Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Gago stvarno ne bih znao, verovatno kao što reče direktor neka reklama ili nešto slično. Mlada dama je imala par pehova, nekoliko puta se saplitala o crvenu haljinu. :D

Nego, lepo je to što su rešili da srede fasadu zgrade odmah preko puta ove koja je već sređena...

Samo neka tako nastave, zgrada po zgrada i eto nama možda jedne od najlepših ulica u gradu Karađorđeva.

A ko zna, možda konačno srede i zgradu zadruge. :grand:

U zgradi u Karađorđevoj 65 (na kojoj se postavljaju skele) nalazi se Fakultet za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum, a sama zgrada je valjda u vlasništvu kompanije "Nelt" (ako se u međuvremenu nije nešto promenilo). Tako da je moguće da iza rekonstrukcije stoji privatni kapital, što jeste pohvalno, šta god ja mislio o ljudima koji se nalaze iza pomenute kompanije i univerziteta.

Ta zgrada je zaduzbina Luke Celovica Trebinjca Beogradskom univerzitetu kao i cjela jedna strana zagrebacke ulice ,zgrada je djelom pod sporom treba biti vracena da se koristi zasta je i namjenjena voljom jednog velikog plemenitg covjeka zahvaljujuci kome imamo park ispred hotela bristol to je takodej nejgovo imanje
3. palata na uglu ul. Karađorđeve br. 65 i Zagrebačke br. 1 u kojoj su 24 stana sa 3 lifta i 6 dućana sa 3 teretna lifta.

4. palata duž cele Zagrebačke ulice u koju ulaze brojevi 3, 5, 7 i 9 i Bosanske (danas Gavrila Principa) ul. br. 16. Ova zgrada ima 31 stan i 7 dućana sa 4 teretna lifta.

Bivis":8hvsqj4d je napisao(la):
Radi se zgrada u Karađorđevoj, danas postavljaju skele pa sam iskoristio priliku da snimim koju sliku sa svojim fonom.

2013-10-24-122000.jpg

Od svih zgrada u Karadjordjevoj ovoj je najmanje potrebna bilo kakva intervencija. Vole da "sredjuju" fasade od "vestackog kamena" jer su najednostavnije za obnovu i do sada je svaka upropascena. Nema primera u Bg da je to uradjeno kako treba. Ova zgrada izgleda sjajno bas takva kakva je. Patinirana, otmena daje ton citavom tom potesu.

Samo da se poere od cadji ,basm me zanima sta ce i kako raditi

Slike slike a ne tekst jako lose se rade rekonstrukcije recimo zindan kapija na bg tvrdjavi radjena je 2007 sad je vec pod zastitnim skelama da nekom nepane nesto na glavu

Izveštaj iz Karađorđeve....

Zgrada koja je sređena, još par sitnica je ostalo, ali fasada je gotova...

2013-10-29-154904.jpg

Zgrada prekoputa, koja je tek stavljena pod skele, budući fakultet... Kako sam se raspitao kod radnika, informacija nije sigurna ali kako mi je rečeno cela zgrada će se raditi i onaj deo u Zagrebačkoj.

2013-10-29-154914.jpg

I za nepoverovati... Počeli su da sređuju deo fasade zgrade beogradske zadruge...

2013-10-29-155248.jpg

Ali nažalost, raspitao sam se kod određenih ljudi samo je to zasada u planu taj deo kod ulaza, za ostatak nema para.

I za kraj, stanje unutrašnjih odnosno dvorišnih fasada, reč je o zgradi u Zagrebačkoj a slikao sam sa prvog sprata ekonomskog fakulteta.

2013-10-29-144902.jpg

2013-10-29-155248.jpg

nadam se da ovo nije farbano vec ocisceno ispeskirano jer ako su farbali treba ih urnisati :!: :?: :?:

Без бриге, испескарено. Пролазио сам данас.

Danas sam prosao pored Bg zadruge i sero gdi arh Zoran Mihajlovic objasnio mi je sta se radi i kako se radi na zgradi .
Radi se ceona fasada hitna saniranje i konzervacija zastita od daljneg porpadanja i promjena celicnih sina sto nsoe balkon
dsc04527.jpg

na slici iznad vidi se cosak zgrade i dio gjde je tretiran probno mikroorganizmima ,zgrada nije peskirana kao sto se radi zgrada zaduzbine luke celovica trebinjca u karadjordjevoj 65 za koju se boji da ce je peskiranjem upropstiti
Nanosi se tecnost sa mikro organizmima koja nije stetno cak ni za ljudsku upotrebu , zatim se dodaje drugo sredstvo i mikro organizmi rade posao ciste ujedno konzerviraju fasadu
dsc04526.jpg

dsc04528.jpg

dsc04525.jpg

Zgrada pod brojem 65 peskiranje
dsc04530.jpg

dsc04532.jpg

dsc04531.jpg

buduci hotel pored
dsc04533.jpg

neki dio skele ispred hotela Bristol
dsc04529.jpg

Koliko se radujem što se jedna po jedna fasada u Karađorđevoj sređuje i što te zgrade dobijaju konkretnu namenu i time i novi život, ne mogu da prenesem rečima. :pob:

Dobar posao rade ovi mikroorganizmi. Ja bih ih zaposlio za stalno u gradskoj upravi :D

Skida se skela sa fasade u Bulevaru oslobođenja (blizu Hrama svetog Save). Nadam se da će i prizemlje srediti:

oslobodjenje.jpg

Uređenje fasada »
01. Novembar. 2013 | (14:21 -> 14:43), Izvor : Beogradski mediji, Komentari: 0 komentari
Predstavnici opštine Vračar obišli su zgrade čije su fasade rekonstruisane u okviru projekta “Da lepše izgleda” i na njima postavili table na kojima je naznačeno u okviru koje akcije su uređene.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
fasade-infobiro01112013.jpg

U toj opštini kažu da će tokom ove godine biti uređene 23 fasade, što će premašiti cifru od preko sto rekonstruisanih fasada na Vračaru.

Stambeno: U jako lošem stanju 147 fasada

Javno preduzeće "Gradsko stambeno", po zahtevima skupština zgrada, pregledalo je beogradske fasade, utvrdilo da je 147 fasada u jako lošem stanju i da da im je neophodna rekonstrukcija, odnosno sanacija. Svedoci smo obrušavanja delova fasada, navode u "Stambenom".

Taj broj nije konačan, jer, kako je saopštilo danas Gradsko stambeno, svedoci smo obrušavanja delova fasada sa oronulih zgrada u glavnom gradu.

To preduzeće odlučilo je da od danas počne opsežnu akciju preventivnog pregleda beogradskih fasada.
"Gradsko stambeno" namerava da upozori sugrađane, pomogne da se izbegnu nemile i iznenadne situacije obrušavanja delova zgrada, povređivanja prolaznika i ruiniranja zajedničke imovine stanara u zgradama koje su u lošem stanju.
U ovoj oblasti veliki problem predstavlja nepoznavanje zakonskih propisa, pre svega činjenice da su vlasnici stanova otkupom ili kupovinom stana, postali vlasnici i svih zajedničkih delova zgrada, time i krovova, liftova i fasada i da su sami stanari obavezni da svoju zajedničku imovinu održavaju u ispravnom i bezbednom stanju.
"Gradsko stambeno" o svojim nalazima obavestiće skupštine zgrada, ali i celokupnu javnost, da bi se izbegle opasnosti od zapuštenosti spoljašnjih delova stambenih zgrada i želi da podrži Beogradjane da njihov grad postane lepše i bezbednije mesto za stanovanje.

Izvor: Studio B

Na sajtu opštine Vračar piše da su Bane Kuzmanović i ekipa danas obišli zgrade u Kalenićevoj 5, Mišarskoj 5 i Njegoševoj 22 i 28a. Preneću samo slike, ko hoće da čita tekst neka klikne na LINK.

2013-11-fasade5.jpg

2013-11-fasade7.jpg

2013-11-fasade8.jpg

2013-11-fasade9.jpg

Mali apdejt radova na zgradi buduceg Muzeja Grada Beograda u Resavskoj ulici. Vidi se koliko je krov dotrajao, a novi deo je, cini se, jako dobro uradjen.
Sa fasade u Nemaninoj su skinute skele, na tom krilu je zavrsena rekonstrukcija krova, a uradjeni su i novi slivnici.

2013-11-08-070516.jpg

2013-11-08-070540.jpg

Ајд, па макар то да су одрадили. Штета што се нема пара за целокупну реконструкцију. Музеј града има на челу ретко способну и честиту особу, Даницу Продановић. Док је она била на челу КЦБ-а, ова институција је цветала.

Ici ce u fazama kako mi je rekao kustos ,sledeca fza je stolarija i fasada ,pa onda idu instalacije i unutrasnji radovi ,a do tada bi trebalo iseliti vojnu stampariju iz podruma ,a to nece prije nego sto se sastavi gradska vlast .Naravno sve zavisi od para ,ako bude gotovo za 2 godine bise super.

Nebezbedno 270 fasada u Beogradu

M. S. | 15. 11. 2013. - 15:46h | Komentara: 7
Preko 270 fasada zgrada u centralnim gradskim opštinama, zbog svoje starosti, ugrožavaju bezbednost građana, utvrđeno je preventivnim pregledom JKP „Gradsko stambeno“.
400947_fasada-2_f.jpg

Opštine sa najugroženijim fasadama jesu Stari Grad, Savski venac, Vračar, deo Palilule i zvezdare, a JKP „Gradsko stambeno“ je preventivne preglede započelo prvog novembra.

Tom prilikom pregledano je više od 14 hiljada zgrada u beogradu, a za preko 270 njih utvrđeno je da nisu bezbedne.

Preko 270 fasada nebezbedno

Nebezbedne zgrade uglavnom se nalaze u prometnim ulicama sa gustim saobraćajem te je zbog toga na njima opasnost od obrušavanja povećana.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/420216 ... u-Beogradu

Одлично и коначно. А сада нека крену у поправке или барем обелелжавање, тамо где немају пара

Dekorativno osvetljenje fasade nove zgrade Muzeja jugoslovenske kinoteke. Slikano mobilnim sredinom prošle nedelje:

kino1.jpg

kino2.jpg

Homere, Milisave plusić od mene.

Milisave, juče sam prolazio dok su postavljali skele na toj zgradi, ali nisam uspeo da vidim dokle su išli!?

Da li su pokrili celu stranu u Zagrebačkoj ili samo do pola?

Vrh