Šta je novo?

Фасаде / Fasade

dsc02534.jpg

u bka poslije opstine zvezdara
dsc02530.jpg
 
Radi se fasada muzeja grada Beograda u Resavskoj u toku je postavljanje skela vijerovatno i rekonstrukcija krova
 
Fala falusu da su krenuli sa tom zgradom, o tome već godinama pričaju.
 
Шта мислите да ли "зграда путника" треба да се лепо сруши и подигне нека у складу са суседним волуменима, архитектуре достојне центра града? Осим наравно ако је заштићена из неког разлога....ова архитектура је по мени потпуно испод просека.
 
direktor":2fawoux8 je napisao(la):
dsc02416.jpg

nadam se da je uradjena anti grafit zastita zbog idiota sa sprejevima

Izgleda veoma lepo uživo osvežena fasada ali opet neki detalji nedostaju. Fotkano pre par dana. Da li je bilo ovako i ranije ili su majstori slučajno to zakačili ko će znati :

dsc25401.jpg


A kako treba da izgleda:
dsc25411.jpg
 
Они су камен обложили пикованим малтером? Врло чудна одлука, зар не?
 
Izašli smo u dnevnim novinama, na naslovnoj strani :gobb:
Kolega postao medijska ličnost

scan0001.jpg
 
direktor":2yihhhpe je napisao(la):
Da cudna mora da postoji neki razlog trebalo bi

Да ли мислите да постоје конкретни разлози, или се једноставно ради о томе да се то преко година мацкало и фарбало, а нико није водио рачуна? Мени се помало чини као да је камен испод оштећен. Може ли бити да је то намерно урађено да би се боље прилепио малтер? Можда неко од вас зна.
 
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/406571 ... Terazijama

Otvorena Patrijaršijska knjižara-galerija na Terazijama
| 20. 09. 2013. - 00:08h | Komentara: 4

Patrijarh srpski Irinej blagoslovio je juče početak rada Patrijaršijske knjižare - galerije na Terazijama 22 čime je ona svečano otvorena. U ovoj prodavnici kupci će moći da pazare prehrambene proizvode kao što su kozje mleko i posni slatkiši, ali i relikvijar neophodan za pravoslavne obrede kao što su krst, kandilo, brojanice, čak i odore.

Među predmetima nalaze se i knjige koje upotpunjuju katalog pravoslavne prodavnice.

- Ovo mesto korisno je za sve. Kod nas je običaj da se ništa ne počne bez blagoslova, pa smo zato danas ovde. Raduje me što imamo prostoriju u kojoj možemo da izložimo ono što crkva ima i za šta verni imaju potrebu da snabdeju svoje domove, čuvajući se od mnogih stvari koje nam se nude, a koje nisu po ukusu i stilu Crkve. Sve što se ovde izlaže deo je naših svakodnevnih potreba - rekao je patrijarh Irinej i dodao da je zahvalan onima koji su knjižaru projektovali i uredili je sa stilom.
 
Mislim da možemo da se oprostimo od rekonstrukcije Viktorovićeve zgrade, pored hotela Moskva.
Sve to na stranu, prostor je uređen vrhnunski, ali umesto da se obnovi cela zgrada, ovde su adaptirani prizemlje i podrum?????

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... lerija-SPC

Na Terazijama otvorena nova knjižara-galerija SPC
R. K. | 20. septembar 2013. 22:52 | Komentara: 0

Na dve etaže i 250 kvadrata, smešteno je sve što predstavlja pravoslavlje, uz knjige, odežde, sasude ali i hranu koja odražava način života

bg-Crkvena-prodavnica-5-200.jpg


UZ zvuke duhovne muzike, tajanstveni glas Divne Ljubojević i predivnu "Aksion estin", u petak su posetioci mogli da vide početak rada nove galerije i knjižare na Terazijama, pod patronatom Srpske pravoslavne crkve, koja se potrudila da ponudi sve što može da posluži vernicima, sveštenstvu i građanima.

Na dve etaže i 250 kvadrata, smešteno je sve što predstavlja pravoslavlje, uz knjige, odežde, sasude ali i hranu koja odražava način života. Deo onoga što napravi u Hilandaru i srpskim manastirima biće ponuđeno kroz prodavnicu.

Na spratu se, kao u hramu, mogu videti časni presto uklopljen u enterijer, ikone, odežde, kadionice i kandila, mogu da se iskroje zavese za hramove ili kreiraju odežde.

- Želja nam je da pokažemo proizvodnju koja je vaspostavljena u manastirima, takođe i da se brinemo o imovini, ali i da ponudimo nešto drugo - rekao je protojerej stavrofor Stojadin Pavlović, direktor Patrijaršijske upravne kancelarije. - Podržavamo domaćinski duh i privatne proizvođače koji se svojim radom naslanjaju na potrebe crkve i vernika. Imamo i posnu hranu i pića, a posebno deo sa zdravom organskom hranom napravljenom po važećim propisima.

Tu su organsko povrće, brašno iz domaće proizvodnje, kozije mleko, jogurt, sir...

NA POKLONIČKA PUTOVANjA

ZA sve koji žele da se i sami uvere o istoriji i počecima hrišćanstva, deo knjižare je dodeljen agenciji "Dobročinstvo" koja vodi na poklonička putovanja.

VRAĆENA KROZ RESTITUCIJU OBJEKAT je zapravo vraćen crkvi kroz proces restitucije, pa je sređen, opremljen, a delovi koji su ostali nezavršeni od pre sedamdesetak godina su konačno u funkciji.
????????
 
Relja neznaci da kad im zafali prostora nece rekonstruisati zgradu,podrum nije bio uredjen ,crkva je zgradu dobila testamentom ,pa je nacjonalizovana
 
Реализујући програм “Да лепше изгледа” већ смо у сарадњи са грађанима реновирали оријентационо 100 фасада стамбених зграда на Врачару. Сада смо урадили предмер потребних радова за реконструкцију свих фасада зграда чије су скупштине станара учествовале на конкурсу који смо објавили, као и предрачун цене за све потребне радове на фасадама”, рекао је председник општине Бранимир Кузмановић председницима скупштина станара 49 врачарских стамбених зграда. Заменик председника општине Александар Ивановић истакао је да је због динамике расписивања јавних набавки и планирања буџетских средстава битно да се скупштине станара до 21. октобра изјасне да ли желе измене у предмерима радова и да ли ће моћи да сакупе средства којима скупштина станара учествује у трошковима реконструкције фасаде.

Представници општине Врачар истакли су да је читав процес реконструкције, укључујући јавну набавку за извођача радова транспарентан, да ће се одвијати у сарадњи са представницима скупштина станара, а да општина обезбеђује стручну и техничку подршку. Председници скупштина станара били су заинтересовани за могућност извођења термоизолације, реконструкцију бочних и дворишних фасада зграде, за динамику извођења радова и уплате трошкова.
 
Pa sa strance crkve pokusacu da dobijem potvrdu od zavoda za zastitiu spomenika ,mislim da u jednom casopisu nasledje postoji storija o zgradi ,cim nesto saznam javljam
 
Dobricina neka od coveka! :) Blizu si, Brace Jugovica, deo izmedju K. Ljubice I Dobracine. :)
 
Vrh