Šta je novo?

Фасаде / Fasade

U svakom slučaju pre izgleda kao temeljna rekonstrukcija nego rušenje... No, videćemo.

Plasila me je ta zgrada u zadnje vreme,samo nek je srede,nema potrebe za rusenjem.

Meni je loš znak to što nikakve skele ili dizalica ne postoji oko zgrade pa po mojoj logici to znači da se planira rušenje zgrade, ali nadajmo se da moja logika ovaj put nema veze sa životom.

baš sam tu prolazio pre neki dan kad sam imao pauzu na fakultetu. Od ade pa sve o ekonomskog sam išao peške (do Ade i nazad xD) pa sam taman slikao i upoznao neke zabačene krajeve, kao što je npr taj pored pruge. Tek se tu vidi koliko prostora zauzimaju šine..

Moже ли неко да сазна шта се дешава са том фасадом у Браће Крсмановића? Нпр, да позове Завод или тако нешто? Можда је у плану за рушење, а да нико никог није питао??

@Naissus
To bi stvarno bio skandal, ta zgrada je prelepa.

EDIT: Poslao sam mejl Zavodu za zastitu spomenika da se raspitam o ovoj zgradi. Znate li jos neku adresu na koju mogu da se obratim? Ko je zaduzen za rekonstrukciju fasada?

Ne volim da sirim glasine, ali vec sam postovao da se uveliko prica da se radi hotel/hostel, ali ne mogu da se setim gde sam to cuo niti ko mi je rekao, pa neka se uzme sa rezervom... Doduse, mozda je i rusenje zgrade da bi ustupila mestu hotelu...

http://i34.tinypic.com/16knif4.jpg

Jel ovo ona rusevina od kucice sto gleda na "kc Grad"? Ne verujem da ce ga rusiti, a i hostel mi zvuci sumnjivo sobzirom da zid bukvalno gleda na letnju bastu kluba. Mozda ce sam "KC Grad" da se prosiruje?

Mozda se tu premesti policija sa onog raspalog splava koji je odmah tu na Savi?

ovo baš ne ide ovde, jer je zgrada sređena i iznutra (i izgleda super), ali ne znam gde drugo da stavim

rekonstruisani uk "vuk"

x5z30y.jpg

5aakn.jpg

Inače, na spratu će neki privatnik da otvori kafić. Mislite o tome :p

i ovo dole (gde je ranije bila vojvođanska banka) je fićka

Pa naravno,sta treba narodu vise na zvezdari nego kafici :notok:
Mada moram priznati da su je ok sredili.

vucko":2nel5gik je napisao(la):
Pa naravno,sta treba narodu vise na zvezdari nego kafici :notok:
Mada moram priznati da su je ok sredili.
pa tu je i ranije bio kafic-rupa sta sad pricate

Luci, sad će na spratu da bude neki novi kafić, ali moja poenta nije bila ta, već sam mislio da će još neko da primeti kako se opštinskim parama u potpunosti uređuje i deo prostora za izdavanje,a ugovor o izdavanju već potpisan po smešnoj ceni i onda mi mnogo smeta što trošak unutrašnjeg opremanja tog dela gde je kafić nije snosio taj zakupac već opština. Verovatno znaš da je Bonafides od svojih para vršio rekonstrukciju svog dela prosotra na pravnom, a ulaganje od 50.000 evra sigurno nije malo da je to trebalo sam pravni da radi.

shmeksi":1m9rz399 je napisao(la):
Luci, sad će na spratu da bude neki novi kafić, ali moja poenta nije bila ta, već sam mislio da će još neko da primeti kako se opštinskim parama u potpunosti uređuje i deo prostora za izdavanje,a ugovor o izdavanju već potpisan po smešnoj ceni i onda mi mnogo smeta što trošak unutrašnjeg opremanja tog dela gde je kafić nije snosio taj zakupac već opština. Verovatno znaš da je Bonafides od svojih para vršio rekonstrukciju svog dela prosotra na pravnom, a ulaganje od 50.000 evra sigurno nije malo da je to trebalo sam pravni da radi.
razlika je samo u tome sto bonafides ima svoj prostor, a taj kafic u vuku koristi "javni prostor" objekta. Osim toga, sigurno opstina nije snosila nabavku stolica, stolova, opremanje sanka. Ako je kvalitet prostora povecan, opstina moze da povisi zakupninu, odnosno alternativno ponudi vlasniku kafica da u doglednom roku napusti prostor.

Aj da vidim da li ce da povise cenu iznajmljivanja prostora,ispadam preveliki pesimista,ali za sada su mi takva iskustva sa opstinom Zvezdara...

Nerka je .

Da nam je vise ovako unistenih fasada bili bi na konju.

Vrh