Šta je novo?

Филмови

Naterah se konacno da pogledam Another round sa Mikelsenom. Vrlo dobar film, od mene preporuka za gledanje

Anora 8/10 ★★★★★★★★✩✩

Na neki način tri filma u jednom, ujedno i zabavan i depresivan, držao pažnju i izdvojio se uz sve neke očigledne mane koje ima.

Ono što je zanimljivo jeste da su glumci ošurili, a negde su pola Rusi, pola Ameri. Zaje*******an kombo kad se ujedine, vidimo i na drugim poljima 😀 Odlična gluma zaista. A i glavna glumica ima ono nešto 🔥

The Big Sick 8/10 ★★★★★★★★✩✩

Iako je osoba sa kojom sam gledao zgrožena jer se meni ovo sviđa, meni, staroj romantičnoj bu****, uvek mogu ovo da prodaju i uvek ću rado kupiti 😂 Plus i ovde glavna glumica ima ono nešto, samo na skroz drugačiji način na glumice iz prvog filma 🤭

Goodbye Lenin 8/10 ★★★★★★★★✩✩

I baš sinoć kad mi beše dosta politike i Nemaca, pitao sam chatgpt da mi preporuči neku evropsku laganica komediju pred spavanje i dobih nemački film za koji se ispostavi da je politički i da se radnja dešava u Istočnoj Nemačkoj za vreme rušenja zida 😂

Super filmić, nije ni previše otišao u ozbiljnost, što mu mnogi zameraju, a cenim da ne kapiraju da režiser nije ni imao tu nameru, niti je previše otišao u limunadica mod.

U isto vreme i inteligentan i šarmantan i poučan i zanimljiv i duhovit.

Nije otišao ni na jednu stranu, u isto vreme je i podržao i popljuvao sve mane i prednosti obe strane u sukobu. A i prikazao moć medija i televizije.

Mada, pre svega se bavi ljubavlju.

Одличан филм, сећам се кад сам га први пут гледао на РТС 2 пре више од 15 година.

Anora 8/10 ★★★★★★★★✩✩

Na neki način tri filma u jednom, ujedno i zabavan i depresivan, držao pažnju i izdvojio se uz sve neke očigledne mane koje ima.

Ono što je zanimljivo jeste da su glumci ošurili, a negde su pola Rusi, pola Ameri. Zaje*******an kombo kad se ujedine, vidimo i na drugim poljima 😀 Odlična gluma zaista. A i glavna glumica ima ono nešto 🔥

Osvojilo ovo cudo Oskar za najbolji film 🤣

Odabrao sam film potpuno nasumicno pre neki dan, nisam imao pojma da je nominovan film za bilo sta.

Sad da ocenjujem, da bih 6 ili 7 jer film nikakav utisak nije ostavio i vec sam ga prakticno zaboravio.

Opis Snejpa iz knjiga:

Snejp je više puta opisan kao bled, nekoliko puta kao da ima bledunjavu i žućkastu kožu, jednom kao da je boje kiselog mleka, a pošto ni to nije dovoljno, u poslednjem suočavanju s Voldemorom u Relikvijama smrti njegova koža je doslovno opisana kao mermerno bela.

Skica spisateljice:

1000032709.jpg

Snejp u filmovima:

1000032711.jpg

I Snejp u novoj Hari Poter seriji koju prave... Jeste spremni?

1000032712.jpg

Naravno, o tome se već uveliko priča na internetu.

I onda posle ljudi kažu "Woke, PC, SJ... nisu problem". Aha, vidim...

Sad je zvanično 😂

Hoće li kod nas stići 🤔 Knez Lazar migrant iz Šri Lanke koji je došao u Srbiju da radi prevoz kočijama 😂

Već je stiglo i kod nas. Možda ne u filmovima ali u drugim, bitnijim aspektima života - institucije, pravopis, zakoni...

Takođe se sve više oseća i usiljeni multikulturalizam uveden pod izgovorom ekonomije i štednje.

Zakasnili su, Madona je još 80tih sa crnim Isusom apsolvirala tu temu, i evo živi smo i zdravi 2025. obeležavamo veliki petak, ništa se nije izmenilo... Time to move on...

Zakasnili su, Madona je još 80tih sa crnim Isusom apsolvirala tu temu, i evo živi smo i zdravi 2025. obeležavamo veliki petak, ništa se nije izmenilo... Time to move on...
Kako se usudjujes da poredis nebitnu stvar poput hriscanstva i Harija Potera 😡 U drugo se ne dira.

Rowlingova isto vodi rat protiv Woke i DEI štetočina. Ne znam mnogo o njoj i njenim stavovima, ali u toj stavci se slažem sa njom.

Inače, da ti ozbiljno odgovorim - najavili su seriju koja će verno pratiti knjigu.

Podržavam svačiju umetničku slobodu kada iza nje stoji umetnička vizija.

Ovo se vidi iz aviona da je nametnuto i to je problem, nema prosto smisla, ako kažeš da se držiš knjige, nema smisla da kastinguješ lika koji skroz ne odgovara opisu iz knjige. Nije stvar ni boje kože, ovaj lik ni po čemu ne odgovara opisu.

Van toga, mogu da prave i Harija Potera u svemiru, gde su svi likovi Bugari, nikakav problem. Nego ovde kao drže se knjige i baš crnca ubace.

HP je jedna čista priča o borbi dobra i zla i ne treba je dodatno modifikovati da bi se kao ispeglalo nešto.

Postoje crnci u knjigama i zastupljeni su u normalnom odnosu, u Engleskoj su 4 posto stanovništva crnci. Jednostavno, kada imaš 25 likova, jedan treba da bude crnac i to je tako i u realnosti.

Hari Poter jeste fikcija o čarobnjačkom svetu, ali nije sve imaginarno, prikazan je i naš svet normalaca gde je sve stvarno i nije ništa izmišljeno i dodato. Nije kao LOTR ili GOT gde je čitav univerzum izmišljen.

Tako da, bespotrebno i glupo nametanje, isto bi bilo i da su stavili da je Snejp Srbin ili bilo šta drugo.

Pravo pitanje je - zbog čega bi to iko radio?

Oni naivniji će reći "pa da se crnci i arapi ne bi osetili izostavljeno" ili "pa da se pokaže da smo svi prošli kroz iste muke, dešavanja i sazrevanja". Što je naravno glupost.

Takođe se postavlja pitanje da li su Evropa i zapad krivi što Afrika i Arapi nisu u stanju da naprave svoja kvalitetna umetnička dela i priče, pa je onda u redu da se zapadnjačka srozavaju ili brljaju.

Gledao sam filmove koje bi pravili crnci u Americi, skroz crne ekipe, od producenata, preko režisera, glumaca pa do ekipa. Većina su glupi i većina su na istu foru. Kada neki od njih hoće da film baš odiše crnačkim ponosom i kulturom, oni stave neki random niskokvalitetni hip hop u špicu. Kao npr Martin Lorens. Ozbiljno? Niskobudžetni hip hop i ghetto fore su vrhunac i trejdmark vaše kulture, vaše kreativnosti i vaše poruke?

I naravno, kada takvi filmovi propadnu, Lorens i slični krive "beli establišment". Kao kad je ona levičarska kokoška Bri Larson rekla "moj film nije za vas bele muškarce, nemate pravo da ga ocenjujete". Jer je bio golo g..no pa se nadurila levičarka i krivila sve druge.

Što se Arapa i muslimana tiče, pa teško je biti bog zna kako kreativan i originalan kada se 1300 godina živi u mračnom dobu i harrram-u.

Poslednja izmena:
Najgore je što znam jedno 20 Engleza i jedno 5,6 ih je u tom ekstremističkom fazonu gde će da te napadnu ako se usudiš da nešto sad kažeš protiv ovoga i još ispadneš rasista. Tu je problem, to igranje na kartu rasizma gde su oni u stvari rasisti.

Ja nisam rasista jer baš tim mojim pogledom da su svi isti kažem da je ovo jednostavno glupo i nametnuto i ne gledam kroz boju kožu, crnce tretiram jednako pa samim tim i kritikujem loš i nametnut izbor, kao što bih u svakom drugom slučaju.

Nije kao LOTR ili GOT gde je čitav univerzum izmišljen.

Čitav univerzum bez gotovo i jednog crnca...

Da li bi epska fantazija bez i jednog belca bila toliko gledana i popularna, pitanje je... Kineza ima statistički najviše... Al ne znam koliko bih uživao da gledam filmove sa obiljem Kineza. Pogotovo sa njihovim muškarcima. Možda jedina 'rasa' gde su mi žene a priori daleko privlačnije.

Sve u svemu slažem se delimično ali mi ta tema nije od preteranog značaja.

Mi na rts-u smo danas imali reprizu Srećnih ljudi po 23847. put, ako neko ne zna sve Poparine replike napamet, sad je prilika.

Ne daj bože serija u kojoj je gay lik glavni junak, možda 2395. godine. Možda. Ne znam, eto sam proceni koliko to odgovara statistici.

U Srbiji nema te odgovarajuće statistike 🙂 jako je mračna i stigmatizirana situacija. No nema veze, ja se time ne opterećujem.

Vrh