Svakako bi trebalo ove praznine između građevina popuniti sličnim zgradama iste visine i porušiti te ćumeze između.
Svakako bi trebalo ove praznine između građevina popuniti sličnim zgradama iste visine i porušiti te ćumeze između.
Hotel se zove Moxy, a vlasnik lanca je MeriotHotel wacky, jel ono bese Ikea vlasnik tog lanca?
Preporuka, pre svega za one koji su mislili da ceo Pariz, London, Bec izgleda kao na razglednicama iz centra grada. Nije Beograd toliko ruzan koliko mislimo, svaki grad ima ovakva naselja.Fasade nisu jedino sto treba uzeti u obzir.
Preporucujem ovaj video uradak:
Donji Dorcol place za ovakvom transformacijomPreporuka, pre svega za one koji su mislili da ceo Pariz, London, Bec izgleda kao na razglednicama iz centra grada. Nije Beograd toliko ruzan koliko mislimo, svaki grad ima ovakva naselja.
И већина социјалистичких четврорспратница-петоспратница углављених по Старом граду, Савском венцу и Врачару.Donji Dorcol place za ovakvom transformacijom
Ma, place pola grada, ali meni Donji Dorcol bas bode oci koliko je kao celina nepopravljivo devastiran socijalnom gradnjom, a ima perfektnu lokaciju za zivot.И већина социјалистичких четврорспратница-петоспратница углављених по Старом граду, Савском венцу и Врачару.
Slazem se za novogradnju, ali tu ima i ok primera, a opet to je nesto na sta moze da se utice u buducnosti. Meni su soc blokovi pakleni i kao pali sa marsa su tu. Nemam ideju kako bi oni ikada mogli da se uklope u ulicnu matricu i napravi prijatna ambijetalna celina (kao na ovom videu), koja ne izgleda frankestajnski, kako mi neki delovi trenutno izgledaju. Evo, konkretno Dubrovacka ulica - od Dusanove krece ok (malo sumorno, ali nista sto se ne moze resiti), a onda u nekom trenutku pocinje pakao divlje gradnje i soc blokova dostojnih nekog Kazahstanskog predgradnja. Ne znam kako to popraviti, stvarno. Bas bi trebalo biti genijalno kreativan.Meni lično su ove novogradnje nešto što umnogome upropašćuje okolinu, i to mislim generalno. Danas se jako malo vodi računa o tome da se prava zgrada stavi na pravo mesto. Te socijalističke zgrade, dobar deo njih bi mogao da živne kada bi se fasada sredila (ne nadogradila). Negde je to samo pranje, negde pranje i sređivanje dela fasade, a negde još i uređenje prizemlja (dosta njih ima lokale u prizemlju). Naravno tu je i sama okolina zgrade koja zna da zna da izgleda kao da si istresao kamion sa đubretom.
Gde se nalazi ova zgrada?
Gde se nalazi ova zgrada?
Slazem se za novogradnju, ali tu ima i ok primera, a opet to je nesto na sta moze da se utice u buducnosti. Meni su soc blokovi pakleni i kao pali sa marsa su tu. Nemam ideju kako bi oni ikada mogli da se uklope u ulicnu matricu i napravi prijatna ambijetalna celina (kao na ovom videu), koja ne izgleda frankestajnski, kako mi neki delovi trenutno izgledaju. Evo, konkretno Dubrovacka ulica - od Dusanove krece ok (malo sumorno, ali nista sto se ne moze resiti), a onda u nekom trenutku pocinje pakao divlje gradnje i soc blokova dostojnih nekog Kazahstanskog predgradnja. Ne znam kako to popraviti, stvarno. Bas bi trebalo biti genijalno kreativan.
Ugao kralja petra i strahinjica banaGde se nalazi ova zgrada?
Nažalost to nije problem samo Bgd predgradja. Dobar deo najstrožijeg centra grada je upropašćen, na vrat-na nos, popunjavanjem ulične matrice posle WWII. Da me pogrešno ne razumete, ima tu i pogodaka , ali mnogo više promašaja. Nažalost nismo ni blizu da vidimo kraj obnovi fasada iz perioda do WWII, koje svakako imaju prioritet, a kad će na red doći eventualno redizajniranje najružnijih posleratnih zgrada djavo zna. Godinama razmišljam kako će grad da zaliči na evropsku prestonicu tek kada i te najružnije, paviljonske, zgrade na Starom Gradu budu "ispravljene". Svakako ogroman izazov za arhitekete. Stilsko, plastičko i kompoziciono šarenilo beogradskih fasada zahteva majstora interpolacije. Marera radi dobar posao, ali kada će doći dan da vlasnici stanova u takvim zgradama skupe pare, pa onda i požele da naprave nešto više od samog farbanja.Preporuka, pre svega za one koji su mislili da ceo Pariz, London, Bec izgleda kao na razglednicama iz centra grada. Nije Beograd toliko ruzan koliko mislimo, svaki grad ima ovakva naselja.
Muzej grada BeogradaMuzej grada Beograda
Nažalost to nije problem samo Bgd predgradja. Dobar deo najstrožijeg centra grada je upropašćen, na vrat-na nos, popunjavanjem ulične matrice posle WWII. Da me pogrešno ne razumete, ima tu i pogodaka , ali mnogo više promašaja. Nažalost nismo ni blizu da vidimo kraj obnovi fasada iz perioda do WWII, koje svakako imaju prioritet, a kad će na red doći eventualno redizajniranje najružnijih posleratnih zgrada djavo zna. Godinama razmišljam kako će grad da zaliči na evropsku prestonicu tek kada i te najružnije, paviljonske, zgrade na Starom Gradu budu "ispravljene". Svakako ogroman izazov za arhitekete. Stilsko, plastičko i kompoziciono šarenilo beogradskih fasada zahteva majstora interpolacije. Marera radi dobar posao, ali kada će doći dan da vlasnici stanova u takvim zgradama skupe pare, pa onda i požele da naprave nešto više od samog farbanja.