Šta je novo?

Шта купити ?

Valjda imaju onaj deo pre kase gde prodaju vracene stvari na popustu

E, pa to je vrh i druga prica onda. Mada, ja sam se iskreno oko Jyska to pitao, nadam se da i oni cine isto. Kao neogranicen rok za vracanje, tipa samo odes i uzmes jastuk npr. i vratis ga fazon za 20 dana i nikom nista, ali onda sam se zapitao da taj jastuk nije koriscen pre mene 😀

Nema garancija da nije. 😉 Tu kod kase su ugl vidljivo upotrebljene stvari. A nazad se vrati recimo vaza, zašto da ne. Trebalo bi Beki bi da ideš u second hand, namerno kao zadatak, da se oslobodiš straha... Tj. da se izložiš strahovima... Sva roba može da se vrati ne samo u ikei... i patike, mogu da probaju 39 nekih ortaka pre tebe da gurne nogu u njih pa onda ti i kupiš ih...

Inače u IKEU možeš da vratiš i nakon 365 dana ali ne dobijes sav novac nazad, tada ako je stvar i dalje upotrevljiva ne ide u reciklažu nego isto u prodaju, verovatno u taj sektor kod kasa...

Brt nije nikakav strah, fobija ili bilo sta, hocu robu novu, a ne robu rabljenu.

Hteo sam da srimujem nesto, ali ne znam sta se rimuje sa rabljenu 🤣 Ali u Mikrijevom flou.

Hocu robu novu, a ne robu rabljenu,
Da posle je preprodam Djoletu Djoganiju..

Eto.

Moze da se vrati, ali ovi furaju fazon neogranicen rok za vracanje.

Furas dusek sest meseci i vratis ga. Ok, super ste, ali onda se zapitas gde zavrsavaju ti duseci koji su vraceni 🤔 I da nisi ti kupio rabljen sest meseci :dramaticna muzika:

Imam ja second hand stvari, ali kad hocu second hand, onda odem u second hand, kad ocu novo, kupim novo.

Ja sam siguran da oni imaju jasne smernice šta i kako može nazad u prodaju. Za dušeke nisam baš siguran da idu. Ali recimo ja sam vratio neotpakovano ćebe. Ali nije bilo u kesi nego onako srolano i papirno pakovanje okolo... Ja verujem da su to vratili posle nekih procedura provere... Mozda otpakuju pa zapakuju ponovo. Ne znam... Ali mene to ne brine mnogo. 🙂

Dopada mi se taj neki kolektivni skandinavski duh da tvoje staro bude nečije novo a da čak i nemaš pojma o tome... Video si stvar, dopalo ti se, teraj 😄 zašto da se opterećujem gde je prethodno bila lampa ili vaza...

Sigurno postoje stvari koje moraju na reciklažu, neko čišćenje, ne znam... i one koje nikako ne mogu korišćene nazad o prodaju. Ali verujem da imaju neke racionalne razloge i procedure. I zato ne brinem.

Recimo kod ove moje bušilice pakovanje je takvo da je apsolutno svako mogao da je koristi pre toga. Nemam pojma jel korišćena ili ne.

Ne brine ni mene puno samo se zapitah.

Био сам у Јиску, био у Икеи,

Златна свадба са'ће, шта купити кеви?

Жена њаке, каквој кеви? Купи нешто мени,

Пусти жене шмекеру, купи нешто себи.

Јастук, душек, ћебе, ваза – рабљена ил' нова?

Само нова, мисли Беки, нова боље флоува.

Рабљену су користили, низ њу цуре слузи,

Ноки каже, страха немај, слободно је узми.

Стави ружу, поткреши је, а можеш и две,

Процветаће, мирисаће, блистаће ко пре,

Кад увене, вазу врати, нек је трећи раби,

На Томиндан ташти, дај јој је на слави.

Aaaaaaaaaaa aaaaaaaa
Kuda idu vraceni duseci iz Jiska?

Meni to prosto vratim je na prvu loptu kul, na drugu mi je, ako ja nesto vracam posle toliko koriscenja, jel to znaci da sam i ja kupio nesto sto je neko drugi vratio?
I posle kukamo na "zaštitu potrošača" :) Imao sam slučaj gde je jedan gospodin hteo da vrati jedan uredjaj koji je kupio posle godinu i po dana, vidno korišćen. Razlog za vraćanje "ne koristim više" :)

Ja koliko shvatam, Ikea ima tu politiku da imaš pravo da probaš tu stvar godinu dana i ukoliko ti se ne svidja ti vratiš.
Oni korišćenu stvar ili recikliraju ili ukoliko je u normalnom stanju, stave u polovne stvari gde je cirkularni kutak.
Ja čisto sumnjam da dušeke oni stavljaju ponovo... Tamo u cirkularnom kutku su stvari koje stoje izložene u radnji, pa u određenom trenutku sklone.

Ne znam, ja mislim da su ono moje urolano ćebe sa koga nisam skinuo papirno pakovanje vratili nazad gde je i bilo...

Malo sam se ponovio u Lindi.. gedore.. sveukupno 2000 rsd
20241025_174037.jpg

Коме се жалити након што је одбијена рекламација за патике код продавца? Патике су се након 3 месеца озбиљно поцепале на два места унутра, и код палца споља, и то приликом нормалног коришћења.

Ма те никако да огулим годињама, и већ 800км трчања, а син издрндо одма неке скупоцене намуњене Најке, и то само шетајући.

Nema sanse da ce ti kod nas iko primiti tu vrstu reklamacije.

Najk za šetanje, u šoku sam 😲

Ja sam kupio ove za šetnju pre oko mesec dana i za sad su se pokazale dobro. 🙂 može se reći da sam poslušao Gojeta, nevoljno priznao sebi da su one adidas kao cokule i ponovo kupio udobne patike za šetnju i ceo dan napolju. 🙂

Budžet mi nije bezgraničan tako da nisam mogao neke baš brze kao Gojetov mali, ali zadovoljan sam. Vrlo su udobne.

20241024_122211.jpg
20241024_121836.jpg

Vrh