^^ ako se dobro sećam, za zgradu na uglu Takovske i Kosovske, ona prati liniju zgrada u Takovskoj ali ima veliki diskontinuitet u Kosovskoj (bar 2 sprata razlike). Tu je u stvari trebalo neko rešenje kao 3LD, ali mi se čini da nema mesta...
Ta zgrada sa, gledano sa Takovske prati visinsku kotu, ali gledano iz Kosovske, postoji patrljak od pola metra koji se kao ``nastavlja`` na susednu zgradu, a vizuelno izgleda kao soliter! Pohlepa investitora, zakonski legalna!! Pravi primer pracenja visinske kote je braonkasta zgrada u Takovskoj, prekoputa Botanicke baste! Za nju, sve pohvale!!Sawovsky":lzc52u9v je napisao(la):Zgrada na uglu Takovske i Kosovske, vrlo diskretno doduse, prati visinu susednih zgrada.stf":lzc52u9v je napisao(la):(najblizi primer je nova zgrada na uglu Takovske i Kosovske)!
- A izgleda cak i inovativnije od ove nase.Homer Jay":1uc13jz8 je napisao(la):Mislim da sam nasao "inspiraciju" arhitekte 3LD:
Robna kuca "Schocken", Stutgart - izgradjena 1926/28 (!!!). Ostecena u WWII, srusena 60-ih.
http://www.ifa.de/uploads/tx_ifafreebox/resize_schocken_stgt_03.jpg
Jezivo.Wuxa":2f9swt9m je napisao(la):
Zaista ne znam gde da pocnem...sizif":2uin7185 je napisao(la):
Npr. Bec:ink":2kujrzmm je napisao(la):Zamisli bilo koji evropski grad. Zamisli najuzi centar tog grada. Zamisli sad da neko dodje i tu napravi zgradu koju (mislim da mozemo svi da se slozimo) izgleda kao da je u njeno projektovanje ulozeno manje truda nego u (gore pomenut) nemacki trzni centar iz dvadesetih.
Izvor: E Kapija02. 02. 2010.| 14:23
Zgrada "Tri lista duvana" otvara svoja vrata tokom leta 2010
Jedan od najatraktivnijih poslovnih projekata u Beogradu, Tri lista duvana, čiji je investitor MPC properties, biće spreman za otvaranje tokom leta 2010.godine. Ova moderna zgrada je smeštena na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Kneza Miloša, preko puta Skupštine Srbije, delu Beograda koji je najinteresantniji poslovnom svetu i institucijama.
Sa završetkom izgradnje, ovaj projekat će predstavljati jedan od najkvalitetnijih poslovnih prostora u centru grada sa nesumnjivo najelitnijim pogledom koji se može naći u poslovnim zgradama Beograda. Pogled koji se pruža na Skupštinu Srbije i Pionirski park kreira poseban radni ambijent, koji obuhvata predivnu arhitekturu u centru Beograda a istovremeno je sedište savremenog načina života i posla. Strani i domaći predstavnici kompanija smešteni u ovom prostoru će uživati u vremenu provedenom na poslu.
Pored poslovnog ambijenta koji nudi, zgrada Tri lista duvana, biće opremljena najsavremenijom opremom po apsolutno najvišim svetskim standardima. Sa neto površinom od 8200m2, prizemlje zgrade je planirano za ekskluzivan maloprodajni prostor, dok će se poslovni prostor prostirati na 9 spratova. Posebna pogodnost je podzemna garaža za preko 50 vozila.
Koliko god da je ta becka zgrada bolje osmisljena i kvalitetnije izgradjena i ona mi je ruzna. Da imam bilo kakve veze sa Becom (a kamoli da sam iz tog grada) bio bih podjednako besan.Homer Jay":2jt0tpms je napisao(la):Npr. Bec:
Meni jeste.442doBGD":2jt0tpms je napisao(la):Moram primetiti da nikome nije "jeziva" i "skandalozna" zgrada pored češke ambasade (ka Resavskoj)
I meni je jeziva, ali nazalost ceo bulevar je pu raznoraznih tumora tog i druih tipova( zastaklenja, nadogradnje, klime, satelti, nastrasnice...)442doBGD":2kc20ekj je napisao(la):Moram primetiti da nikome nije "jeziva" i "skandalozna" zgrada pored češke ambasade (ka Resavskoj) a pojavljuje se na svim slikama 3LD, koja ima neki tumor, izraslinu, neku skalameriju koja je na njoj nadograđena... pravi primer tradicionalne srpske arhitekture kraja 20. veka.
Da ga kojim slučajem interesuje Beograd već bi sigurno bio ovde.BOKI SMOKI":2j1bio36 je napisao(la):Voleo bi kada bi se Djilas registrovao na ovaj forum.Kao Djile.