Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Pa desno se nalazi ona novogradnja tako da tu lepog pogleda bas i nema, ali ima sa leve strane lep pogleda na grad ali steta nisam fotko zadivljen sam bio pozornicom i to mi je bio fokus tog sam fotkao

Je l' zna neko zašto ne radi osvetljenje na Igumanovoj palati?

Dobro pitanje, pola osvetljenja po gradu sto su radjena pre 7+ godina ne radi. Isto je i sa zgradom tehnickih fakulteta u Bulevaru.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=570142#p570142:3q4r2zhp je napisao(la):
Stefan BB » Sre Sep 26, 2018 12:26 pm[/url]":3q4r2zhp]Vracarac dokle ste stigli?

Stigli smo do toga da ovih dana idem da podnesem ostavku na mesto predsednika stanara tj upravnika kako god jer su mi se smucili :mrgreen:

Predajes se bez fasade krunisi ostavku sa novom fasadom

U Beogradu je najmucnije gledati krovove, jos samo planinsku sojenicu nikad nisu probali na ravnom krovu, ostalo je sve isprobano.

Jesi siguran inace kako to izgleda planinska sojenica.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=570596#p570596:2fsuif37 je napisao(la):
GOJE » 28 Sep 2018 08:09 am[/url]":2fsuif37]Evo nove perspektive za Dobračinu:

file.php
Tipicna vizura starog dela grada i prizor arhitektonsko urbanistickog haosa i nereda koji simbolizuje ovaj grad. Rekonstrukcija fasada ce samo donekle dovesti ulice u red medjutim ovakvi prizori masovne gradnje bez ikakvog plana i reda ce ostati.

Zgradu u Gracanickoj 18 rade neocekivano kvalitetno. Pored fasade i kupole, rade potpunu zamenu krovnog pokrivaca i cela ce biti pokrivena bakrom! Takodje, od radnika sam saznao da se ipak radi probijanje vrata na cosku i vracanje terase. Navodno, jednog momenta se odustalo od toga, pa se sada ponovo insistira da se to uradi. To je, naravno, nezvanizna vest. Ne znam po kojim planovima se radi i kako to cas moze cas ne moze, ali smo se odavno navikli (nazalost) da se neke stvari desavaju u hodu...

Fasade koje trenutno radi grad su one koje su usle u program obnove fasada pre nekoliko godina i za koje je Zavod uradio vrlo kvalitetne projekte pa se trazio investitor. Kako od investitora nije bilo nista, grad je odlucio da radi te zgrade po postojecim projektima (zato valjda i ovako kvalitetno), ali od onih 200+ fasada u 2018 - samo u tragovima.

Podrzavam obnove fasada i krovova (osim kad bas ne zeznu stvar)... ali nisam bas uvek najsrecniji odabirom objekata i ne znam na osnovu cega neka zgrada ima prioritet.. Kad npr srede neke stare fasade u mirnijim i zabacenijim ulicama a ostave u sred centra Palatu Albaniju onako cadjavu i pocrnelu.. Takodje mislim da bi bilo dobro uspostaviti neki redosled.. da kad se radi da se rade 4 zgrade u nizu pa dobijemo jednu obnovljenu i sredjenu ulicu a ne cik cak - sredjena, raspadnuta, sredjena, raspadnuta, raspadnuta, sredjena.... Time se samo vise isktaknu fasade koje nisu obnovili i dobije se jedan haotican front

Blic jedva čeka da se pojavi nešto interesanto na Bb kako bi preneli. Barem su istraživali o istoriji pozornice.
MISTERIOZNA POZORNICA NA KROVU Vrh zgrade u Balkanskoj krije staro zdanje sa BURNOM ISTORIJOM
Na vrhu zgrade u Balkanskoj ulici, preko puta hotela "Moskva" i odmah pored Terazijske terase, nalaze se ostaci misteriozne pozornice stare, po svemu sudeći, duže od jednog veka.

U svojoj dugoj i bogatoj, ali burnoj istoriji, Beograd je pretrpeo brojne promene. Nisu se menjali samo nazivi naselja i ulica, već su i mnogi objekti izgubili ili promenili namenu. Ima i onih koji su izmešteni, dok su neki u prošlosti kultni prostori danas potpuno zaboravljeni. Jedan od njih je i već pomenuta pozornica koja se nalazi u samom centru grada, a za koju je tek pokoji Beograđanin čuo.

Realno, moguće ju je videti samo sa okolnih objekata, pošto je zavučena negde iza bivšeg bioskopa "20. oktobar". Ipak, njeni ostaci i danas deluju impozantno, a fotografije s kraja 20-ih godina prošlog veka otkrivaju svu njenu lepotu i moć, poput najpoznatijih antičkih građevina.
https://www.blic.rs/vesti/beograd/m...lkanskoj-krije-staro-zdanje-sa-burnom/ft155rg

Bilo bi inače lepo da vrate stari izgled katoličkoj crkvi u Krunskoj kada već rade fasadu.
Untitled.png

800px-Krunska_utca_23._Krisztus_kir%C3%A1ly_templom._Fortepan_4316.jpg

Svaka cast za sliku, kako lepo izgleda Krunska bez natrpanih automobila i u kaldrmi :)

Albanija bi trebalo da vristi i da bude prioritet sto se tice samih fasada . Zalosno je kad se pogleda ono sivilo i one zaridjale zice iznad izloga onih radnji u prizemlju zgrade.

Treba joj vratiti staru fasadu, poskidati klime i zameniti prozore.

Tek se sa unutrašnje strane bloka/dvorišta vidi koliko je zgrada propala. A mislim da ni iznutra više nije bog zna šta, tj. da je dosta oronula.

Ni okolne zgrade nisu ništa bolje. Ceo taj blok je zreo za jedno veliko sređivanje. Makar fasada. Da se ne brukamo.

Novi renderi zgrade u Resavskoj. Postavljen je detalj na fasadu, mislim da je uskoro gotova.
9d3ea9_5cbc8d87d4d548f3a2909c2c683abcfc~mv2.webp

9d3ea9_3f8a1a53243749b79de98c519413bbd3~mv2.webp

9d3ea9_90ae2dea006c478b8e5c4b966144f9f0~mv2.webp

Сценографија за филм "Суботом увече".

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=571640#p571640:2ggau5lr je napisao(la):
dziggy » Wed Oct 03, 2018 1:39 am[/url]":2ggau5lr]Albanija uzivo mnogo jadno izgleda. Stvar upotpunjuju i oni paneli od kojih 2 ne rade.

Odavno je vreme da se sredi ta zgrada.. Bukvalno je crna na nizim spratovima

Vrh