Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Рестаурирана фасада у Тадеуша Кошћушка 34
Среда, 18. јул 2007.
Радници предузећа „Југоградња“ завршили су радове на рестаурацији фасаде у улици Тадеуша Кошћушка 34. Вредност изведених радова на објекту под заштитом државе износи 3.885.000 динара, а зграда је рестаурирана према пројекту предузећа „Институт за архитектуру и урбанизам“.

Објекат је изграђен 1930. године према пројекту инжењера Јордана Николића, у духу академизма и налази се у оквиру целине „Стари Београд”, која ужива статус претходне заштите.
Izvor: Beoinfo
Link: http://www.beograd.org.yu/cms/view.php?id=1283312

Ево те зграде у Т. Кошћушка 34
T.Koscuska34jul2007.jpg

а ево и такође скоро обновљене зграде до ње, на углу са Страхињића бана
TKoscuska-S.banaobnovafasadejul07.jpg

^^

JOOJ, ove nadogradnje!! Srce mi se cepa! Ovo je za Temu "Ko im ovo dozvoli?"

Citao sam juce da je delimicno izgorela fasada zgrade u kojoj je Meridijan banka u Kolarcevoj ulici. Jel video neko koliko je ostecena zgrada? Jel ce morati da je obnove celu ili...?

^^ lepo lepo :D kakva je NBS grdosija, liči na trezor odatle.

^^ Covece!! koje osvezenje! Skoro da ne mogu da verujem da Beogradska ulica moze da bude lepa! :) Super! Ovaj primer jasno pokazuje skriveni kapacitet koji Beograd ima! Jedva cekam da ga vidim za 3 godine!!

^^ Sigurno ce to biti znatno drukcija prica. Konacno su poceli da rekonstruisu fasade koje nisu radjene od nastanka, ali su i resili da rasciste sve one udzerice na potezu od Krunske do Njegoseve :D Sada se tu izgradilo i gradi nekoliko novih stambeno poslovnih objekata.

^^
Pa ajde onda skljocni par fotki tih objekata u izgradnji! Naravno ako imas vremena! BIlo bi lepo za nas u dijaspori :D

Bio sam do radnje malocas. Skuv'o sam se ziv ali i uslikao nesto :cool:

Zgrada na cosku Krunske i Beogradske:
beogradska2.jpg

beogradska3.jpg

Ove se nalaze negde na sredini izmedju Krunske i Njegoseve:
beogradska5.jpg

beogradska9.jpg

beogradska4.jpg

I zgrade na cosku sa Njegosevom:
beogradska8.jpg

beogradska7.jpg

na ovoj se radi i zadnji deo fasade sto je, moram da priznam, prvi slucaj koji sam do sada video kod nas. Pohvalno :)
beogradska6.jpg

I u gornjem delu Beogradske se rede neke zgrade, samo jos nisu gotove.

boze kako me nerviraju ove amplitude sa visinama :/
I sa svim novim fasadama beogradska izgleda potpuno bezveze, iskreno

beogradska9.jpg

Postoji li nacin da se ovde napravi neka celina, osim da se ove niske zgrade ruse?
Da li neko zna kada je sve ovo gradjeno? Nesto mi se cini da je za vreme bombadovanja gornji sprat ove zgrade ostecen, pa se neko pametan setio da samo ostavi donji deo

Super su ove slike u svakom slucaju!
@vrachar
Mislio sam na objekte u izgradnji. Jel ima nekih tabli, jel se gradi nesto spektakularno ili klasika ko i svugde po gradu?

Ма одличне су слике, поготово што су сада склоњене и скеле на зградама на углу са Крунском и Његошевом (Врачар можеш ли је сликати мало детаљније па да видимо да ли су критике са 9 и 10 стране биле на месту, сад када је готова).

Што се градње тиче мене би изненадило да су кренули у рушење и градњу пошто пре 2 недеље није било назнака да се нешто слично спрема. Иначе рушење тих кућица се планира већ деценијама, друг ми је становао у једној од њих па сам тамо провео добар број часова у основној школи . :D

Bas bez veze izgleda ona kuca na cosku sa onom nadstresnicom od picerije. Zgrada je inace jako lepa, pogotovo sada kada je obnovljena ali ono dole je ruzno. Odakle mu uopste dozvola za to i za one izbacene "terase"?

Milance":19x9k395 je napisao(la):
Bas bez veze izgleda ona kuca na cosku sa onom nadstresnicom od picerije. Zgrada je inace jako lepa, pogotovo sada kada je obnovljena ali ono dole je ruzno. Odakle mu uopste dozvola za to i za one izbacene "terase"?
Zapravo, to je jedna od prvih privatnih izbacenih terasa u Beogradu koja datira jos iz 80ih. Ja ni neznam kako bi ta zgrada izgledala bez picerije ;)

@Nenad

Na jednoj slici se i vidi skoro zavrsena zgrada.

^^ To je prva picerija u gradu na taj fazon ikada :) i ne izgleda ruzno kad se tuda ide, ja sam isao tuda 12 godina u osnovnu i srednju, a i sad mi se desi da prodjem kad idem do studentske poliklinike.

Primetio sam da su dosta osvezili Beogradsku, ali osim toga potrebno joj je jos par stvari kao npr trotoar da se sredi i da se naprave zgrade koje nece ugroziti izgled starih. Beogradska je inace meni najmrskija ulica, ali je najbolja po poziciji za zivot :)

^^Ispred Beogradske bi na prvo mesto ubedljivo stavio Krunsku!!! Prelepa ulica sa dosta lepih kuca sa bastom. Tamo vredi imati jednu "kucicu". :D

Крунска је закон :cool: , што се тиче Београдске, њена реконструкција је најављена за следећу годину (асфалт, шине, тротоари...) тако да после тога очекујем и интензивнију градњу.

Ево још две фасаде са Дорћола, угао Цара Уроша и Господар Јевремове, чини ми се да су урађене још прошле године али их до сада нисмо приказали.
CaraUrosa-GospodarJevremovajul071.jpg

CaraUrosa-GospodarJevremovajul071.1.jpg

и поглед "одоздо"
CaraUrosakaG.Jevremovojjul2007.jpg

kako mi ovi klima uredjaji idu na živce.

Риге од Фере бр.22
RigeodFere2225jul2007.jpg

Нова зграда у Високог Стевана
ViskogStevana1.1jul2007.jpg

ViskogStevana1.0jul2007.jpg

позадина сликана из Дубровачке
ViskogStevana1.2jul2007.jpg

Vrh