Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=607510#p607510:6ebszq91 je napisao(la):
direktor » 11 Mar 2019 08:09 am[/url]":6ebszq91]Da ce morati da se sklone klime sa prednjih fasada u roku 5 godina tako bjese jedno vrijeme su tupili o tome bili
Još uvek pokušavam da se setim koja je bila namena zgrade, znam da je bilo nešto čudno.
A u bližoj okolini ima nekoliko zgrada sa lepšim i bolje ukomponovanaim fasadama, koje i potiču iz "prave epohe", za razliku od ove međuratne zakasnele imitacije, a koje vape za rekonstrukcijom.
Moj utisak je da je delovala zanimljivije u filmovima, kada je u onom stanju raspada, čak su i dvorište i zgrada delovali nekeko krupnije nego što zaista jesu.
Čini mi se da su ovo te nijanse koje današnji restauratori nikako ne mogu da "pogode" pa su krajnji rezultat fasade u papagajskim bojama kao da smo u Majamiju.
Evo Karadjordjeva je najbolji primer koliko su fasade pocrnele od automobila, dakle jos uvek odoleva i prilicno dobro izgleda. Inace rekonstrilukcija fasade i naknadno farbanje su dva razlicita posla kako po obimu posla tako i iz finansiskog ugla.
Posmatrac da je to tako lako verovatno bi se već odavno uvela ta odredba. Pitam se zašto moramo da budemo van Evrope kad je reč o nekom javnom redu i kulturi u gradovima. Više ličimo na Bangladeš nego na Osijek ili selo zvano Segedin koji ne mogu da se porede sa Beogradom po veličini ili važnošću pa ipak imaju urednije fasade od naših, i time mislim na stvari poput stolarije, zastakljivanja, klima itd. a ne na samo stanje fasada, mada smo i u toj sferi iza njih.
Znam da je usko u Brankovoj i da nema mesta ali jedan drvored, gusto načičkan bi makar malo ublažio zagađanje i produžio životni vek fasada, bar malo.
Moskva, pre i posle fotka bulevara od 16km; žrtvovali su nekoliko traka ali zasadili više hiljada drvceta... ali su ih imali dosta pa su i mogli da žrtvuju
Bio sam na ivici da napisem pismo stanarima zgrade u Pop Lukinoj koji su sve klime vratili na ista mesta kao pre rekonstrukcije. I da im okacim na ulazna vrata.
Da ih pitam kako ih nije sramota da im se onako uredi prelepa zgrada i da je onda unakaze. A sve klime su mogli na terase, posto su dovoljno velike. A imamo pravo da pitamo jer smo svi to platili. .
Ovaj veb sajt koristi kolačiće radi prilagođavanja sadržaja, poboljšanja korisničkog iskustva i očuvanja prijave ako se registrujete.
Nastavkom korišćenja ovog veb sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.