Коначно неко ко је у стању да раздвоји контекст жврљотине (о Р. Младићу или Ц. Звезди) од чињенице да је
било које крмачење и усвињавање чистих фасада тежак злочин прво против људи који се труде да их одржавају чистима, са (вероватно) ограниченим средствима која имају, а затим и против града у ком живе. Иако лично нисам јавни подржавалац ниједног фудбалског клуба нити личности из ратова 90их, слажем се потпуно са
@срббгд90
Елем, у вези са свињарством неотесане Марије, добио сам одговор одељења за инспекцијске послове, или како се већ зове. Врло брзо су одговорили - речено ми је у суштини да не могу само да кажем "свуда су графити" већ треба навести конкретне локације.
Па сам почео са евидентирањем!
У једну белешку сам кренуо да записујем све адресе где су Маријини свињски трагови видљиви, за сад сам записао већину на потезу од Бајлонија до мало изнад Цветкове пијаце. Будући да сам бележио из трамваја, ухватио сам
већину, али нисам успео баш сваки.
Зато, молим све који ово прочитају, а уколико пролазе деловима града који су погођени, а да им није тешко - да запишу адресе и пошаљу ми их, да допуним листу. Ја ћу наредних дана, наравно, наставити са бележењем, да бих негде у току идуће недеље то могао да испоставим разним инспекцијама, милицијама и парамилицијама које би могле да реагују, али пошто сам ја једна особа, плус морам да идем на посао од понедељка до петка, а оскрнављених места у граду је много - не могу све забележити сам.
*Нема никакве гаранције да ће ово дати резултат, али уколико барем не покушамо - никад нећемо знати.