Šta je novo?

3 Lista Duvana - [ Poslovni Objekat | 20 000 kvm ]

Cekaj, zar se nismo dogovorili da budu alu paneli kako bismo mogli da pljujemo po zgradi :rant: Pih, sada cemo morati da je pljujemo samo zbog boje kamena :rolleyes:

Video sam dobro,za sad je postavljeno samo u donjem delu zgrade,u pitanji je tamno sivi mermer,moram da priznam da mi je delovalo interesantno kakav kontrast pravi ta boja mermera sa bojom stakala....mada necu da se odusevljavam dok ne bude gotovo. :cool:

Mermer nije tackaste (zrnaste) strukture, granit jeste. Znaci, u pitanju je granit. Bilo bi mozda bolje da nije visoko poliran, kao kontrast staklenoj opni fasade. Grubo obradjen na zgradi glavne poste preko puta izgleda fenomenalno i posle 70 godina.

Identifikujte koji granit:

120px-Granite_azul_noce.jpg
120px-Granite_giallo.jpg
120px-Granite_gran_violet.jpg
120px-Granite_lavanda_blue.jpg

Ovo je pesimistički urađeno jer je arhitekta verovatno predvideo da se okolni objekti nikad neće renovirati i da će uvek biti okružen sivilom...

Meni se učinilo da postoje dve nijanse oplata: baš tamno siva, i nešto svetlija (da kažemo srednje siva).

Ti da si investitor, jel bi tebe bilo briga šta misle drugi ljudi i da li bi menjao i time još para potrošio :D Imaj u vidu da je privatnik a ne država

Archangel":2mc1b167 je napisao(la):
ink":2mc1b167 je napisao(la):
* zaobljena staklena glupost, kakva se gradila po Evropi i svetu osamdesetih, a kakva se danas gradi u Kini... Sem sto su takve zgrade cak i Kinezima dosadile.
Ima jedna razlika, Kinezi kad grade takav oblik zgrade barem je grade od 500 metara
Zaobljena fasada nije glupost niti prevaziđena, najvažnije je samo uspeti da se montira što je moguće preciznije.
Zaobljene forme unose mir u prostoru i okolini, dok izuzetno oštre forme fasad unose negativnu energiju i napetost!

Nick Slaughter":1x0jdqfq je napisao(la):
Zaobljena fasada nije glupost niti prevaziđena, najvažnije je samo uspeti da se montira što je moguće preciznije.
Zaobljene forme unose mir u prostoru i okolini, dok izuzetno oštre forme fasad unose negativnu energiju i napetost!
U principu se slazem s tobom. Nemam ja nista protiv krivina u arhitekturi... Al ovo cudo koje ce nam stajati preko puta skupstine do sledeceg veka... Pa to tesko da moze da se nazove arhitektura... Retko je videti tako malo ulozenog truda u tako bitan objekat... Uradjen gotovo bez maste, bez pokusaja da se napravi nesto izvanredno... Zao mi je sto ne mogu bolje da se izrazim na srpskom jer bih onda mogao ovaj objekat da pljujem do sutra, a da mi ne dosadi.

ink":3lnzadnb je napisao(la):
Nick Slaughter":3lnzadnb je napisao(la):
U principu se slazem s tobom. Nemam ja nista protiv krivina u arhitekturi... Al ovo cudo koje ce nam stajati preko puta skupstine do sledeceg veka... Pa to tesko da moze da se nazove arhitektura... Retko je videti tako malo ulozenog truda u tako bitan objekat... Uradjen gotovo bez maste, bez pokusaja da se napravi nesto izvanredno... Zao mi je sto ne mogu bolje da se izrazim na srpskom jer bih onda mogao ovaj objekat da pljujem do sutra, a da mi ne dosadi.
Ma dobro, ruku na srce i skupština je krš i lom tako da kako god bude objekat izgledao biće premija :D

Nick Slaughter":2w9lyyu6 je napisao(la):
Ma dobro, ruku na srce i skupština je krš i lom tako da kako god bude objekat izgledao biće premija
:bash:

Nick Slaughter":3tvbqff6 je napisao(la):
ink":3tvbqff6 je napisao(la):
Nick Slaughter":3tvbqff6 je napisao(la):
Ma dobro, ruku na srce i skupština je krš i lom tako da kako god bude objekat izgledao biće premija :D
Mozes li obrazloziti zasto smatras da je skupstina krs?

Jaoooo neee, isto kao moj drug koji kaze da je Novi Beograd lepsi od centra. :bash:

I onda ti neko iz inostranstva dođe. I ti mu pokazuješ znamenitnosti grada, neminovno ćeš da odvesti do palatnog kompleksa Tržnog centra Piramida, novog kineskog zida (dugačke zgrade u Bul Mihajla Pupina), ukazivati mu na arhitektonski značaj hotela Jugoslavija itd... Cmon pleasee..

Nick Slaughter":3cjg2qc3 je napisao(la):
ink":3cjg2qc3 je napisao(la):
Nick Slaughter":3cjg2qc3 je napisao(la):
O ukusima se ne raspravlja ali ti si baš preterao :|

Mislim na ovo da je skupština krš . . .

kamo srece da imamo vise zgrada kao sto je dom narodne skupstine :rant: ako neko ne zna to je najlepsi parlament na Balkanu :cool:

Vrh