U redu! Ja sam procitao oglas za posao, i nista od napisanog nije bilo navedeno. Hvala na informaciji.Devojka mi se raspitivala bila za posao u Starbaksu i stvari ovako stoje. Dnevnica (8h rada) je oko 2100 dinara gore dole. Mesec dana prvo plaćena obuka, pravo na tri besplatne kafe dnevno. Fora je što su jako fleksibilni po pitanju radnog vremena i zbog toga je ovo super za studentariju jer sebi odredjuješ dane kad si slobodan. Uslovi su bolji nego u restoranima kao što su KFC i Mek. Koliko sam čuo od društva koje je radilo u Meku nepodnošljive su gužve i plata je u tom nekom rangu kao Starbaks. Za KFC doduše znam uslove iz prve ruke, dnevnica će od prvog juna biti povećana na 2000 (8h radno vreme), za 200 dinara imaš pravo da kupiš većinu obroka kao zaposleni i menadžeri takodje drže sve pod konac. Tako da ako išta Starbaks ima bolje uslove nego većina inostranih lanaca brze hrane kod nas. Svakako mislim da je posao ovde prevashodno namenjen za studente kao što je i u drugim državama.
Zgrada na uglu Kosovske i Takovske, Atlas Grupa Duška Kneževića, pripala preko hipoteke Pureus banci (sada Eurobank Direktna) bilo nekoliko oglasa za prodaju, ne znam krajnji ishod.Чији беше овај Скадар на Бојани?
Mislim da je to rekla-kazala... Nemoguce je posto barista moze da se zaposli u bilo kom drugom kaficu za vece pare. Pri tom barista u SB radi bez prestanka, niko se ne bi zadrzao duze od par dana da je plata tako mala.Mozda je nepovezano, ali Starbucks kafic navodno zaposljava baristu za oko 350 evra mesecno. Stoga pozivam sve ljude da bojkotuju ovaj lopovski lanac (bez bilo kakve autenticnosti) koji je dosao u Srbiju da izrabljuje nase klince i prodaje kafu, "maglu", po zapadnim cenama.
Nije rekla kazala, evo ti slika kao dokaz, oglas Starbaksov za posao. Takođe pozivam na bojkot ove robovlasničke firme koja dere za kafe a plate mizerne.Mislim da je to rekla-kazala... Nemoguce je posto barista moze da se zaposli u bilo kom drugom kaficu za vece pare. Pri tom barista u SB radi bez prestanka, niko se ne bi zadrzao duze od par dana da je plata tako mala.
Onda bojkotovati i sve ostale u Srbiji koji daju manje plate i kupovati od onih koji daju radnicima preko 1.000 evra mesečno.Nije rekla kazala, evo ti slika kao dokaz, oglas Starbaksov za posao. Takođe pozivam na bojkot ove robovlasničke firme koja dere za kafe a plate mizerne.
Ovo je užas.Nije rekla kazala, evo ti slika kao dokaz, oglas Starbaksov za posao. Takođe pozivam na bojkot ove robovlasničke firme koja dere za kafe a plate mizerne.
Komentarišem oduševljavanje u Srbalja na Starbaksove iako već skoro 20ak godina imaju svoje lance i kafee koji po meni nude podjednako dobre proizvode.Brt, niko nije sprečavao jedan od sijaset sličnih a domaćih (često i boljih) kafea da uzme prostor i ovde.