Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Malo fasade ove lepotice i malo enterijera pored, ostade Gorenje...

Nadam se da će novu zgradu bar vratiti u liniju...
20230702_164922.jpg
 
Evo tvog primera koji sam malo doradio u photosopu, da ne ispadne da pricam napamet.
Malo mi je aljkavo, nedovrseno, 7/10, ali mislim da je, po meni, i dalje bolji pravac u farbanju fasade, nego postojeci.

Pogledajte prilog 166264

Evo tvog primera koji sam malo doradio u photosopu, da ne ispadne da pricam napamet.
Malo mi je aljkavo, nedovrseno, 7/10, ali mislim da je, po meni, i dalje bolji pravac u farbanju fasade, nego postojeci.

Pogledajte prilog 166264
Zgrada Novosadskog Garnizona. Stara fotografija, skroz desno, je imala naglasene ukrase (barem mi se tako cini) a danas nema. Po meni steta. Jer se iz daljine ne prepoznaje njegova grandioznost
DSCF0883l.jpg
DSCF1529-Custom.jpg
Dunavska33_17.jpg
 
@Otis.Driftwood Ovo je, vec, jedna zgrada od koje ne treba praviti vlasku vilu. Ovako kako jeste je najbolje i - najbezbednije.
Mozda se moze govoriti o nekim blagim razlikama u tonovima.
Mada, ja nisam neki ekspert u ovome, radim po osecaju. Mozda neko moze da me ubedi u drugacije.
 
Mogli bi da predju na sramotno zapusteno Narodno pozoriste
 
A sta se desava sa Krunskom 66, na uglu Smiljaniceve? Ona se rapada vec 40 godina i samo sto se nije srusila.
Nereseni imovinsko pravni odnosi
Колико ја знам кућа је одсвано продата неком инвеститору, тако макар пише на сајту катастра.
Ако тај инфо није тачан онда наследницијма треба лупити неки порез и казну због изгледа куће.
Ја могу да разумем да не могу да се договоре али брате онда лепо за време трајања процеса, нека лепо изнајмљују простор и зараде парице.
 
Moze sve da bude u katastru fino a da postoji pravni problem
Druga stavri sto investitor ne namerava da obnovi kuću vec da je sravni sa zemljom
I da digne ne istu takvu vec 5 spratova o svemu se tom pisalo zato stoji i vila božić i jos neke jer gospođa oce da sruše malo im kvadrata
 
Krunska 12 se raspada. Javljeno Nedeljkovicu da umesto sto organizuje kojekakve Vracarske bazare, burger bazare i ostale gluposti da sredi ovo..
Pogledajte prilog 165125Pogledajte prilog 165126
Нека станари лепо поднесу захтев за сређивање фасаде. Беше општина даје 60-70%, остало станари. Ма се надам да ће са овом праксом ускоро престати.
Заиста ми нису јасни људи који дозволе да овако пропадне зграда/кућа (шта год био дотични објекат).
 
Да ли би неко могао да замоли, или спречи певаљку-простачину по имену Марија Лукић која се својски труди да своје песме промовише бесомучним крмачењем и скрнављењем и оно мало чистих фасада које су преостале у јадном, тужном и неодржаваном Београду, да са тиме престане, јер се фасаде по правилу чисте једном у никад?
 
Онај ко стоји иза такве врсте рекламирања, можда и дотична Марија, би требало да:

- Радним данима преподне, у соптственој режији, опере и врати у првобитно стање сва своја непочинства.
- Радним данима поподне, сређује видео садржај на коме је приказано шта ради преподне, и то качи и пропагира на све могуће друштвене мреже и медије.
- Викендима, уз помоћ средстава прикупљених из претходне тачке, организује прање и чишћење осталих упрљаних површина, у чијем прљању није директно учествовао.

Сличну казну сам осмислио и за власнике мотоцикала, и осталих моторних возила са намерно набуџеним ауспусима, како би били што бучнији:

- Радним данима преподне, боравак у акустично потпуно изолованим просторијама, у којима нормалан човек полуди после 10-15 минута.
- Радним данима поподне, палијативна нега старих и немоћних лица.
- Викендима, патролирање градом уз комуналну милицију, зарад идентификације других човеколиких субјеката, у истом прекршају.
 
Danas i juče na više mesta video i pitam se ko je Marija Lukić?
Neka neko od nadležnih reaguje.
 
Danas i juče na više mesta video i pitam se ko je Marija Lukić?
Neka neko od nadležnih reaguje.
И ја сам се питао и нажалост сазнао да је у питању створење које се бави певањем, а услед деструктивности, простаклука и бахатости коју дотична неотесана крмача иживљава над, наглашавам - малобројним чистим фасадама у Београду, сматрам да је излишно уопште коментарисати њену музику. :D Сва пажња коју неотесаној крмачи треба упутити би требало да буде искључиво у облику суве мржње, као што и она, неотесана крмача, иживљава над остатком града, и на мржњи и осуди треба да почиње и да се завршава сва пажња коју ће овим скрнављењем фасада добити, а апсолутно 0 (нула) значаја дати музици, каква год да је, јер је неотесаној крмачи управо то и циљ. :whistle:
 
И да, надлежни неће реаговати, али претпостављам да је то толико ноторна чињеница да ју је, као и музику неотесане крмаче, сувишно и коментарисати.
EDIT - Осим, можда, уколико не дође до мало масовнијег негодовања на мрежама, а потом и у јавности? Када би већи број људи реаговао, означавајући у објавама како неотесану крмачу© тако и представнике градских власти, комуналних инспекција и милиција... Можда би и било ефекта? Београђани, можете ви то. :vops:
 
Poslednja izmena:
Apsolutno ne, treba je prijavljivati i prijavljivati dok neko ne reaguje, a ovako potpuno ignorisati. U suprotnom je potpuno ostvarila svoj cilj, od nekoga za koga niko nije cuo, sad treba svi da pricaju o njoj.

Ali neverovatno da krsis zakon tako sto ispises svoje ime da si ti to uradio i niko nista 🤣
 
И ја сам видео да је у задњих неколико дана барем 20-ак зграда ижврљано са тим кретенским шаблонима (Марија Лукић). Не треба трошити речи шта мислим о толиком немању било каквог осећаја и љубави за свој крај, град земљу... Та одвратна бахатост и деструкција...
Мислим да има смисла пријављивати и правити притисак преко мрежа... Мени је пар пута уродило плодом да тако нешто постигнем... Лепо би било и када би ми које очигледно занимају ове теме нешто и покренули... Увек се човек лепо осећа када успе нешто конкретно да допринесе или изгура...
 
Жврљотине

Прођох кроз подземни пролаз на Зеленом венцу и видех како изгледа наречени потпис; ево, документовао сам га из само једне половине пролаза, оне ближе окретници:










..... .... ..... .....

Рано јутрос се нешто чудно десило са струјом - угасили су се пасивно стално укључени кућни уређаји, а они искључени су се накратко укључили.
Вечерас нема јавног уличног осветљења од Кнез Михајлове преко Бановог Брда до Видиковца. Тамо где има осветљених излога може се пролазити. Тамо где их нема, у насељима, ако пешак добро не познаје тротоар којим иде, лако може да се саплете, запне и упадне ногом на неравнине, степенике, рупе ...
Кнез Михајлова



Коларчева - Теразије

Сремска



Зелени венац





Кнеза Вишеслава поред Церак-винограда


 
Poslednja izmena:
И ја сам видео да је у задњих неколико дана барем 20-ак зграда ижврљано са тим кретенским шаблонима (Марија Лукић). Не треба трошити речи шта мислим о толиком немању било каквог осећаја и љубави за свој крај, град земљу... Та одвратна бахатост и деструкција...
Мислим да има смисла пријављивати и правити притисак преко мрежа... Мени је пар пута уродило плодом да тако нешто постигнем... Лепо би било и када би ми које очигледно занимају ове теме нешто и покренули... Увек се човек лепо осећа када успе нешто конкретно да допринесе или изгура...
За почетак сам пријавио преко сервисног центра, у нади да ће то бити прослеђено комуналној инспекцији која би то требало да казни. Пошто је починилац у овом случају недвосмислено познат и докази су недвосмислени, уопште ми неће бити тешко да лично одем у седиште комуналне милиције у Макензијевој, и покажем:
- слике прекршаја, са све именом и презименом аутора
- инстаграм налог аутора, да би видели о коме је реч
Пошто су докази недвосмислени, дакле сумње не постоје, потребно је да државни орган само физички лоцира особу и упути казну.

Не би ми било тешко да, такође лично, физички одем и фотоапаратом документујем сваку, све и једну жврљотину коју је неотесана крмача направила по граду, уколико би то значило да ће платити казну за толико пута увећану колико је свињарлука направила.
Да, толико ми је мука, и толико ми је зло од тога што сам приморан да гледам туђе бахато, простачко иживљавање и крмачење. Ништа ми не би било тешко. :)

Да не буде да само говорим а да од акције нисам - недавно сам са једне зграде која ми је од великог значаја лично организовао уклањање графита. Срећом, мале површине. Звао сам градску чистоћу, договорио да дођу, платио касније, и могу само да их похвалим - били су више него предусретљиви, и чак су ми наплатили и мало мање него што су могли. Све препоруке за њих ❤️
 
Свака част Сомборац. Што је више добронамерних људи заинтересовано за свој крај, град и државу, што је више дела и конкретних поступака, што је више конструктивности, а што мање празних прича, вештачких подела и свеопште апатије, то ће нам свима донекле бити боље. Још једном, од срца свака част.
 
Слажем се са @срббгд90 , и то свима понављам кад год имам прилику - крај у ком живимо, град у ком живимо, па на крају и држава - немају никог осим нас... И још пар релативно корисних комуналних служби, које пак често не досежу ниво задатка :censored:
Зато, нека нам барем мале ствари не буду тешке! 🫶
 
Vrh