Šta je novo?

Фасаде / Fasade

deluje luksuzno, kao guccijev butik. konacno cu imati gde da kupim pribor za egzorcizam i ubijanje vampira.

glogov-kolac.jpg

Bilo bi divno kada bi ovaj objekat dobio svoj predratni izgled (a isto važi i za poštu kod železničke stanice)..
Ne mislim da bi to bilo kič,.. zna se kako su originalni objekti izgledali, i mogli bi da se rekonstruišu od istih materijala...

Meni u Beogradu najviše smeta to što se sve radi privremeno... Zašto bacati pare za renoviranje i sređivanje ovog kućerka pored hotela Moskva, kada se ima želja i volja da se podigne visoka zgrada kakva je bila i nekad... i dosta je takvih primera po celom Beogradu... Kao da krečite kuću koja prokišnjava pa kasnije morate i da popravljate krov i da krečite ponovo...

Postavljaju se skele na zdanje na uglu ulica Bulevar oslobođenja i Oxridske.

Pitanje je dana kada će se desiti nekakva veća nezgoda, ne daj Bože, tragedija kao ona na Banjici zimus...

Opet pada fasada sa zgrade ministarstva u Nemanjinoj. Pukom srećom, bez posledica.

fasada1.jpg

Pada deo fasade sa vrha (da li je to nadogradnja, ne znam)

fasada2.jpg

fasada4.jpg

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6kjD7YORASU[/youtube]
Какве је то документација потребна за фасаду?

јесте беспарица, јесте беда присутна. међутим...ово је ствар живота и смрти насумичних грађана - пролазника.
ко нема паре, нека прода стан па нека живи у кући ван града.

Ja to isto kažem za mnogo štošta, ko hoće veći stan, neka ne uništava zgrade zastakljivanjem terasa, nego nek proda svoju u centru, pa neku kupi veću nekretninu negde gde je jeftinije.
Kome je vrućina pa bi da kači klime ista poruka - seli se neku novogradnju van cetrna gde klima nije estetski problem. I tako dalje, i tako dalje...

За ко хоће већи стан, слажем се.
Климатизацију у данашње време не би требали да доживљавамо као немогућу мисију. Сигуран сам да за сваку зграду на крову, поткровљу или унутрашњем дворишту може да се нађе место за неки чилер. Па да се уместо 20 насумично постављених апарата добије климатизација која је неприметна. Наравно да ко жели да живи тамо где су квадрати прескупи, па још заштићени, мора да има новца за такву инвестицију. У супротном, твоја реченица стоји.

uzmite samo u obzir da mnogi stanari imaju i žele da nešto urade, ali se skoro u svakoj zgradi nađe po neka zadrta baba koje ne da neće da uloži nego ne dozvoljava da se npr kod nje išta uradi ili uopšte prođe kroz njen stan.

Bravo!

Imam ogromnu terasu i razni genijalci me ubedjuju da treba da je zastaklim "da dobijem jos jednu sobu"... Pff...
NIKAD!

Takodje, mislim da sam jedini u zgradi koji ce da sakrije spoljnu jedinicu klime unutar terase da se ne vidi na fasadi... Na stetu svog prostora...

Sto je najgore, mene nazivaju budalom i idealistom... :)

mekbejn":186o4rfu je napisao(la):
uzmite samo u obzir da mnogi stanari imaju i žele da nešto urade, ali se skoro u svakoj zgradi nađe po neka zadrta baba koje ne da neće da uloži nego ne dozvoljava da se npr kod nje išta uradi ili uopšte prođe kroz njen stan.

Да, на то сам заборавио. Морају да се снађу или одлучују демократским начином :p
Шалим се. Ја сам живео у згради где сви могу да се сложе и све би претрпели за општу ствар. Али да избијеш 20 динара, просто нема :cry:

Централна климатизација може да се уради и без неког појединачног станара, па да може да се настави када стан промени власништво. Што да не, када бакути прође век, неко следећи у стану ожда ће пожелети да се веже.
Свакако би било добро да се уредбама прецизира како, ко и колико одваја за зграду и њено одржавање, чија је одговорност, а да скупштина станара доноси одлуку. За овакво уређење на периферији, сигурно ћемо сачекати далеко бољи стандард живота.

Sawovsky":378v83xs je napisao(la):
...neka ne uništava zgrade zastakljivanjem terasa, nego nek proda svoju u centru, pa neku kupi veću nekretninu negde gde je jeftinije...

Ha, ha... tip u mojoj zgradi maznuo pola zajednickog stepenista i podest jer navodno niko ne koristi... ne bi pominjao ovo na forumu da taj isti nije rekao da sledece godine sa siri na fasadu (jer je arhitektonski fasada uvucena, pa da covek"popegla", a za dve na krov... Dakle, izvorno stan od 16m2 + 10m2 od stepenista +16m2 ka fasadi + 40m2 terasa = 82m2... u strogom centru koji je pod zastitom Republike... I sto da se seli kada mu je drzava omogucila da se lepo siri korak po korak... Inspekcija uredno zvana i dolazila... (i sa smeskom odlazila...)

Feanor":2qqwkc5g je napisao(la):
Bravo!

Imam ogromnu terasu i razni genijalci me ubedjuju da treba da je zastaklim "da dobijem jos jednu sobu"... Pff...
NIKAD!

Takodje, mislim da sam jedini u zgradi koji ce da sakrije spoljnu jedinicu klime unutar terase da se ne vidi na fasadi... Na stetu svog prostora...

Sto je najgore, mene nazivaju budalom i idealistom... :)
Ниси једини, ево још једне будале која је сакрила спољну јединицу и изгубила пола квадрата терасе, а живим на периферији периферије. Тај однос према естетици и свест о постојању визуелног загађења је јако ретка појава. Можда нас двојица јесмо будале, али сам на то поносан. И још ме је то коштало 3000 динара више. Е, па нека.

У граду да имам стан, спољну јединицу бих качио на дворишну фасаду, а не на уличну па шта кошта да кошта. Финансијски губитак ми је занемарљив наспрам осећаја који у мени буди чињеница да сам направио мали и неприметан корак за лепоту мога рођенога града!

:gobb:

проте матеје
И њима је свануло коначно и што се тиче фасаде и што се тиче малтене дугогодишње обнове

Чини ми се да су украси мајсторски одрађени.

Ove dve zgrade su se duplo duze obnavljale nego sto su se gradile.Hvala Bogu da su gotove :roll:

stf":1tavhd9f je napisao(la):
У граду да имам стан, спољну јединицу бих качио на дворишну фасаду,
Mozes li malo da pojasnis, jer pored dobre volje javlja se gomila prepreka za realizaciju
retki su stanovi koj ,,gledaju,, na obe strane.

boca-ica":3szzuan1 je napisao(la):
stf":3szzuan1 je napisao(la):
У граду да имам стан, спољну јединицу бих качио на дворишну фасаду,
Mozes li malo da pojasnis, jer pored dobre volje javlja se gomila prepreka za realizaciju
retki su stanovi koj ,,gledaju,, na obe strane.
Не морају да гледају на дворишну страну, инсталације се могу развући кроз заједнички простор, тј. ходник.

Hmm, to vec ruzi hodnik, a i rizikujes da ti neka bahatost isece instalacije...

На крају изгледа да је лакше решити и технички и финансијски део, од односа међу људима!? А то тако не сме да буде...

stf":1sudxvu9 je napisao(la):
могу развући кроз заједнички простор, тј. ходник.

Zajednici hodnik je uglavnom takav da je pristup ,,svetlarniku,, zapravo sa medju sprata
zainteresovane strane se tako prosiruju na sprat iznad ili ispod
jednom smeta sto zuji venilator u klimi drugome ruži ,,miran,, pogled trecem. . .
ne retko sam svetlarnik je od stakla sto opet uslovljava vesanje sa strane tj busenje komšiskog zida. . .
odvod klime-,,lijana,, opet ima svoje probleme . . .
Hocu da kazem da je to uglavnom samo dobra želja koja retko gde može da se ostvari

Postoji mnogo prakticnije rešenje za centralni deo grada (mala spratnost),
uredbom odrediti se da spoljnje jedinice klime
mogu postavljati samo na krovovima kao i satelitske antene
Praktično sada pri ugradnji pripada do 5 met. instalacije, te doplata za jos desetak m. i nije neka cifra

Dobit je ne samo estetska vec praktična jer krovovi imaju oluke koji bi eliminisali čuvenu ,,BGkišu,,
a time bi se fasade bile očuvanije :) a i krovovi bi se bolje održavali :D

dsc02416.jpg

nadam se da je uradjena anti grafit zastita zbog idiota sa sprejevima

Vrh