Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Vrlo bitna rekonstrukcija, na cosku, pa jos i jako upadljiva zbgo visinske razlike sa ostalim objektima... kad naprave hotel na mestu one izmrcvarene kuce pored Pasiceve, mislim da nece biti raspad fasada u Francuskoj. Cak je i bucko sredio svoju kucicu!
 
Ugao Stanoja Stanojevića i Stevana Musića u Profesorskoj koloniji, urađena nedavno.

20221218_114527_1.jpg


Stanje pre
Screenshot_20221219_224233_Maps_1.jpg
 
U Novom Sadu, cesto na srednjenim fasadama, pa i na starijim mogu da primetim ovu "paucinu" zavucenu po coskovima.
Da li neko zna sta je to?
Iskreno smatram da fasade moraju da se odrzavaju redovno, upravo da se ovo uklanja, i vazdusni kompresor lako odradi taj posao.


t9rPWvI.png
 
Bodlje protiv golubova, da ne s*ru po fasadi. U španiji takve stoje bukvalno na svakom simsu od prozora
U Novom Sadu, cesto na srednjenim fasadama, pa i na starijim mogu da primetim ovu "paucinu" zavucenu po coskovima.
Da li neko zna sta je to?
Iskreno smatram da fasade moraju da se odrzavaju redovno, upravo da se ovo uklanja, i vazdusni kompresor lako odradi taj posao.


t9rPWvI.png
 
Nisu to govna na fasadi jer sila gravitacije ne dopusta da govna padnu naopako. To nije bilo moje pitanje.


G685qEY.png
 
To je sada malo za crnu stranu medalje, ali, sećate se, uostalom, slučaja sa Duluvrom (momkom iz serije "Dnevnjak", koji je pretio da će se ubiti u Novom Sadu).
Momak je bukvalno još uvek na lečenju od raznih zavisnosti, uključujući i zavisnost od kocke.
Prethodno je vodio emisiju "Betparačke priče", koja je promovisala jedan lanac kladionica.
Toliko o tome.
 
Ne znam da li mi se to samo čini, ali rekao bih da se baš vidno povećao broj lokacija kladionica. Danas na Vidikovcu videh na nekoliko mesta, gde su pre bile neke radnjice, pre neki dan videh na uglu Vojislava Ilića i 21. juna, na početku plavog mosta, gde je nekada bila kafana, u Dimitrija tucovića gde je nekada bila samo jedna, na dve lokacije, videh po jednu ili dve pridodate uz postojeću, i na dosta drugih lokacija kojih ne mogu sada da se setim. I to su sada nekako napadnijeg izgleda, i tako koncipirane vizuelno, da šljašte gore nego svetleće reklame, a ni sa jednom vrstom fasade (koji god da je stil) ne mogu da se uklope.​
 
I meni se isto čini. Mislim da su između ostalog neki od razloga za to:
1) država im povlađuje i promoviše ih, npr Mozzart je maltene državno-partijski projekat i čedo
2) kako standard sve više pada, a cene sve više rastu, sve je više i više paćenika koji odlučuju da brz i lak keš potraže - u kocki. Procenjuje se da u Srbiji ima 300.000 zavisnika od kocke, i to je procena od prošle godine. Verujem da se u međuvremenu još povećala, kako su udarile krize i pesimizam.

Ajs Nigrutin je svojevremeno odlično primetio i objasnio kako u Srbiji mnogi odlazak i bivstvovanje u kladionici doživljaju kao svojevrstan posao.

Što se tiče fasada - ovo je od vajkada bila zemlja korupcije i ljigavosti, u kojoj za siću može sve da se kupi. Tako da ne sumnjam da je i u džepove inspekcija i Gradske uprave sletelo dovoljno koverti da se zagarantuje da se neće baviti fasadama onih objekata u kojima su kockarnice i njihove turbo-grobnice. Al zato ako si stanar zaštićene zgrade koji bi da menja stara olinjala vrata novim, drž se dobro, jer sve one kvote koje nisu uspeli na kockarnicama, istrešće na tebi.
 
Za tih 200 m udaljenosti od škole za kladionice evo iz zakona

Udaljenost je zakonom definisana kao najkraći bezbedni pešački put od najbliže ivice zgrade osnovnih i srednjih škola do ulaza u objekat u kojem se priređuju igre na sreću.

I sada ako ti uzmeš za primer ove kockarnice na Zelenjaku, one su na 150 m pravom linijom od Filološke gimnazije, ali kladionice koriste ovo lepo skrojeno tumačenje udaljenosti pa su sve na 200+ udaljenosti "po zakonu".

Evo na guglu, ubacio sam do ove ivice škole (iako ne prati podzemne prolaze to je to otprilike), ali uzmite u obzir i da se kladionice uvek pozivaju na "putanju do ulaza u dvorište škole a ne do samog objekta" tako da je ulaz u školu ovde na oko 250 m od kladionica. Bio je u vestima slučaj gde je kladionica bila tik uz školu ali 200 m od ulaza koji je bio sa druge strane školskog dvorišta.

Screenshot_20230110_125656_Maps_1.jpg
 
Kockarnice su deo pravoslavlja, one su naš identitet. Kocka je srce Srbije, to su naše patrijarhalne vrednosti. Kao što su i žvrljanje fasada, bacanje smeća po ulici, opijanje, paljenje cigare na cigaru i prejedanje.
Abu Cirjak onomad rece da su cisti zidovi i ulice najodvratnije stvari koje je mogao da vidi u inostranstvu, te da je svako ko to zeli i ovde u Srbiji obican autosovinista i drugosrbijanac.
 
Шта рећи, коју поруку послати?
Pogledajte prilog 152077
Порука је та, да ту недостају још две коцкарнице, Адмирал бет и 365.;):cool: Мислим да је скроз на крају са десне стране слике, Балкан бет!
 
Vrh