Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Није до државе већ до економије, инвеститоре мрзи да купују те мале парцеле, лакше је узети неку велику пропалу фабрику.

Apsolutno je do drzave. Drzava mora da bude najveci investitor a ne privatnici. I umesto da drzava otkupi citav blok i napravi nesto humano dopustaju da imvestitori kupuju kucu po kucu plac po plac svaka fasada razlicite boje i izgleda i eto.

Zar nije tu zabranjena gradnja zbog terase i sad tunela? Da li su uopšte neke parcele predviđene za rušenje zbog tunela?

Sada ćete me razapeti ali bez BNV plana nikada nećemo dobiti park ovde...u najboljem slučaju sve će biti popunjeno nekim uskim zgradicama sa golubarnicima nad golubarnicima i to tek za nekih 100 godina...cela padina će se pretvoriti u jos gore babine zube...

Neverovatno kako su nesposobni ovi iz BNV to je najkraca i najkomfornija veza centra starog grada i njihovog projekta i tek sad na kraju hoće nešto da urade...

Једино ако буду градили станове за државне службенике.

Да се држава бави станоградњом?
Може држава да откупи блок, очисти га па да га после продаје инвеститорима.

Moже и да се бави станоградњом, не би била ни прва ни последња (чак ни у капитализму)

Лично бих волео да држава узме да гради станове за људе у дефицитарним занимањима и онда или задржи у свом власништву, пустивши дефицитарне раднике да ту живе без плаћања кирије или прода без профита на рате без камате. Отпусти вишак пандура и старлета и уместо тога запошљава различите бескућнике, Роме и сл. да раде таква занимања у складу са својим могућностима. Врло брзо би нестало потребе да увозимо ђубретаре, грађевинаре итд. када би то кренула да ради а крајњи трошак би била само инфлација која је појела кредит без кирије у међувремену. И то би се итекако исплатило кроз мању емиграцију и већу запосленост грађана, што оба доводи до виших пореских прихода.

Али слажем се да централне градске локације нису идеалне за такве пројекте, таква планска државна градња је пре за Нови Београд, леву обалу Дунава итд. Овде када би држава урадила то што ти кажеш би могла чак и да профитира под условом да га не прода одмах него за пар година када цене још више порасту. Дакле, откупи блок, очисти га, сачега пар година и онда га прода инвеститору или инвеститорима које обавеже тачно како смеју да граде (може и сама да изради пројекат и додатно им уштеди паре)

Zemun, skinuti grafiti sa fasade ali sa jedne strane ako je neko u Zemunu moze da isprati dal su sve prekrecili.
Screenshot_20251007_145710.jpg

Ne znam da li je prava tema ali ovo je postalo neizdrživo!
Bukvalno preko noći, jedna po jedna fasada osvane uništena i niko ne vidi problem tu...sve se farba-i zidovi, i vrata garaža, i klupe u parku, žardinjere, stubovi, ograde.. Sada je uništena i fasada Pošte.
Jel mi živimo u cirkusu ili državi koja reaguje na nešto?!
20251005_141700.jpg
20251005_141704.jpg
20251005_141831.jpg
20251005_141833.jpg
20251005_141839.jpg
20251005_141842.jpg
20251005_141848.jpg
20251005_141653.jpg

Ne znam da li je prava tema ali ovo je postalo neizdrživo!
Bukvalno preko noći, jedna po jedna fasada osvane uništena i niko ne vidi problem tu...sve se farba-i zidovi, i vrata garaža, i klupe u parku, žardinjere, stubovi, ograde.. Sada je uništena i fasada Pošte.
Jel mi živimo u cirkusu ili državi koja reaguje na nešto?! Pogledajte prilog 254216Pogledajte prilog 254217Pogledajte prilog 254218Pogledajte prilog 254219Pogledajte prilog 254220Pogledajte prilog 254221Pogledajte prilog 254222Pogledajte prilog 254223
Pre oko mesec dana su zapišali poštu i zgradu ispod.

A i inače dosta zapišavaju taj kraj, mongoloidi bukvalno idu okolo i farbaju čak i stubove u crveno-belo. Ko maloumnici neki.

Када је по пријави станара код нас дошла полиција, више него срдачно се изгрлила са починиоцима оваквих уметничких дела. Може се слободно рећи да полиција буквално и директно организује ова непочинства.

bukvalno paravojne formacije...
ovo će na kraju balade, kad jednom dođemo do tog momenta, samo nasiljem moći biti rešeno... nema druge...

kreneš od mafije na vrhu sportskih društava, pa na dole do poslednjeg maloumnika - uličnog pešadinca...
to će se desiti kada za njihovim "uslugama" prestane tražnja i potreba na političkoj strani...
daleko smo još od toga, na žalost.

Када је по пријави станара код нас дошла полиција, више него срдачно се изгрлила са починиоцима оваквих уметничких дела. Може се слободно рећи да полиција буквално и директно организује ова непочинства.
Trebalo je da snimi to neko... Ja se ozbiljno razmišljam da kupim kantu sive boje i sam to prejarcam jedan dan...nego ne mogu sam!
Prvo stubići u ''svetozarcu'', onda žardinjere, pa bandere...kao u cirkusu da smo!
Ali ne videh kad je to radjeno...ne verujem da su ''pod okriljem noći''

Pre oko mesec dana su zapišali poštu i zgradu ispod.

A i inače dosta zapišavaju taj kraj, mongoloidi bukvalno idu okolo i farbaju čak i stubove u crveno-belo. Ko maloumnici neki.
sad nešto razmišljam, pre par godina je firma u kojoj radim dobila prijavu od komunalnog inspektora jer nam je ''fasada unakažena grafitima i obzirom da je deo javne površine (trotoar) potpada pod našu odgovornost i imamo 7 dana da dovedemo u red''..! Morali smo da angažujemo molera da izjarca taj zid.. Možda bi mogli da podnesemo prijavu sekretarijatu za komunalne poslove pa da oni utuže skupštinu stanara zgrade, pošte srbije, itd.?
Isto i za parkovski mobilijar, zelenilu da se pošalje, EDB-u za bandere...
Valjda će neko da reaguje?

Ali zar se to ne svodi opet na isti princip da smradovi išaraju i unište nečiju imovinu, a onda onaj koji je pretrpeo štetu plaća sanaciju njihovih svinjarija, dok nadležni i organi reda ne rade ništa a dobijaju još para u budžet, da i dalje ne rade ništa?

Treba da se razbije taj začarani krug tako što će organi reda da se prisile da rade na prevenciji i kažnjavanju onih koji svinje i uništavaju tuđu imovinu.

Trebalo bi da postoji neka služba koja bi vodila računa o gradu, ne policija nego nešto tog tipa ali za komunalne poslove...oh, wait!

Vrh