Šta je novo?

3 Lista Duvana - [ Poslovni Objekat | 20 000 kvm ]

sizif":1qqcnd46 je napisao(la):
Нажалост, немам. Све то је било актуелно крајем осамдесетих, није било компјутера, а прошле су две деценије. Бојим се да слике имају само они који су били укључени у читаву причу и они који чувају новине из тог времена.

Амбасадор је тачно рекао да је то она празнина ка ФПУ, па надоле до Карађорђеве, у којој постоје рупе међу старим зградама које је требало да се попуне хотелом. Постојао је идејни пројекат (немам појма чији) који је предвиђао степенасто спуштање до Карађорђеве.
Koliko ja znam, u pitanju je bila samo ideja. Postojao je jedan ili dva rendera ali samo na nivou skice ali ni sam ne bih znao da kazem da li je to radjeno u zemlji ili je pri nekim vrlo preliminarnim razgovorima ta skica dosla sa strane. Inace lokacija je bila upravo ta, od nekadasnje Djumurkane preko onih stovarista do prvih pristojnih zgrada kada se krene prema Brankovom mostu. Zvanicni i kolski ulaz je trebao da bude iz nivoa Karadjordjeve, a drugi pesacki sa nivoa Kosancicevog venca. Bio je interesantan projekat, ali definitivno u duhu osamdesetih (postmoderna, narandzasta stakla itd), te mi sa jedne strane nije zao sto nije izveden, ali mislim da bi inicijativa ozivljavanja te ideje sa jednim modernijim pristupom bila vrlo dobrodosla...

У праву си да је све, генерално, било на нивоу идеје. Али је она итекако озбиљно разматрана и мислим да би, да није било ратова и да нам је остало СП у кошарци, била реализована.

И ја се сећам да је идеја била у стилу осамдесетих (додуше, наранџастих стакала не - давно је било) и слажем се да би много боље било да се уради нови пројекат, али сама идеја да се на том месту смести објекат те врсте је, по мени одлична.

Odosmo malko u off ;)

Na Tri lista duvana postavljaju metalne nosace za fasadu. Kontam da ce to biti brzo gotovo, te da cemo vrlo uskoro videti izbor materijala za fasadu.

Homer Jay":2osku3zu je napisao(la):
Odosmo malko u off ;)

Na Tri lista duvana postavljaju metalne nosace za fasadu. Kontam da ce to biti brzo gotovo, te da cemo vrlo uskoro videti izbor materijala za fasadu.
Samo da nije alucobond... :bash:

Uf, nadam se, prizeljkujem i molim se bozanstvima da nije. Ubrzo cemo saznati. Ovo me malo podseca na iscekivanje skidanja folije sa fasade Usca :D

Meni je OK ovako, bez finalne obloge, čak mi i sa skelama lepo izgleda... Možda je to zbog panike... :D

p1020715v.jpg

p1020716j.jpg

p1020717i.jpg

p1020718.jpg

p1020719z.jpg

p1020720x.jpg

Arandjele sine, taman 'tedoh da te pohvalim kad vide ovu donju ''cirkus'' sliku! Nemoj misliti da ti nismo zahvalni, ali posteni ljudi nikada ne traze nista zauzvrat. Skini tu sliku, leba ti, dovoljno je sto se divimo tvojim ''arhitektonskim'' slikama!
PS daljinski je proradio! :p

Aaa... pa srećni ste posle slikanja?! :kk:

Bojim se da će po ovim držačima ipak biti alucobond! :bash:

:D

Ovo ce da stoji ko piletu sise i to na mozda najlepsoj raskrsnici u gradu.Steta...

P.S.Sta je bilo na zadnjoj cirkus fotci???^^(pitanje u bokijevom stilu :lol: )

Boki bi sad pito sto ih skinuse?:)

Elem koliko ce im trebati dana da tutnu te panele?Videh zgradu blizu Vuka koja je stambena i oblozena je panelima jer to neki izuzetak il se moze i to raditi jer prvi put vidim tako nesto???

Prvi put vidis alukobond? Svima nam je izasao na nos jer se maltene svi noviji poslovni objekti oblazu bas njime.
Moj omiljeni objekat je Lukoilov centar na Novom Beogradu (masa ce znati kad sam ironican) :D

zhaba":yuqu8wqv je napisao(la):
Prvi put vidis alukobond? Svima nam je izasao na nos jer se maltene svi noviji poslovni objekti oblazu bas njime.
Moj omiljeni objekat je Lukoilov centar na Novom Beogradu (masa ce znati kad sam ironican) :D
Ako je to onaj prostor sa fasadom koja se siri od osnove ka napolju meni je ta ok.

Video sam i ranije ali me cudi da ima na stambenom prostoru ne poslovnom.

Mozes da ga stavis i na supu, ne postoji pravinik o koriscennju tog sranja.

Za Tri lista duvana, savetujem ipak da sacekamo i vidimo kakva ce zaista biti fasada, a ne, kao po obicaju, da pljujemo a priori.

Vrh