И ја сам видео да је у задњих неколико дана барем 20-ак зграда ижврљано са тим кретенским шаблонима (Марија Лукић). Не треба трошити речи шта мислим о толиком немању било каквог осећаја и љубави за свој крај, град земљу... Та одвратна бахатост и деструкција...
Мислим да има смисла пријављивати и правити притисак преко мрежа... Мени је пар пута уродило плодом да тако нешто постигнем... Лепо би било и када би ми које очигледно занимају ове теме нешто и покренули... Увек се човек лепо осећа када успе нешто конкретно да допринесе или изгура...
За почетак сам пријавио преко сервисног центра, у нади да ће то бити прослеђено комуналној инспекцији која би то требало да казни. Пошто је починилац у овом случају недвосмислено познат и докази су недвосмислени, уопште ми неће бити тешко да лично одем у седиште комуналне милиције у Макензијевој, и покажем:
- слике прекршаја, са све именом и презименом аутора
- инстаграм налог аутора, да би видели о коме је реч
Пошто су докази недвосмислени, дакле сумње не постоје, потребно је да државни орган само физички лоцира особу и упути казну.
Не би ми било тешко да, такође лично, физички одем и фотоапаратом документујем сваку, све и једну жврљотину коју је неотесана крмача направила по граду, уколико би то значило да ће платити казну за толико пута увећану колико је свињарлука направила.
Да, толико ми је мука, и толико ми је зло од тога што сам приморан да гледам туђе бахато, простачко иживљавање и крмачење. Ништа ми не би било тешко.
Да не буде да само говорим а да од акције нисам - недавно сам са једне зграде која ми је од великог значаја лично организовао уклањање графита. Срећом, мале површине. Звао сам градску чистоћу, договорио да дођу, платио касније, и могу само да их похвалим - били су више него предусретљиви, и чак су ми наплатили и мало мање него што су могли. Све препоруке за њих