Šta je novo?

3. Beograd

Крајње смислена, здраворазумска идеја, али за ово поднебље ипак утопистичка.

Сумњам да ће правда икада стићи Александра Јовичића, али барем се дивљачка градња колико толико смирила од када је он ухапшен. За сада, реално, једини спас за ЛО је да се ништа не гради.
Спас је чекић и булдожер. Не набијај себи рогове.

Боље је сами то да реше, да неко други не би им о главу то решавао кад кроз једно 20-30 година крене да се државе суде до најситнијих детаља по изгледу градова, са најгрђим последицама.
 
Спас је чекић и булдожер. Не набијај себи рогове.

Боље је сами то да реше, да неко други не би им о главу то решавао кад кроз једно 20-30 година крене да се државе суде до најситнијих детаља по изгледу градова, са најгрђим последицама.
Ко треба да реши?

Што се тиче другог дела, неће бити ни за 300-400 година.
 
Hej ljudi, jel ima u planu novih stambenih projekata? (ne pitam za kupovinu, to sam resio - nego me zanima opsti napredak leve obale :LOL: )

Vidim da stoji bez promena onaj veliki skelet prekoputa restorana "Bitolj".

E sad, da li on stoji tako zato sto je planirano prosirenje Zrenjaninca (pa ce morati da se rusi) ili je nesto drugo u pitanju?
 
Београду фали децентрализација садржаја - да нпр. и тзв. трећи Београд у Банату добије садржаје попут гимназије, средње школе, опште болнице, спортске дворане, позоришта, стадиона, базена парка, ботаничке баште, бициклистичких стаза, излетишта. Слични садржаји фале и по ободним општинама Београда.​
Апослутно, тај део града је толико запуштен и запостављен, све наведено је потребно а највише гимназија и средње школе.​
Pozorište nema i jedan Novi Beograd (ako se izuzme lutkarsko pozorište kod Starog Merkatora), dok Zemun ima samo Madlenianum (ispravite me ako grešim). I generalno kada se pogleda, otprilike je većina pozorišta stacionirana u užem i širem centru, i toga bi moglo da bude na još par mesta po perifernim delovima, samo što se postavlja pitanje isplativosti toga, odnosno koliko bi isti bili posećeni, a da ne budu jedino i isključivo lokalnog karaktera, a da opet budu lako pristupačni i ovima iz drugih delova grada.

Što se tiče škole, gimnazija obavezno, a što se tiče srednjih stručnih škola, to videti šta je potrebno, pa možda i više njih spojiti u jednu.

Biciklističe staze treba videti pre svega gde je to izvodljivo da se uradi i koliko bi to bilo isplatljivo, odnosno imalo smisla, da ne ispadne da bi samo mali broj ljudi to mogao da koristi, ako se ispostavi da ne može uz deo gde je najveći tok ljudi.

Postoji Veliko blato, ako se tako zove lokacija u Ovči, koja bi mogla da postane izletište.

Osim u Kotežu i Borči, I vrlo moguće u Ovči, ne vidim gde bi drugde mogao da se izgradi neki park (igralište).

Što se tiče Botaničke bašte, tu bi trebalo da se na nivou grada odradi jedna dobra analiza i da se vidi šta i kako bi moglo, pa da to bude nešto što bi bilo prijemčivo široj populaciji, a da opet bude slično Jevremovcu, a da istovremeno bude drugačije. Recimo da se napravi tematski podeljeno, po delovima sveta, obo što bi moglo kod nas napolju da raste, što ne zahteva staklenik. Da lokacija ne bude vezana za III Beograd, nego nešto što bi se sagledalo sa aspekta čitavog grada.​
 
Ljudi, šta se desilo sa ovim portalom https://www.lobi-info.rs/lokalne_vesti/ ?

Nekako se sećam da je ovaj portal bio mnogo aktivniji ranije, sada su slabo aktivni na društvenim mrežama, a sajt sa sterilnim medijskim sadržajem izgleda kao da je vođen uz pomoć botova koji prenose relevantne vesti, dok ne vidim neki autentični sadržaj. Kao da se sećam neke male zajednice koja je postojala oko ovog sajta ranije, koja je bila iole društveno aktivna vezano za probleme sa kojima se leva obala suočava. Makar je ova tema na forumu još živa, ali me zanima da li je neko ko je uključen u ovaj sajt bio ikada aktivan na ovom forumu?
 
Можда то има везе са осипањем владајуће гарнитуре. Испрати и остале локалне портале са тим као неутралним садржајима и именима инфо, уживо, лајв и сл.
 
Vrh