Šta je novo?

3 Lista Duvana - [ Poslovni Objekat | 20 000 kvm ]

stek":2vj8enya je napisao(la):
kamo srece da imamo vise zgrada kao sto je dom narodne skupstine :rant: ako neko ne zna to je najlepsi parlament na Balkanu :cool:
I svaki tvoj post je u nečemu naj. na Balkanu.

Zanimljivo izgleda. Steta nesto losiji kvalitet fotografija ali ovako na prvo gledanje nisam razocaran. Pitanje je naravno koji su materijali upotrebljeni i uzivo kako to lezi

Meni se taj deo sviđa ovako sa fotki, ali utisak će uvek kvariti ovaj glavni zaobljeni deo koji je inventivan do mojega.

Ja takodje nisam razocaran, ne znam, nekako se uklapa uz zgradu Poste :lol:

Uzivo djeluje mnogo bolje smirujuce u odnosu sta je moglo da nas srefi :vops:

Meni je i dalje uzasna ova zgrada. Izvinjavam se sto se koristim engleskim ali... It looks like the bastard child of Staklenac and the National Bank building by Slavija.

Drugim recima, u arhitektonsko-estetskom smislu, nismo znatno napredovali u odnosu na devedesete.

meni iskreno uživo izgleda bez veze, gore nego na ovim slikama. boje fasade su nekako čudne, previše su tamne i ne uklapa mi se nikako ova tamno siva sa fasade sa prozorima. sve mi deluje malo kao da je zgrada izgrađena pre jedno 15 godina pa se do sad malo ofucala

meni izgleda OK. ali za Novi Beograd. Definitivno ne za centar.

Sto se tice sa slika slazem se,mada mislim da svi treba da vidimo uzivo da damo konacan utisak

Evo, ja video uživo, večeras... :gobb:

Uklapanje sa poštom i nije toliki problem, ako se zanemari onaj ovalni deo (za koji mi je btw, stvarno žao što nije urađen "sa prekidom"; po originalnom projektu).. veći problem je stambena zgrada sa oronulom svetlom fasadom do TLD, u Bulevaru Kralja Aleksandra. Koliko se to loše uklopilo, ne mogu da opišem... možda su najbolje poređenje oni alu-elementi na objektu Agrobanke, na uglu Beogradske i Bulevara (ko je prošao tuda zna o čemu pričam). :violina:

ACR nisam izvukao naravoucenije iz tvog posta posto je na pocetku pozitivan a na kraju kritican pa ne znam da li je objekat uzivo ok :D

Igore, meni se ipak sviđa - možda bi jedino bolje bilo da je malo tamnije, ali i ovako je OK. Ove uspravne svetlije "štrafte" lepo se slažu sa stubovima na pošti preko puta.

Pravi utisak o svemu ćemo imati tek kada sklone skele u prizemlju i urede prostor ispred zgrade...

Da li neko zna ko je zakupio prodajni prostor u prizemlju zgrade?

Ajde insajderi nemoj da ćutite :p

Ја сам чуо да је издато свих осам локала у приземљу.

Данас сам прошао поред и скинули су скеле са стране Булевара. Уживо је мањи контраст него на овим сликама - нешто као комбинација светло сивог и нешто тамније сивог мермера. Сива није лоша, јер је дискретна у односу на монументалност Главне поште. Мислим да ће бити пристојна зграда, али ништа више од тога.

Evo ja danas prolazio tuda, pa reko da bacim par slika i po danu :)

Meni izgleda skroz ok fasada...izuzev polukruznog dela, naravno...ali ko zna, mozda se i on uklopi kad nam se oko privikne :) jer sve su okolne zgrade ravne, u ravni sa ulicom...ovo bas odudara...al sta je tu je.

Dosta sam mislio da je ova zgrada ok, ali u ovoj kombinaciji mi se čini da je polukružni deo blagi promašaj. Ništa katastrofalno (na šta smo nažalost navikli), no opet, nikako se ne uklapa...

- Moram da pohvalim ovu zgradu! Pre svega, vodjeno je racuna da se visinski nastavlja na susednu zgradu i u Bulevaru i u Kneza Milosa, sto je nazalost zaista redak primer u Beogradu, zbog velike pohlepe investitora za kvadratima(najblizi primer je nova zgrada na uglu Takovske i Kosovske)!
-Takodje, nijanse baja fasade takodje imaju komunikaciju sa okolinom(a ne kao na Karaburmi, gde imamo narandzaste i roze zgrade)! Jedina mana je staklena kula, koja nije nimalo inovativna, jer takvo resenje za tu lokaciju postoji x godina! Nikako da spasimo centar grada od te skorojevicke staklene arhitekture.....ali napredak postoji!! :kk:

stf":2xgujpae je napisao(la):
(najblizi primer je nova zgrada na uglu Takovske i Kosovske)!
Zgrada na uglu Takovske i Kosovske, vrlo diskretno doduse, prati visinu susednih zgrada.

Vrh