Šta je novo?

Шта купити ?

PXL_20251011_092522073.jpg

Тако је, али да не буде само на теми о баштованству. Управо сам посадио ову живицу. За ту прилику користим гумаше из Лидла. Ужасни су (неудобни, нестабилни), али бар су кабриолет модел. ;)

Jbg, morala je pasti Hoka i sad moram da se hipsterišem, hteo, ne hteo 🤣

Našao sam 20 modela raznih brendova koji mi odgovaraju, kod nas ima samo jedan Hoka i jedan Brooks, ostalo ništa nema. Nisam mogao Brooks, ružne su 🤣

Dosta se vidi i po ovome koliko smo zaostali.

Kao u nekoj afričkoj državi da je neko došao sa par kamiona obuće i sad nam to prodaje 🤣 To što ima u tih par kamiona, to vam je to pa grabite 🤣 Samo je fensi brendirano u prodavnice raznih vižna i planeta po molovima.

Modela nema, ako se nešto i ubode, nema broja... boja ti je ta koja ti je, wide opcije ni ne postoje...

A negde imaš sve modele u svim bojama i sve brojeve, pa oćeš normalan ili širi model...

Jel ima neko predlog za desktop monitor, da je ok za oči a da nije preskup? Tako oko 30k mi je ok.
Služi za terenski rad da se umesto na lap-top gleda i radi na njemu.
Uslovi su terenski i ne provodi se baš satima na njemu, ali svakako bih voleo da se neki ok za oči koristi.
Kući sam za sebe uzeo tv OLED jer kada sam istrazivao to mi je delovalo najbolje za oči.

Немам, али сам узео пре 4 године DELL S2421HS IPS LED је нажалост али одличан за 18000 тада.

Jel ima neko predlog za desktop monitor, da je ok za oči a da nije preskup? Tako oko 30k mi je ok.
Služi za terenski rad da se umesto na lap-top gleda i radi na njemu.
Uslovi su terenski i ne provodi se baš satima na njemu, ali svakako bih voleo da se neki ok za oči koristi.
Kući sam za sebe uzeo tv OLED jer kada sam istrazivao to mi je delovalo najbolje za oči.
el ima neki stan da je ok lokacija, a da nije preskup? :) Pitanje ti je u tom fazonu. Koji monitor, veličina, rezolucija, wide, ultrawide, va, ips...? U principu ako ti služi da ga gledaš sat dnevno uzi si koji oćeš da ti se svidja.

el ima neki stan da je ok lokacija, a da nije preskup? :) Pitanje ti je u tom fazonu. Koji monitor, veličina, rezolucija, wide, ultrawide, va, ips...? U principu ako ti služi da ga gledaš sat dnevno uzi si koji oćeš da ti se svidja.
Sutra ću slikati i saznati koje kupujem inače. Ma sve jasno, Njih nisam istraživao koji su ok za oči i taj premor.
Kako desktop monitor za terenski rad?
Na lap-topu kucamo, a na monitoru gledamo. Preglednije je i bolje.

Мсм да ти је најбоље неку кршину да узмеш, можда чак и на бувљаку или КП половно. Под терен мени је у глави градилиште, а ту ће ти се све покварити с временом, а што би узео добар ако ће убрзо да гекне,
Размисли можда за неки већи таблет, мжд ти служи боље.

Na lap-topu kucamo, a na monitoru gledamo. Preglednije je i bolje.
Nešto ovako: https://konovo.rs/kategorija-proizvoda/laptop-oprema-i-delovi/externi-portable-ekrani-za-laptop/
(ignoriši firmu, prvo mi iskočilo, ne znam da li su cene OK)

Ili baš običan monitor? Jel to nešto što se nosi okolo svaki dan/sat ili je teren kancelarija / prikolica / nešto stacionarno gde monitor stoji?

Edit: Godina 1998: Nosi CRT i kućište na LAN žurku. 2025: Kako to misliš "LCD desktop monitor na terenu?" :ROFLMAO:

Sada ispitujem saradnika Chat-gtp kaže Woled da je za mene najbolji.
Tablet je vrhunska stvar ima par mojih kolega, a uskoro ćemo svi da imamo.
Ma da gradilište je u pitanju.
Nešto ovako: https://konovo.rs/kategorija-proizvoda/laptop-oprema-i-delovi/externi-portable-ekrani-za-laptop/
(ignoriši firmu, prvo mi iskočilo, ne znam da li su cene OK)

Ili baš običan monitor? Jel to nešto što se nosi okolo svaki dan/sat ili je teren kancelarija / prikolica / nešto stacionarno gde monitor stoji?

Edit: Godina 1998: Nosi CRT i kućište na LAN žurku. 2025: Kako to misliš "LCD desktop monitor na terenu?" :ROFLMAO:
Stacionarno na više od godinu dana je uvek na istom mestu.
Nakon toga ima jedno prenošenje i onda je ponovo godinu dana tamo.

Koristi li neko blutut slušalice ali povezane na desktop, kakva su iskustva i ima li delay-a pri gledanju YT snimaka, filmova puštenih sa kompa i sl? Poput ovih https://gigatron.rs/proizvod/sony-wh-ch520b-black-4548736142374

Ja koristim JBL 720BT, uglavnom da gledam youtube, slusam muziku na Spotify-u, najvise ih koristim kuci zbog dece koja urlaju i gledaju gluposti na tiktoku/ youtube shorts-evi + tv koji drnda ceo dan + zena koja peva kad je raspolozena...

90% vremena povezane su na mob inače sa kompa nisam primetio neki lag.
Baterija ekstra traje 70 sati.

Poslednja izmena:
Sada ispitujem saradnika Chat-gtp kaže Woled da je za mene najbolji.
Tablet je vrhunska stvar ima par mojih kolega, a uskoro ćemo svi da imamo.
Ma da gradilište je u pitanju.

Stacionarno na više od godinu dana je uvek na istom mestu.
Nakon toga ima jedno prenošenje i onda je ponovo godinu dana tamo.
Moj gpt ađutant mi je preporučio Dell kao best buy, U2723, pa sad ima više varijacija. Ja sam hteo neki da se podesava po visini i da ima usb hub i punjače u bazi.

JBL ће брзо да рикне боље узми Анкер. Наравно да ти неко донесе из Немачке јер су дупло јефтиније тамо него овде.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока

Ja imam JBL 520BT, odlicne, traju vec 2 godine, nema laga, dobro se cuju.
Jedina mana je sto na njima nema prekidac da se ukljuci/iskljuci mikrofon.

Imam i JBL i Anker, rade bez problema, mada ne koristim desktop računar, samo laptop i telefon.

Ja koristim Sony XM5 za posao i letove i nema problema sa kasnjenjem. Povezivanje je doduse nekad bagovito, barem kada su Apple stvari u pitanju. Ako koristis samo sa jednom masinom i zelis instant uparivanje, bolje su wireless sa dongleom koji ubodes i kace se instant kad ih upalis. Doduse te wireless su uglavnom za gaming pa kvalitet zvuka i nije bas za filmove/muziku.

@ika

Sad prodaju nove dukserice kao da su godinama nošene 🙂 čak i piše na deklaraciji da je namerno pravljen efekat nošenog.

Zašto li sam do juče tvojom preporukom brijačem sklanjao grudvice a sad kupio ovo lol

20251007_222655.jpg
20251007_222627.jpg

Појео те је маркетинг јбг. Што уђебљено јбт, то није неки знак старог квалитета, већ само старог, мада у fastFAchion свету врв је све што преживи 5 прања квалитет.

Ово ме подсетило на нешто што сам раније писао на овој теми. Нема више стила, све је aesthetics. Угл су ти људи са старијом, занимљивом и "чудном" одећом исто тако занимљиви и чудни. Сад следи ток мисли просечног конзумера.
>Хоћу и ја да будем занимљив, уств да бих био занимљив морам нешто занимљиво да радим, а ја не би ништа. Знам !!! Изгледаћу као други занимљиви људи па ће ме помешати за неког од њих.
>Јбт свако од ових људи ми је рекао да је узео на бувљаку, секондхенду или наслеђено, нмг ја на бувљак јбт, нисам слепац, а секондхенд је за сиротињу брате, нмг тамо.
>Опа, Zara, New Yоrker, H&M, и њима слични продају такву одећу, па сине бићу кул све у шеснаест сад, сви ће знати да сам кул.

И тако циклус иде у круг, мало бисмо да изгледамо као да слушамо нешто алт, мало као клошари (неки вагабундо стил), мало као штребери, мало као еколошки освешћени људи, мало као неки утилитаријанци и тако даље. Субкултура постаје празна љуштура којој је само тај спољни део aesthetic. Са овим малим познавање постмодернизма рекао бих да је то прави пример симулакрума, копије тотално разведене од оригинала.

Ti si skroz u pravu druže sjajna analiza. Osvešćeno i inteligentno razmišljaš 👏 🙂

Ja sam je doduše kupio samo zbog kapuljače 😀 jer znam da ću je nositi ispod jakne.. ne dopada mi se ofucani stil... snizili su je na 799, što je odlična cena, valjda niko nije hteo da kupi, vrv se ovde još nije sasvim primilo to "ofucano"

Bkvl samo zbog kapuljače.

Vrh