Šta je novo?

ABlok - Blok 67a [ Stambeno poslovni kompleks | 137 000 m²]

Rasho, malo surovo, ali mozda i realno. Ja kada pogledam neke patrljke od "terasa" koji vire sa svojih 1,5 kvadrata, zgrozim se vise nego da stan nema terasu. Plus jos moras da platis to neupotrebljivo parce patosa koje viri iz zgrade. Takve projektante bih stavio prve na spisak za oduzimanje licence.
 
Lepo vreme danas iskorisceno za nove fotke ABloka. Ostale fotografije na linku http://www.beobuild.rs/read.php/657.html

Ovoga puta i malo vise unutrasnjih fotografija, kako se radovi budu privodili kraju bice sve vise unutrasnjih fotografija.

141204-ABLOK-12.jpg

141204-ABLOK-05.jpg

141204-ABLOK-46.jpg


Ostale fotografije na linku http://www.beobuild.rs/read.php/657.html
 
Isti kao i svi ostali. Promenili su spoljni izgled projekta što se vidi čak i na fotografijama postavljanim od Beobilda.

Isprad "krmače" gde je bilo zamišljeno dečije izgralište, više ga nema. Verovatno slična priča kao u Belvilu sa Lavinom.

Sramota i VELIKI MINUS za investitora.
 
Мени, што радови даље одмичу и више се ближе крају, све изгледа прилично солидно. Виша средња класа, каква би требало да буде код нас.

Запазио сам три ствари о којима бих волео више да знам:

- фасете на спољним зидовима, не знам колико је добра технологија њиховог лепљења; на сл. 395 (како да је пренесем овде?) види се да је неколико горњих редова (лево, при врху) било залепљено, па одлепљено. И доле, испод стакла излога скроз лево, начин лепљења на изолацију не улива поверење; али, ко зна, можда је све то ипак солидно.

- широко и дебело испупчење пуне висине у купатилу (ја сам га видео у стану у приземљу од 63 квадрата) које знатно квари изглед/облик купатила и смањује му површину. Дал је то потпорни зид, дал испупчење кроз које иде инсталација, тек, због њега је купатило знатно друкчије него на стану-моделу.

- на сл. 364, 366 и 380 виде се велики вентилатори за, претпостављам, гаражни ниво. Где ће бити постављени,
где су им излази? Буку од њиховог рада обично не чујемо у тржним центрима и сличним јавним зградама, али - у стамбеној згради?

Још два детаља:
- добро би било да предузимач на решеткасте надстрешнице баштица угради једнообразне полу-провидне плоче - станари ће то радити свако на свој начин и покварити изглед зграде.
- не свиђа ми се како је решена рампа - приступ за колица поред улаза с уличне стране. Увучена је у зграду, на малом простору, па, сем што не изгледа добро, постоји могућност да се ту задржавају отпаци и прљавштина.
 
Zivim u blizini i svakodnevno prolazim pored gradilista.
Svidja mi se kako zgrade izgledaju spolja. Koliko ima oronulih fasada u Beogradu, ovaj projekat je osvezenje.
Ono sto me zgrozava je estetski enterijer. Dakle, ne pricam o kvalitetu naravno posto jos nije useljeno.
Ne razumem sta su hteli da postignu sa stolarijom u boji drveta, ono je uzasno. Pod je jos gori, meni ono bode oci.
Video sam postavljenu sliku kupatila i kao da te teraju koji ces tip ves masine da kupis. Mozda i izbace DAKA ves masine sa otvaranjem gore.
Iskreno, nemam razloga da hejtujem. Opcije za kupovinu su mi SAVADA ili ABLOK. Prvi me muci zbog toga KO GA GRADI a drugi me muci zbog previse objekata i iskreno, uzasnog enterijera i jos gore strukture manjih stanova.
U Srbiji i da imas pare, opet problemi.
 
Da bi bilo jasnije o čemu se radi, tamo gde su obećali pri kupovini stana dečije igralište, tu je sada bašta od kafića (pripremljena i uređena od strane investitora). Bojim se da će isti slučaj biti i ovde.
 
Meni je receno da je planirano manje decje igraliste u naselju. Medjutim, posto ce u 2. fazi biti vise velikih stanova (nego sto je inicijalno planirano), to im daje prostor da smanje br parking mesta na otvorenom, pa razmatraju da umesto toga naprave vece decje igraliste. Negde izmedju dve kockice u sredini. :kk:
 
Саша":38l6o3rm je napisao(la):
... све изгледа прилично солидно. Виша средња класа, каква би требало да буде код нас.
... три ствари о којима бих волео више да знам:
- фасете : ... на сл. 395 види се да је неколико горњих редова (лево, при врху) било залепљено, па одлепљено.
- широко и дебело испупчење пуне висине у купатилу које знатно квари изглед/облик купатила и смањује му површину. Дал је то потпорни зид, ...знатно друкчије него на стану-моделу.
- на сл. 364, 366 и 380 виде се велики вентилатори за гаражни ниво. Где ће бити постављени, ...


У међувремену је уклоњено седам-осам фотографија из галерије, па горе наведени бројеви слика више нису тачни.
На пример бр. 395 сада је 389 у галерији.
 
Proredili smo malo uglavnom duple kadrove u sredini i na sa kraja foto serije posto ih je ukupno bilo preko 70
 
Саша, већ неколико пута истичеш да купатило није исто као у показном стану. Па ваљда ти је јасно да су у сваком различитом стану различита и купатила? Нису унификована.
 
Pa ja sam upravo zbog toga i fotkao ovo kupatilo i ako mu sledi jos malo sredjivanja i na kraju ciscenja. Rekao bih da ispod bojlera ide ves masina
 
sizif":1xmvcxyk je napisao(la):
Саша, већ неколико пута истичеш да купатило није исто као у показном стану. Па ваљда ти је јасно да су у сваком различитом стану различита и купатила? Нису унификована.

Наравно да је јасно да купатила могу да буду различита у различитим становима. Али, могу да буду и иста, ако су на истој вертикали, иако су станови различити.
Али, овде није о томе реч.
Овде се - ипак - ради о томе да је једно купатило, у не тако малом стану (преко 60 квм), знатно неправилнијег облика и мање него у мањем стану-моделу.

Стан-модел представља у просеку оно што се може очекивати у просеку у стварности. Ако то није тако, треба да, у духу добрих пословних обичаја и одговарајућих закона, продавац то нагласи.
Претпостављам да ће се свако сложити да није у реду да неко ко на основу скице у рекламној брошури и изгледа стана-модела купује стан унапред (да би добио попуст, на пример), у свом стану кад је све готово установи знатно одступање од приказанога.
Таква испупчења се не представљају у рекламним брошурама и приказима на интернету. Можда их има у грађевинском цртежу, али њих многи не умеју да читају.


Објављивањем тог детаља желим да упутим обавештење и упозорење онима којима то може да буде од значаја.
Исто тако, оно је позив онима који улазе у друге станове да објаве повратну информацију да ли је тако у свим купатилима.
И, на крају, питање - шта је у тој гломазној вертикали? Ако је, на пример, вентилација из гаражног простора која иде до крова, терана великим вентилаторима, то може некоме да представља корисну информацију, нарочито када се зна да је суседна просторија у стану - спаваћа соба.
 
Izvor: Beobuild.rs

ABlok najavljuje drugu fazu
02IMG_6411_exposureb.jpg


Na uglu ulica Jurija Gagarina i Omladinskih brigada realizuje se trenutno najveći stambeni projekat u gradu. Pored toga što se radi o velikoj investiciji, ovo je i jedno od najefikasnijih gradilišta, pa je u proteklih 9 meseci skoro završena gradnja prvih 8 lamela. Uz pomoć lepog vremena izvođači su uspeli da postignu odlične rezultate, tako da će zadovoljni kupci moći da se usele i pre roka, pošto je do sada završeno oko 90% svih radova.

Da podsetimo, u prvoj fazi je planirana gradnja tri zgrade, odnosno 8 stambenih lamela sa skoro 300 stanova. Pored stambenog prostora u prvoj fazi gradi se i 27 komercijalnih lokala, kao i 246 parking mesta u podzemnoj garaži. Tržiste je više nego dobro reagovalo na ovu ponudu, pa je do sada uspešno reazliovana prodaja preko 250 novoizgrađenih stanova u ABloku. Trenutno se izvode završni radovi, postavljena je stolarija i fasadni elementi na svim objektima, a u unutrašnjosti se postavlja parket. Započeto je i parterno uređenje prostora oko objekata.

Uspešno reazlizovana prva faza, stvorila je preduslove da krenu pripreme druge faze razvoja projekta. U skladu sa tim, arhitektonski studio “Zapp” uradio je glavni projekat druge faze, koji je predat nadležnim institucijama za dobijanje građevinske dozvole. Gradnja bi mogla da počne odmah po dobijanju neophodnih odobrenja. Druga faza predviđa izgradnju novih 7 lamela sa 230 stambenih jedinica.

Investitor je Deka Inženjering, dok je glavni izvođač “Exing BP”. U bloku 67a nalazi se i izložbeni salon u kome svi zainteresovani mogu da se informišu o detaljima projekta i vide pokazni stan sa uzorcima enterijera.
 
Samo bih da dodam da se gradnja druge faze ocekuje od pocetka 2015 do 12 meseci. Sto znaci da ce im trebati nesto duze izgleda u odnosu na prvu fazu. Bice i stanova od 30 - 50 kvadrata u lamelama A4 i A5 a informaciju o cenama nisam dobio posto jos uvek nisu odredili. Prva faza je kostala od 1630 - 1760 E m2.
Ova kvadratura odgovara i meni pa se nadam da ce je lepo iskoristiti, cekamo jos mesec,dva verovatno dok ne saznamo.
 
Splinter365":29nmi76i je napisao(la):
Zivim u blizini i svakodnevno prolazim pored gradilista.
Svidja mi se kako zgrade izgledaju spolja. Koliko ima oronulih fasada u Beogradu, ovaj projekat je osvezenje.
Ono sto me zgrozava je estetski enterijer. Dakle, ne pricam o kvalitetu naravno posto jos nije useljeno.
Ne razumem sta su hteli da postignu sa stolarijom u boji drveta, ono je uzasno. Pod je jos gori, meni ono bode oci.
Video sam postavljenu sliku kupatila i kao da te teraju koji ces tip ves masine da kupis. Mozda i izbace DAKA ves masine sa otvaranjem gore.
Iskreno, nemam razloga da hejtujem. Opcije za kupovinu su mi SAVADA ili ABLOK. Prvi me muci zbog toga KO GA GRADI a drugi me muci zbog previse objekata i iskreno, uzasnog enterijera i jos gore strukture manjih stanova.
U Srbiji i da imas pare, opet problemi.
Pozdrav Splinter,

Video sam da si pisao i u topicu oko Savade, a sada vidim i ovde. S obzirom da sam pred potpisivanjem ugovora za stan u Savadi, zasto te muci KO GA GRADI kao sto si napisao u tvom postu ovde? Molim svaka informacija je zlatna vreda.


Sto se tice A bloka, razmatrali smo i ovu opciju, ali misljenja smo da kada se izgrade u trecoj fazi jos po 2 zgradurine sa po 12 spratova da ce ceo kraj liciti na sardine sa drvenim zidovima. Sto se tice kvaliteta gradnje, sve pohvale za A blok a narocito za spoljasnji dizajn.
 
Trackzero pogledaj temu za Blok 67 Neimar V i imaš komentare oko gradnje Neimara - i pozitivne i negativne. edit: i temu Završeni projekti blok 61.

Što se tiče ABloka, zaista zbog viših objekata uz Jurija Gagarina ovi stanovi više (svi koji gledaju ka severu ili jugu unutar bloka zbog ovih visokih zgrada uz JGagarina) će uglavnom biti u senci, tako da stanovi nisu za ljude koji vole osunčanost. Doduše, kao što vidimo iz komentara ima ljudi i koji vole da su u senci, tako da je njima verovatno ok.
 
Pozdrav, trackzero.
Odgovoricu ovde posto mislim da bi to moglo koristiti mnogim potencijalnim kupcima. Moram samo da obavestim pre svega, ja sam takodje potencijalni kupac koji se temeljno informisao ali nisam bas strucnjak za gradjevinu.

U pocetku sam bio jako zainteresovan za SAVADU dok nisam saznao koliko je lose uradjen njihov projekat u Vukasovicevoj. O tome je ''Z & J'' koga zaista ne poznajem, pisao na ''Savada'' strani. NeimarV je gradio i Savograd koji se ispostavio kao jako dobar projekat sto zapravo govori o tome da investitor moze da uradi posao. Postavlja se pitanje koliku korist ima od njega i kakvi su mu planovi. Sobzirom da zivim u blizini, pratio sam gradnju oba investitora i vidi se da Ablok ima mnogo vise novca i mnogo mu je vise stalo da sto pre ''obrne'' isti. Sobzirom da su vlasnici partneri koji su prodali CHIPSY, morace da opravdaju poverenje ako misle idalje da ulazu u ovo trziste.
Za sada mi se mnogo vise svidja struktura stanova u SAVADI ali su same zgrade nekako isuvise obicne. Dobra stvar je sto ce moci da se kontrolise grejanje i da se ustedi. Mislim da ce se oba projekta investitorima isplatiti i da ce se prodati brze nego belvil koji jos uvek ima nekoliko desetina stanova u prodaju.
Ja sam odustao od SAVADE vise zbog investitora nego zbog samog projekta, ne svidja mi se ni blizina Tehnickoj skoli. To je nesto zanemarljivo i vise licno ali svejedno.
Mogao bih ja da pisem ovde jos mnogo toga, kako informacija, tako i utisaka. Meni licno vise odgovara ovo sto je DusanBG napisao, stan koji je u senci. Ne znaci da ce pola zgrada biti u senci ali kada mi se ide na sunce, izacicu da prosetam. Ne smeta mi ''vestacko'' osvetljenje koje sam mogu da izaberem. Mene za Ablok privlaci impresivna brzina i organizovanost investitora za uslove u Srbiji.

Za kraj, nadajmo se da se nece prodati svi dobri stanovi u 2. FAZAMA koje ce biti uz Omladinskih brigada ulicu i da cemo moci da procitamo komentare ljudi koji su uselili u prvu. Ovo je ipak Srbija, ne treba se zaleteti, nisu to male pare. Pozdrav
 
Obzirom da sam upleten u građevinsarstvo, tvrdim da kvalitet izgradnje više zavisi od stava Investitora, i način na koji postavi ceo posao, nego od generalnog izvođača. Dosta Investitora se trudi da ugovori ključ u ruke, pri čemu uteruju izvođeče na niske cene, a potom sa onim kim ugovore, traže maksismum. U takvoj situaciji, kada je izvođač ugovorio "na nož" siugrino će pokušavati da uštedi gde može, da bi nešto i zaradio. U takvoj situaciji kvalitet mora da trpi.
S druge strane ako je Investitor svestan da želi kvalitet, mora da plati doboro i izvođača, koji tada nema razloga da "ošljari" kupujući jeftine materijale i sl.
Zato jedna ista firma može imati i dobrih i loših zgrada.
 
Naravno ima i toga ali veliki projekti imaju i nadzor. Ablok ima jednog od trenutno najboljih izvodjaca kopmaniju Exing B&P koja je odlicno zavrsila rekonstrukciju hotela Crowne Plaza gde im je nadzor bio Turner Construction.
 
Jako bitna stvar,a koja ce u mnogome uticat na zivot ljudi,jesta obaveza kupaca prilikom potpisivanja ugovora da placaju odrzavanje,sto garantuje normalno funkcionisanje celog naselja i onemogucava bilo kakvo unistavanje,odnosno zvrljanje zgrada grafitima.
Sad,da li je ista slicno pčanirano u savadi,nemam informacije.
Da ne bude zabune,gledao sam stan u ovom bloku,nisam kupio,ne svidja mi se raspored,neki detalji i jako velika popunjenost,ali sto se tice organizacije tokom gradnje i konacnog izgleda fasadnih povrsina,svaka cast!
Sacekacu drugu fazu,mozda me neki drugi tip stana ipak opredeli.
 
majk":315hkpkj je napisao(la):
Da ne bude zabune,gledao sam stan u ovom bloku,nisam kupio,ne svidja mi se raspored,neki detalji i jako velika popunjenost,ali sto se tice organizacije tokom gradnje i konacnog izgleda fasadnih povrsina,svaka cast!
Sacekacu drugu fazu,mozda me neki drugi tip stana ipak opredeli.

Majk, ovo je upravo nesto o cemu sam ja pisao i na ovoj i na NeimarV stranici ovog foruma.
SAVADA u prvoj fazi ima duplo bolju strukturu stanova, mislim da to nema veze sa ''ukusom'' nego iskljucivo sa dobrim odnosom kvadrature i prostorija stana. Takodje def cekam drugu fazu, za godinu dana se obe ocekuju.

Jedna manje bitna informacija je da su danas poceli da radi ulicu Urosa Martinovica. To je ulica izmedju SAVADE i ABLOK-a
i upravo je prvi dan asfaltiranja. Prilicna je guzva od ranog jutra.

Mozda je i bolje da dva investitora grade jedan pored drugog, putevi bi nam bili kao u Nemackoj. :mrgreen:
 
I ja sam potencijalni kupac A bloka. Razmisljala sam izmedju A bloka i SAVADE. Na prvu loptu mi se SAVADA vise dopala, jer je lokacija zavucenija od buke, a raspored zgrada je ok, nije nabijen kao u A bloku. Medjutim, videvsi kvalitet zavrsnih radova, i iscitavsi forum o gradjevinskim radovima (u koje se ne razumem), veliku prednost dajem A bloku. Dopada mi se i to sto ce se placati odrzavanje naselja!

Mi smo zeleli veci stan, medjutim u I fazi vise nema slobodnih velikih stanova (osim na prvom spratu). Slobodni su samo stanovi od 50-57m2. Receno nam je da ce u II fazi biti vise velikih stanova, pa se nadam da cemo naci stan odgovarajuce strukture.

Jedina nedoumica koju imam je da li da stan gleda ka spolja ili ka unutrasnjosti bloka. Vidim da ste uglavnom negativno pisali o stanovima koji gledaju na unutrasnjost bloka. Medjutim, kao neko ko ima izuzetno malu decu, racunam da bi mi vise prijala zavucena atmosfera unutrasnjosti, od prometne ulice. E sad, deca ce porasti, a meni ce ostati pogled na komsijinu terasu... Stan koji gleda na Omladinskih brigada ce svakako imati mnooogo bolji pogled! Bice osuncan (sto je meni plus!). Ali pitanje je hocu li moci da otvorim prozor od buke, hocu li moci da pijem kafu na terasi, da iznesem kolica s bebom na terasu dok ona spava? Mislim da ne.
Pa, ako vas ne mrzi, molim vas da mi u par crta date za i protiv pogleda na prometnu ulicu vs komsijinu terasu. Hvala! :)
 
Jeca Peca":6kwbv6h2 je napisao(la):
I ja sam potencijalni kupac A bloka. Razmisljala sam izmedju A bloka i SAVADE. Na prvu loptu mi se SAVADA vise dopala, jer je lokacija zavucenija od buke, a raspored zgrada je ok, nije nabijen kao u A bloku. Medjutim, videvsi kvalitet zavrsnih radova, i iscitavsi forum o gradjevinskim radovima (u koje se ne razumem), veliku prednost dajem A bloku. Dopada mi se i to sto ce se placati odrzavanje naselja!

Ista prica i u potpunosti se slazemo.

Jeca Peca":6kwbv6h2 je napisao(la):
Jedina nedoumica koju imam je da li da stan gleda ka spolja ili ka unutrasnjosti bloka. Vidim da ste uglavnom negativno pisali o stanovima koji gledaju na unutrasnjost bloka. Medjutim, kao neko ko ima izuzetno malu decu, racunam da bi mi vise prijala zavucena atmosfera unutrasnjosti, od prometne ulice. E sad, deca ce porasti, a meni ce ostati pogled na komsijinu terasu... Stan koji gleda na Omladinskih brigada ce svakako imati mnooogo bolji pogled! Bice osuncan (sto je meni plus!). Ali pitanje je hocu li moci da otvorim prozor od buke, hocu li moci da pijem kafu na terasi, da iznesem kolica s bebom na terasu dok ona spava? Mislim da ne.
Pa, ako vas ne mrzi, molim vas da mi u par crta date za i protiv pogleda na prometnu ulicu vs komsijinu terasu. Hvala!

Ja cu izneseti svoje misljenje kao neko ko je u ISTOJ ulici bio mnogo puta na dva njena kraja :)
Pre svega, posto sam relativno mlad i nemam decu, ne razmisljamo isto na dugorocnom planu. Meni licno ne smeta ni unutrasnjost ni spoljasnost bloka. U ovom slucaju bi spoljasnost bila ZAPADNA strana odnosno ulica Omladinskih brigada.
Ja trenutno zivim na ISTOCNOJ strani i iskreno, vise mi se svidja. Volim da izadjem na sunce kada meni odgovara a ne da mi przi stan i da moram da stavljam tende ili spustam roletne, zavese nesto i ne volim. To opet ne znaci da odustajem od zapadne strane ali opet, to ide na stranu unutrasnosti bloka. Sto se buke tice, iskreno, mislim da to nije TOLIKI problem. Penzionerima se mozda i smucilo i hoce svoj apsolutni mir, ne vidim sta je toliko strasno i da se cuje malo buke tokom dana. Nocu, tu kod semafora sa kamerama, zaista nije prometno. U tom drugom stanu koji je blizu opstine ali dole ka IDEI, gleda na autoput, uz ulicu OB je, buka se cuje samo kad se otvore vrata od terase. Ne znam da li ce udaljenost biti ista ali mi to uliva poverenje, jos je Ablok novija gradnja pa je zvucna izolacija mozda i bolja.
Sobzirom kako se zivi, deca ce ti biti zahvalna ako ikada i budu imali gde da prespavaju, naslede ili imaju bilo sta. Mislim da te nece mrzeti zbog orjentisanosti stana, treba da doneses odluku zbog sebe a ne zbog njih. Njima je bitnije da zive u zdravoj atmosferi daleko od divljaka i nehigijene. Ja mislim da su stanovi ka unutrasnjosti blago jeftiniji tako da ce na kraju ta ''banalnost'' odluciti u mom slucaju :)
Nadam se da nisam bio previse opsiran, verujem da ce svaki iole ozbiljan kupac procitati, te da mu nece tesko pasti. Pozz
 
Splinter365":1p1ezcb6 je napisao(la):
--- Sto se buke tice, iskreno,...

Ниво буке и њен утицај може свако за себе да испроба у показном стану А-Блока.

Пођите тамо током дана, затворите врата терасе, седите на тросед и усмерите пажњу на буку с улице - кад саобраћај тече, кад пролазе камион или аутобус, када колона возила креће са семафора на оближњој раскрсници.
Мој осећај је био да је изолација добра, и да је бука с улице при затвореним прозорима прилично мала.

Они који не воле буку бираће ионако стан с унутрашње стране, а за оне којима она не смета превише изолација је веома солидна.

Сигуран сам да је знатно већи и неповољнији утицај на таквом месту - од прашине .


Иначе, живео сам једно време у ул. Кнеза Милоша. На сталан ниво буке ("зуј") с улице се брзо навикне. Она се више осећа ноћу - природно - али и тада више од појединачног бучног возила (нпр. моторцикл који иде с Дедиња, или распаднути градски аутобус ), него од тока саобраћаја.
 
Vrh