Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Da ce morati da se sklone klime sa prednjih fasada u roku 5 godina tako bjese jedno vrijeme su tupili o tome bili

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=607510#p607510:6ebszq91 je napisao(la):
direktor » 11 Mar 2019 08:09 am[/url]":6ebszq91]Da ce morati da se sklone klime sa prednjih fasada u roku 5 godina tako bjese jedno vrijeme su tupili o tome bili

Uh sta bih dao da to uvedu Zakonom. Da se sve sa fasada poskida. Ne samo prednje nego svuda.

Slikao danas Admirala Geprata 11b

I nije nešto kada se vidi uživo.

Pogledajte prilog 3

Pogledajte prilog 2

Pogledajte prilog 1

Još uvek pokušavam da se setim koja je bila namena zgrade, znam da je bilo nešto čudno.

A u bližoj okolini ima nekoliko zgrada sa lepšim i bolje ukomponovanaim fasadama, koje i potiču iz "prave epohe", za razliku od ove međuratne zakasnele imitacije, a koje vape za rekonstrukcijom.
Moj utisak je da je delovala zanimljivije u filmovima, kada je u onom stanju raspada, čak su i dvorište i zgrada delovali nekeko krupnije nego što zaista jesu.

Balkanska

Tokom čišćenja fasade na uglu sa Admirala Geprata izronila stara boja ali i rad firmopisaca pod pre 100 i više godina

Pogledajte prilog 2

Pogledajte prilog 1

Čini mi se da su ovo te nijanse koje današnji restauratori nikako ne mogu da "pogode" pa su krajnji rezultat fasade u papagajskim bojama kao da smo u Majamiju.

To je ona boja fasada u Francuskoj kod nas uvek ispadne žuto i izgleda uglavnom jeftinije nego što je u stvari nekada bila.

Kad' zasija u zuto-narandzasto pa sa nbgd-a jedino sa naocarama za sunce ce moci da se udje:)
Sto kaze nasa poznata umetnica: "...da smo zivi i zdravi" :vops:

Za 2 meseca izgledaće kao pre rekonstrukcije, a nemam više ni nadu da će i jednu klimu skoliniti sa fasade.

Evo Karadjordjeva je najbolji primer koliko su fasade pocrnele od automobila, dakle jos uvek odoleva i prilicno dobro izgleda. Inace rekonstrilukcija fasade i naknadno farbanje su dva razlicita posla kako po obimu posla tako i iz finansiskog ugla.

Posmatrac da je to tako lako verovatno bi se već odavno uvela ta odredba. Pitam se zašto moramo da budemo van Evrope kad je reč o nekom javnom redu i kulturi u gradovima. Više ličimo na Bangladeš nego na Osijek ili selo zvano Segedin koji ne mogu da se porede sa Beogradom po veličini ili važnošću pa ipak imaju urednije fasade od naših, i time mislim na stvari poput stolarije, zastakljivanja, klima itd. a ne na samo stanje fasada, mada smo i u toj sferi iza njih.

Briga bas Vesica & Co za klime. Postavljano vec odavno, ali nije na odmet da se ponovi.

file.php

Mozda se desi neko cudo pa sakriju klime na terase, nada poslednja umire. Al ovaj kralj sa satelitskim tanjirom je svakako pobednik.

Ова зграда је, рекао бих ,надзиђивана...

још кад би у реконструкцији покушали да то мало боље сакрију...

file.php

Znam da je usko u Brankovoj i da nema mesta ali jedan drvored, gusto načičkan bi makar malo ublažio zagađanje i produžio životni vek fasada, bar malo.

Moskva, pre i posle fotka bulevara od 16km; žrtvovali su nekoliko traka ali zasadili više hiljada drvceta... ali su ih imali dosta pa su i mogli da žrtvuju :)

Pre

5c62f6c62d5dc8439ae52cb1_Gardenring_modernRussia_before%20renovation-1.jpg

Posle

5c6322899978337a01a4c1f0_-Tu9Jj55PtfxZFacfwClc2x1mEWu-6_rbGVUUzf4q1US2vxcj1Rsx7FV3-sMY75gg8l_XvKb-Ng82h_LDc1hkkr75-XXWNzEIQ9LXZoLvyxNs8eNEZS18OkQPR1kafPFxZPb50zU.jpeg

37.jpg

27.jpg

28.jpg

Vau, Moskva se bas transformisala.

Bio sam na ivici da napisem pismo stanarima zgrade u Pop Lukinoj koji su sve klime vratili na ista mesta kao pre rekonstrukcije. I da im okacim na ulazna vrata.

Da ih pitam kako ih nije sramota da im se onako uredi prelepa zgrada i da je onda unakaze. A sve klime su mogli na terase, posto su dovoljno velike. A imamo pravo da pitamo jer smo svi to platili. .

Генерално, наш народ баш прига за спољшњи изглед и естетику зграда и кућа у којима живе.

Vrh