pogledom na Savadu.
Postoji 100000 "razloga" zbog kojih treba biti obazriv prilikom kupovine ovakvog stana, pa bi vase misljenje i te kako pomoglo.
Niksa":3tpmdi8v je napisao(la):Mislim da je problem severne strane to što je većina stanova zaklonjena ukrasnom fasadom,... koja prelazi preko terasa i prozora.Ovim je umanjena dnevna svetlost u ovim stanovima ...
DusanBG":3pq0xb7o je napisao(la):Белвил је заправо бољи у осветљености због чињенице да 90% прозора гледа на истог или запад и самим тим има више светла од чисто северне стране, иако су више зграде и у делу ближе.
Саша":cj1n2mmp je napisao(la):Оно што се мени не свиђа с те стране јесте што ће тротоар уз зграду бити прекинут с обе стране. С једне стране је улаз у подземну гаражу (испод ламеле Б3, ако се не варам) и ту је висинска разлика између тротоара и рампе око пола метра према слободној процени, а с друге стране је висок зид другог улаза у гаражу (овај улаз није део зграде као претходни, засебан је објекат готово прилепљен уз ламелу Б6, и не изгледа лепо).
Саша":17vmj527 je napisao(la):DusanBG":17vmj527 je napisao(la):Слично је у двема мерцедескама на углу Омладинских бригада и Бул. Милутина Миланковића, где су вертикални делови исте зграде под углом од 120 степени. Те троделне зграде су добре због тога, и због одличне искоришћености простора - имају један, заједнички улаз за три вертикалне ламеле, доста светао и простран.
Гага":1lcoyf2b je napisao(la):Свака "мерцедес" зграда има двостране улазе тј. улазе са сваке стране.Саша":1lcoyf2b je napisao(la):DusanBG":1lcoyf2b je napisao(la):... где су вертикални делови исте зграде под углом од 120 степени. Те троделне зграде су добре због тога, и због одличне искоришћености простора - имају један, заједнички улаз за три вертикалне ламеле, доста светао и простран.
Саша":2rthu7vj je napisao(la):... практично три солитера/ламеле са заједничким степеништем и лифтовима у средини, у простору који је захваљујући ... широк и природно осветљен. .... из којег се иде у све три ламеле. Оригинално, веома занимљиво и економично решење. При том ... ни један прозор та три тако блиска солитера не гледа право у другиСаша":2rthu7vj je napisao(la):... где су вертикални делови исте зграде под углом од 120 степени. Те троделне зграде су ... одличне искоришћености простора - имају један, заједнички улаз за три вертикалне ламеле, доста светао и простран.