JohnyBgood
Advanced
Cudo jedno kako od drugih umemo da kopiramo samo najgore a od onog najboljega bezimo "ko djavo od krsta". Dajte mi Njujorski metro i odrzavanje fasada, zasto samo sljastece bilborde? Ili 'ajmo malo, recimo, Kopenhagen.
2012":3ab8oi9z je napisao(la):Za fasade u N.Y neznam ,verovatno su ostarele dobrano,a za Metro ti je loša komparacija ,koji je trenutno poplavljen olujom jer je pored mora, koje se tom pilikom podiglo nekoliko metara +je jedan od zastarelijih ,zbog decenija zanemarivanja važio i za najprljaviji,plitki tuneli koji su ručno kopani isprepletani kanalzacijom i kablovima ,tada nije bilo mašina krtica. Mada su zbog krize automobila na naftu, pre oluje krenuli da ga popravljaju,dograđuju,kupuju nove vozove.Sada se govori da će trebati meseci da ga vrate u funkciju.Što se tiče Metroa i javnog prevoza,Evropa je tu najbolja za pogledati a i Kina se sada ubacuje za komparaciju i uzor,Ameri su tu velikom zaostatku zbog automobilskog koncepta koji su razvijali a javni prevoz zanemarivali,sada i oni sa čežnjom gledaju ka Evropi i Kini.
Evropa ja za nas najbolji reper,ali ima i šire interesantnih stvari,recimo meni se ovakav ambijent N.Y sa reklamnim ekranima savršeno uklapa na Slaviji i oronuloj fasadi hotela "Slavija"
2012":3kasnrx4 je napisao(la):E dobro, ne ulazeci u politicku pricu,ja nemam nista protiv tehnickih novotarija tipa led ekrana i sl. toga ima u svim velikim metropolama,i nadao sam se da mozda palata Albanije(malim delom jeste,ili hotel Slavija moze da se uredi kao Time squer,kada vec nemaju love da zamene dotrajale ploce na zgradi palate.
uostalom vreme klasicnih reklama je proslo sada dolaze led ekrani i rasveta koja je efektnija..
Odvalio se deo fasade sa zgrade i povredio muškarca u Bulevaru kralja Aleksandra
Autor: V. V. /I. M. 25.12.2012. 24sata
Stariji sugrađanin povređen je danas oko 13 sati kada je na njega pao deo fasade sa terase zgrade u Bulevaru kralja Aleksandar kod broja 85.
Lekari Hitne pomoći su odmah stigli na mesto nezgode.
- Muškarac koji je zadobio povredu glave u svesnom stanju je prevezen u Urgentni centar - kaže za "Blic" dr Nada Macura, portparol Hitne pomoći.
У потпуности се слажем.nikola011":m05jszpd je napisao(la):Ja bih sad stanare ove zgrade odvalio za vise para nego sto im treba da srede fasadu.
Feanor":3cpnau1u je napisao(la):Vec duze vreme planiram da pitam poynavaoce: Koje su mogucnosti revitalizacije cisto betonske fasada u prirodnoj boji, koja je okrnjena i stara? Pitam informativno zbog gomile takvih zgrada po NBG... Kako se uopste to sredjuje a da ne podrazumeva farbanje?
Feanor":r67tgp0r je napisao(la):Sta je austrijski model?