Šta je novo?

Улица Тадије Сондермајера, блок 65

Meni i dalje nije jasno da li će biti pešački prolaz od te lakat krivine ka Tošinom Bunaru i da li će uopšte moći da se makar izađe pored zgrade u izgradnji na Bulevar Heroja košara kako bi se stiglo do stanice autobusa a da se ne kruži kilometar peške do NIS-ove pumpe?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=670337#p670337:3j0fts5i je napisao(la):
astrodule » 16 Окт 2019 10:49 am[/url]":3j0fts5i]Da li će se parking naplaćivati?
Znam da je već sada haos sa parkiranjem u celom tom bloku.
Неће, то ће бити јавни отворени паркинг.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=670342#p670342:3j0fts5i je napisao(la):
SerbPacker » 16 Окт 2019 11:06 am[/url]":3j0fts5i]Ja ko papagaj...
Ali kad si na izvoru informacija
A i povremeno mi treba

Kako će da reše pristup onoj staklenoj poslovnoj zgradi koja ima ulaz prekoputa one najnovije rampe u AC....
U njoj ima ozbimjnih firmi koje imaju obimnu cirkulaciju i zaposlenih i robe...

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
Не знам на који тачно улаз мислиш ? Ако можеш покажи ми - означи тај улаз, на ортофото снимку.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=670357#p670357:3j0fts5i je napisao(la):
solecar » 16 Окт 2019 12:08 pm[/url]":3j0fts5i]
Koja je uloga ovih razdelnih ostva?
Одговорио ти је @Астродуле са мојом реченицом (одмах испод) из фоторепортаже.
@Дуле :kk:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=670363#p670363:3j0fts5i je napisao(la):
astrodule » 16 Окт 2019 12:33 pm[/url]":3j0fts5i]
Сливници и оивичена разделна острва, где ће бити засађена трава и постављене бандере.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=670403#p670403:3j0fts5i je napisao(la):
vucko » 16 Окт 2019 02:26 pm[/url]":3j0fts5i]Meni i dalje nije jasno da li će biti pešački prolaz od te lakat krivine ka Tošinom Bunaru i da li će uopšte moći da se makar izađe pored zgrade u izgradnji na Bulevar Heroja košara kako bi se stiglo do stanice autobusa a da se ne kruži kilometar peške do NIS-ove pumpe?
А шта би ти @Вучко фалило да мало и пешачиш :D :wink:

Наравно да ће бити пешачких пролаза (стаза) до Тошиног бунара, стаза постоји и сад и иде поред оне печењаре и паркинга и оног објекта-хале, а то се све руши за неких годну и по дана, јер ће и ту бити једна или две згарде.

Изградњом будућег насеља „Белим башта“ ту у блоку 65, ће се изградити и те стазе, имаш на цртежима на сајту „Белим баште“ па погледај. Биће стаза и код Ексинг зграде коју сад граде, а биће стаза и код будућих „Цептера“ зграда од чика Јанковића, и наравно излазиће и на Булевар хероја са Кошара.

Ово „kako bi se stiglo do stanice autobusa a da se ne kruži kilometar peške do NIS-ove pumpe“, нисам баш најбоље разумео ! Одакле да се кружи ?

@Гага

Не знам на који тачно улаз мислиш ? Ако можеш покажи ми - означи тај улаз, на ортофото снимку.
Nadam se da sam uspeo da oznacim...
Zelene oznake su mesto...

Pogledajte prilog 1

@СербПакер, е сад је јасно шта те интересује.

Тај улаз у „стаклену зграду“ како је ти зовеш, је улаз само за ону балканку ЦНН (Н1) телевизију, ту нема других фирми, то је зграда само те телевизије.

Садашња прва фаза радова улице Тадије Сондермајера подразумева радове од зграде Теленора и енергане па све до испред улаза у ту телевизију, означио сам на цртежу испод, одакле докле се ради 1.фаза. Такође на слици сам ти означио стрелицама докле ће се радити 1. фаза. То се ради тако због тога, да кад се буде радила 2. фаза радова, од улаза у телевизију до улаза у будуће Цептерово несеље „Цептера“ (тај део ове улице ће тада бити затворен), да запослени из телевизије, њихови гости, а и запослени на грађевини Ексинг зграде, могу несметано да дођу до телевизије и граћевине, од стране улице Тошин бунар, а поред оне кафане.

Кад се буде завршила та 2. фаза радова, наравно да ће онда моћи да се дође, као и сада, до ових зграда и објеката од стране Булевара хероја са Кошара и Омладинских бригада.

3. фаза радова ће бити од Теленор зграде и енергане (значи где сад почиње 1. фаза) до Тошиног бунара, а то сам све раније објаснио.

Pogledajte prilog 1

Гага":39fkxpkw je napisao(la):
@СербПакер, е сад је јасно шта те интересује.

Тај улаз у „стаклену зграду“ како је ти зовеш, је улаз само за ону балканку ЦНН (Н1) телевизију, ту нема других фирми, то је зграда само те телевизије.

Садашња прва фаза радова улице Тадије Сондермајера подразумева радове од зграде Теленора и енергане па све до испред улаза у ту телевизију, означио сам на цртежу испод, одакле докле се ради 1.фаза. Такође на слици сам ти означио стрелицама докле ће се радити 1. фаза. То се ради тако због тога, да кад се буде радила 2. фаза радова, од улаза у телевизију до улаза у будуће Цептерово несеље „Цептера“ (тај део ове улице ће тада бити затворен), да запослени из телевизије, њихови гости, а и запослени на грађевини Ексинг зграде, могу несметано да дођу до телевизије и граћевине, од стране улице Тошин бунар, а поред оне кафане.

Кад се буде завршила та 2. фаза радова, наравно да ће онда моћи да се дође, као и сада, до ових зграда и објеката од стране Булевара хероја са Кошара и Омладинских бригада.

3. фаза радова ће бити од Теленор зграде и енергане (значи где сад почиње 1. фаза) до Тошиног бунара, а то сам све раније објаснио.

Pogledajte prilog 1
Ovaaj grešiš u vezi firmi koje tu postoje N1 nije ni 30% prostora, tu je firma koja se bavi farmakologijom i još 2 firme koje imaju vrlo ozbiljne biznise...
Tako da nije samo N1 tu u pitanju...

То нисам знао, мислио сам да је ту само та телевизија, пошто на улазу има само знак (табла) за ту телевизију, а и пре три године су ми рекли да је ту само телевизија. Хвала за обавештење. Ако није тајна, које се још фирме ту налазе ?

Гага":1hu72tuj je napisao(la):
То нисам знао, мислио сам да је ту само та телевизија, пошто на улазу има само знак (табла) за ту телевизију, а и пре три године су ми рекли да је ту само телевизија. Хвала за обавештење. Ако није тајна, које се још фирме ту налазе ?
Jedna je http://makler.rs/sr/ ima još dve /tri koje su isto trgovina/zastupništvo, da ne lupam sad.
Oni su tu i pre N1...
Uglavnom, imaju tu neki magacini sa robom ne previliki ali su specifčni, svakako im se mora obezbediti pristup...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=670294#p670294:1sr6qp8h je napisao(la):
Igor » 16 Окт 2019 04:13 am[/url]":1sr6qp8h]Pohvale za fotke i po obicaju uknjižen plusić. Reklo bi se da fino napreduju.
Да, напредују добро уз неке мање потешкоће на које наилазе у току саме градње.
Хвала за плусићћћ :sesir:

Фоторепортажа радова од 25. октобра 2019.

Асфалтирања овог дела улице још није почело, пре тога ће се урадити паркинг места са тротоарима. Такође, пре асфалтирања, на раскрсници код Ексинг зграде се мора изместити један део водоводних цеви, затражена је дозвола од градског Водовода, која ће брзо бити добијена. То је непланирани део радова ! На самој раскрсници су и обимнији радови, урађено је бетонско ојачање за цеви топловода, довози се шљунак и песак и разгрће.
Pogledajte prilog 14Pogledajte prilog 13Pogledajte prilog 12Pogledajte prilog 11
Оивичена разделна острва се насипају земљом и равнају и ту ће бити засађена трава, а ускоро ће се поставити и бандере.
Pogledajte prilog 10Pogledajte prilog 9
Сав песак који ће се поставити на паркинг места је довежен и сигурно је већ разгрнут. После тога следи постављење растер плоча и означавање паркинг места.
Pogledajte prilog 8Pogledajte prilog 7Pogledajte prilog 6Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2
Постављају се шалунзи за будући бетонски потпорни зид код Хангара.
Pogledajte prilog 1
:sesir:

Фоторепортажа радова од 02. новембра 2019.

Данас је почело асфалтирање овог дела улице и почело је да се асфалтира од ракрснице код Ексинг зграде па према Телеком згради и енергани за „авионски град“. Први слој асфалта ће бити дебљине 8 цм.
Pogledajte prilog 22Pogledajte prilog 21Pogledajte prilog 20Pogledajte prilog 19Pogledajte prilog 18Pogledajte prilog 17Pogledajte prilog 16
На већини паркинг места су постављени растер елементи „бетон-трава“ тип 2, а на њих треба још да се наспе земља, како би се попуниле шупљине у растер елементима, а то ће се урадити када се заврши асфалтирање првог слоја. Урађене су и алеје, које су оивичене са ивичњацима, а у њих ће се засадити дрвеће, вероватно јасен.
Pogledajte prilog 15
На крају дела саобраћајнице (4-4) која се сад ради, су камиони са асфалтом који чекају истовар.
Pogledajte prilog 14Pogledajte prilog 13Pogledajte prilog 12
Тротоари са обе стране се исто ускоро завршавају.
Pogledajte prilog 11Pogledajte prilog 10Pogledajte prilog 9
Раскрсница код Ексинг зграде се насипа песком и шљунком и утабава. Уједно су побијени и дрвени анкери који означавају облик саме раскрснице. На делу раскрснице где је био бетонски водоводни шахт, чији је један део сметао ради обликовања раскрснице, је по одобрењу Водовода уклоњен, а цеви измештене.
Асфлтирање саме раскрснице и дела улице према "стакленом објекту" (телевизији), је најављено за следећи петак. Са тиме ће се омогућити да из тог објекта и грађевине Ексинг, могу несметано да се крећу, тако што ће се користити део улице који се сада асфалтира.
Pogledajte prilog 8Pogledajte prilog 7Pogledajte prilog 6Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3
Код Хангара су почели да бетонирају потпорни зид и то сваки други. После ће се радити остали бетонски зидови између ових већ избетонираних.
Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
:sesir:

Zašto su šahtovi u nivou sa prvim slojem asfalta?

Dosta brzo ovo napreduje.

Ovaj izvođač Ar gradnja dosta je ozbiljnija firma za razliku od ovih koje su dobile da rade glavne projekte po centru i gde se fušeri i razvlači u nedogled, primetio sam na Skyscrapercity forum da je Ar gradnja radila još neke ulice u drugim gradovima i da poštuju rokove.

Kroz Tadije Sondermajera ne prolazi gradski prevoz i nije ulica koja bitna za funkcionisanje samog grada , a i ne nalazi se na Starom gradu , već u sporednom delu NBG , tako da ne postoji ni jedan razlog za njeno odugovlačenje.

Ili ako ne ugovori nekoliko projekata istovremeno, a ima operativu i radne snage za jedan projekat i to jedva, pa prebacuje mašine i ljude sa jednog gradilišta na drugo i tako unedogled.

Evo kod mene u zgradi je krečenje ulaza počelo pre 9 dana, i do sad su ofarbana 2 radijatora i vrata od lifta, nadamo se da će do nove godine da završe.

Pa normalnoj firmi nije u interesu da to radi. Projekte radiš linearno, a ne paralelno jer se gubi vreme i novac na prenosu mehanizacije.

To mogu da rade samo firme koje imaju izvanrednu organizaciju, pa ako negde treba nešto da se osuši, za to vreme se radi na drugom mestu.

astrodule":2ki2xyfa je napisao(la):
Pa normalnoj firmi nije u interesu da to radi. Projekte radiš linearno, a ne paralelno jer se gubi vreme i novac na prenosu mehanizacije.

To mogu da rade samo firme koje imaju izvanrednu organizaciju, pa ako negde treba nešto da se osuši, za to vreme se radi na drugom mestu.
Definiši "normalno".
Ako si firma bliska naručiocu posla, i znaš da te probijanje rokova neće koštati, nego ti možda doneti i dodatnu zaradu.
Primer toga su radovi po centru BG.
Objasnio neko kako se odvijaju tenderi.
.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=676484#p676484:34r8bq62 je napisao(la):
Гага » 03 Nov 2019 01:02 am[/url]":34r8bq62]Фоторепортажа радова од 02. новембра 2019.

Данас је почело асфалтирање овог дела улице и почело је да се асфалтира од ракрснице код Ексинг зграде па према Телеком згради и енергани за „авионски град“.
file.php

Ovo je telenor data centar, inace najveci i najsavremeniji u zemlji.

SerbPacker":34n9wcj2 je napisao(la):
astrodule":34n9wcj2 je napisao(la):

Definiši "normalno".
Ako si firma bliska naručiocu posla, i znaš da te probijanje rokova neće koštati, nego ti možda doneti i dodatnu zaradu.
Primer toga su radovi po centru BG.
Objasnio neko kako se odvijaju tenderi.
.

Poštena firma koja neće po svaku cenu da se ulaguje vlastima i koja želi fer odnos bez obzira ko je na vlasti i koja gleda kako da lepo zaradi i ne igra se sa svojom reputacijom :)

To radi samo ona firma kojoj je u interesu da se probija i na inostrano tržište.

Pa to...
Divljina smo...

Vrh