Goldstain,
Ako imaš stan u krugu dvojke, ja nevidim u čemu je problem sa tvojim životnim standardom, ti si bogat čovek, još ako je neki salonac na Vračaru ili Dorćolu, ti si onda izuzetno bogat čovek. U ovoj državi još ne postoji porez na luksuzna dobra, koji postoji u većini uređenih država Evrope, to je osnovni problem. Zašto neko drugi da plaća obnovu tvoje fasade. Taj gradski budžet koji vi spominjete finansiraju svi građani Beograda, od toga tri četvrtine živi van kruga dvojke. Vi se kačite na grbaču svih tih ljudi, jer imate ista poreska prava kao i onaj koji živi u Ovči, Resniku i pitaj boga gde još, to je nepravedno. U Engleskoj , država oduzima ljudima kuće i stanove i stavlja na licitaciju , ako ne održavaju fasade. Kad se stan proda dobiješ svoje pare i seliš se u siromašniji deo grada, veoma kapitalistički, i nehumano, ali je jednostavno tako, bio sam recimo u Mančesteru i uverio se svojim očima.
Kameleon,
U srednjem veku su ljudi dobijali ili gubili svoja prava, jednostavno rođenjem, mogao si biti dete ili plemenitog porekla tj.plemić, pa imati sve , ili biti dete kmeta, pa nemati ništa. Svi vi koji ste nasledili stanove od svojih deda i baba u centru grada, pa odlučili da uzimate rentu izdavanjem nečeg što niste vi stekli, dovoljno govori o simbolici srednjeg veka koju spominješ.
Lično živim u Resavskoj, i nemam problem, u plaćanju većeg poreza, kada to više nebudem mogao, preseliću se tamo gde mogu da finansiram sve svoje troškove, bez da se stalno žalim na državu..
Još jedan detalj, ja za nikog od vas nekažem da lupa gluposti, blebeće, itd. Mogu da se neslažem sa vama, kao što se sada neslažem i uvek se zadržim na tome. Ovo treba da bude sučeljavanje mišljenja, a ne vređanje nekog koga čak i nepoznaješ.