DraganSt
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 15.08.2017.
- Pohvaljen
- 2.076
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742194#p742194:3p88mjz7 je napisao(la):Marc23 » Uto Maj 26, 2020 12:43 pm[/url]":3p88mjz7]Da je neko pametan, pa da se koncetrise na ono sto moze da se popravi, da pristojno sve izgleda, bez nepotrebnih kerefeka tipa Despotov grad. i sl. Obnoviti i restaurirati samo ovo sto je ostalo kako treba i meni dovljno.
Nisam bio u Golubackoj tvrdjavi, cujem da je i tu bilo nekih zamerki, ali zamisljam da je Kalemegdan bar i delic obnovljen kao Golubacka tvrdjava, bilo bi odlicno, a kapiram da bi to bila mnogo veca atrakcija s' obzirom da je vec u Beogradu. Npr. kapija Karla VI vec godinama stoji onako devastirana sa sve skelama, a da ne pricam o drugim delovima gde bi trebalo obnoviti bedeme, kule (tipa onu malu odmah pored Despotove kule) itd. da ne nabrajam.... Nadam se da me bar neko razume
Despotov grad ne onako kako su ga oni pretstavili sa jezerom, ali ja bih obnovio svaku kucu za koju postoji neka slika kako je izgledala. Problem je u tome sto ako bi poceli da rade nesto, ne bi se pridrzavali originala. Na Golubackoj tvrdjavi sam bio proslog leta, prelepo je uradjeno i tvrdjava i sve oko nje. Bile su zamerke zbog staklenog zida palate (vidi se na prvoj slici), sto je i meni izgledalo strasno dok sam citao o tome na internetu, ali kad sam video uzivo, shvatio sam da je mozda i bolje jer je dobijen neverovatno lep pogled iz palate na Dunav. U Srbiji ima bar 20 tvrdjava koje bi mogle da se ovako srede. Evo nekoliko slika iz arhive
Pogledajte prilog 2