Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Srbija ne moze vise da sedi na dve stolice, jerbo je neko maznuo jednu.

Искрено, заиста немам намеру да полемишем са тобом. Ипак, примећујем да си на мој пристојан коментар одговорио помало увредљиво. Да појасним, против сам графита било које врсте, треба их све уклонити, а сама порука јесте и тачна и патриотска. Ваљда се сваки нормалан Србин нада да ће се окупирано Косово и Метохија једног дана вратити. А сад ако се налазиш прозваним, ако си ти неко ко мисли да Косово није битна ствар и ако симпатишеш НВО организације овакве врсте и циљева - о томе заиста мислим све најгоре. Баш брига њих за чист и уређен град, него су сада само покушали да јефтино поентирају... Овој напаћеној земљи не треба ни простачко, примитивно тумачење патриотизма, а камоли људи оперисани од сваког осећаја за свој град, народ, језик, веру, писмо, интересе... Али добро, нећу настављати полемику, ово је ипак форум везан за грађевинарство, не желим да додатно трујемо атмосферу.
Tako je, polarizovano društvo hipnotisano akcijama ekstema oba pola ove poremećene društvene konstalacija. Jedna akcija NVO uhlje*******a je odnela svu medijsku pažnju i skrenula priču o čišćenju grafita u potpuno pogrešnom smeru.

Gledam ovo razmišljam, u normalnoj državi ovaj Arsenijević bi i bio moler.
Bez obzira na slaganje sa necijim ideoloskim stavom ili protivljenju njemu, Arsenijevic je najmladji dobitnik NIN-ove nagrade i jedan od par najboljih srpskih pisaca srednje generacije, preveden na vise od 10 stranih jezila, tako da je tvoj komentar totalna glupost. Mozes ga kritikovati kao levicarskog aktivistu, ali pre nego sto ga kritikujes kao knjizevnika, procitaj neku njegovu knjigu.

Mogu ga kritikovati i kao pisca, a Ninova nagrada iz 1994. ostala je do danas najosporavanija.

O njegovom prevodjenju na druge jezike, tek ne bih govorio. Društveno angažovani “umetnik”, nešta kao Jasmina Žbanić u svetu filma.

20230219_144631.jpg

20230219_144627.jpg

20230219_144627.jpg

Блага дигресија али и даље сам под утиском колико се овај хотел неприметно уклопио

Мислим да слагање по истој или сличној боји може да буде моћна стратегија да се улични фронтови Београда уређују и створи привид хармоније чак и потпуно различитих архитектонских стилова

Moram da budem iskren, noću prilično odudara jer ima neku jeftinu trakastu dekorativnu rasvetu koja baš kvari utisak. Greota

Vrh