Splinter365":56fse0ks je napisao(la):
Pozdrav, trackzero.
U pocetku sam bio jako zainteresovan za SAVADU dok nisam saznao koliko je lose uradjen njihov projekat u Vukasovicevoj. O tome je ''Z & J'' koga zaista ne poznajem, pisao na ''Savada'' strani. NeimarV je gradio i Savograd koji se ispostavio kao jako dobar projekat sto zapravo govori o tome da investitor moze da uradi posao. Postavlja se pitanje koliku korist ima od njega i kakvi su mu planovi. Sobzirom da zivim u blizini, pratio sam gradnju oba investitora i vidi se da Ablok ima mnogo vise novca i mnogo mu je vise stalo da sto pre ''obrne'' isti. Sobzirom da su vlasnici partneri koji su prodali CHIPSY, morace da opravdaju poverenje ako misle idalje da ulazu u ovo trziste.
Za sada mi se mnogo vise svidja struktura stanova u SAVADI ali su same zgrade nekako isuvise obicne. Dobra stvar je sto ce moci da se kontrolise grejanje i da se ustedi. Mislim da ce se oba projekta investitorima isplatiti i da ce se prodati brze nego belvil koji jos uvek ima nekoliko desetina stanova u prodaju.
Ja sam odustao od SAVADE vise zbog investitora nego zbog samog projekta, ne svidja mi se ni blizina Tehnickoj skoli. To je nesto zanemarljivo i vise licno ali svejedno.
Za kraj, nadajmo se da se nece prodati svi dobri stanovi u 2. FAZAMA koje ce biti uz Omladinskih brigada ulicu i da cemo moci da procitamo komentare ljudi koji su uselili u prvu. Ovo je ipak Srbija, ne treba se zaleteti, nisu to male pare. Pozdrav
Cao Splinter , hvala na odgovoru.
I ja sam bio skeptican oko te famozne Vukasioviceve na NBG, ali onda smo seli u auto i otisli do te lokacije.
Spolja to sasvim deluje dobro uradjeno. Kruzili smo oko zgrade 30ak minuta trazeci mane. Mana (estetskih uglavnom) , ima naravno, ali to nije nesto sto bi vas odgovorili od kupovine stana. Posle 30 minuta , uspeli smo da sretnemo zenu sa detetom kako ulazi u zgradu. Pitali smo je , da li bi bila ljubazna da nam kaze njene zamerke i utiske, rekla je da imaju 3 stana unutra , da im je jedan stan office, drugi rentiraju a da u trecem (80m2) zive. Sto se tice izolacije i kvaliteta zavrsnih radova zena je prezadovoljna , stize im info stan (u grejnoj sezoni) za 80m2 oko ~4000 din. Buke u zgradi nema, stanari se ne cuju. Napominjem , da "Vukasoviceva" ima energetski pasos C kategorije, dok ce savada imati B kategoriju (klasa vise!). Ono sto je zena zamerila, jeste visoka cena kvadrata (~1500) i sto su im terase podeljene sa komsijama.
Po razgovoru od 20ak min, pustila nas je u zgradu da obidjemo sve. Sve je uredjeno veoma lepo, kvalitetno i cisto. Vozali smo se liftom, obalizili skoro svaki sprat, i na kraju otisli u famozne garaze (-1,-2 nivo), suvo kao barut, cisto i uredno.
Ko ne veruje , neka slobodno ode do lokacije i pogleda sam.
Sto se tice kvaliteta izrade Savade, pogledajte ulicu koja deli savadu i A blok. Tamo cete videti da se posle betona/bloka stavljaju razno razne izolacije i da se na sve to onda dodaje red cigle i jos jedna izolacija pa tek onda fasada (*napominjem da nisam gradjevinac , pa objasnjavam kao laik), sto deluje veoma dobro po mom misljenju.
Sad , sto se tice A bloka. I nama se "na prvu" odmah dopao A blok, medjutim... Posle dugog razmisljanja i uporedjivanja sa savadom A blok je otpao. A objasnicu vam i zasto.
Prvo, organizovanost kvadrature u stanovima je bas losa. Stanovi koji su nas zanimali su bili tu oko ~65m2 , i raspored je dosta lose uradjen. Za razliku SAVADE gde su stanovi iste kvadrature iskorisceni 100% + imaju TERASU!
Drugo, svi stanovi u A bloku te velicine su prodati vec. Receno nam je da ce u drugoj fazi A bloka cena kvadrata biti verovatno veca (iako je i sada papreno visoka), i na sve to treba se DOSTA cekati i dati novac za nesto sto cak nije ni krenulo da se zida (*U zemlji Srbiji sve je moguce) sto je po nama rizik. (kao da Savada nije,ali bar postoji nesto sazidano)
Trece, svi stanovi u Abloku (ulazili smo na gradiliste) koji gledaju ka "unutra" su uzasno blizu jedni drugih. Napominjem da na svu tu nabijenost treba dodati + 2 dvanaestospratnice koje ce biti izgradjene u Fazi 2 i Fazi 3, sto je po nama veliki propust i ogromna gramzivost. Ili je trebalo izbaciti one male zgrade u sredini, ili se trebalo odustati od te 2 zgrade od po 12 spratova! Jedino stanovi u fazi 2 koji gledaju ka Omladinskih Brigada su koliko toliko prihvatiljivi, kao i stanovi koji gledaju ka A bloku, sve ostalo je preblizu jedno drugog da bi osecao opusteno.
Cetvrto, upravu ste kada kazete da "Marbo" ima para i da zele da se dokazu na ovom njima prvom projektu. Ono sto meni smeta ovde je da se ta "Marbo firma" bavi i ostalim delatnostima , npr Big Pizza itd.., a ne samo gradjevinom. NeimarV , sa drugo strane vec zida 20ak godina , i da su svoje projekte manje vise uradili korektno.
A Blok i Savada su 2 dobra kompleksa (koja kostaju papreno), na preloepoj lokaciji. Verujem da ce buduci kupci biti zadovoljni i u jednom i u drgom bloku. A samo vreme koje je pred nama moze da pokaze kvalitet i pouzdanost kompanija koje su ga radile. Na kraju dana, sve je ovo jedna vrsta njihove vizit karte za buduce projekte, tako da verujem da je i njima u interesu da se korektno pokazu.