Kada su komunističke vlasti posle 1945. godine "uredile" Terazije, da mogu da se nesmetano vrše vojne parade, (demontirana je i terazijska fontana), tada je nekome zasmetalo da na vrhu zgrade stoji skulptura zadužbinara Sime Andrejevića (rodom iz Prizrena), koji pritom drži za ruke siročiće, a on je zna se bio trgovac, pa samim tim i kapitalista. Zgrada je bila u vlasništvu SPC, pa je verovatno, kada je zgrada nacionalizovana, neko iz SPC pokušao da sačuva tu skulpturu od uništenja. Najnoviju informaciju koju sam dobio u vezi sa skupturom, je da je ona pronađena. Skulptura je do pre petnaestak godina stajala u delovima u dvorištu Patrijaršije, zatim je neko iz SPC odlučio da se skulptura prenese u Prizrensku bogosloviju, a potom je neko tu skulpturu preneo u Negotin povodom "Mokranjčevih dana", Kako je ta skulptura dospela u Negotin, je zaista neobično, a još je neobičnije, da je tamo pronađena. Mislim da je Basara (rodom sa Kosova i Metohije), naš vajar, inače akademik, ušao u trag toj skulpturi i da je utvrđeno da je u dobrom stanju. Trebalo bi očekivati da se uskoro skulptura vrati na svoje mesto, a tu informaciju sam dobio od mog prijatelja koji je zaposlen u Narodnom muzeju u Beogradu, koji je inače po zanimanju vajar - konzervator.