DraganSt
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 15.08.2017.
- Pohvaljen
- 2.135
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742194#p742194:3p88mjz7 je napisao(la):Marc23 » Uto Maj 26, 2020 12:43 pm[/url]":3p88mjz7]Da je neko pametan, pa da se koncetrise na ono sto moze da se popravi, da pristojno sve izgleda, bez nepotrebnih kerefeka tipa Despotov grad. i sl. Obnoviti i restaurirati samo ovo sto je ostalo kako treba i meni dovljno.
Nisam bio u Golubackoj tvrdjavi, cujem da je i tu bilo nekih zamerki, ali zamisljam da je Kalemegdan bar i delic obnovljen kao Golubacka tvrdjava, bilo bi odlicno, a kapiram da bi to bila mnogo veca atrakcija s' obzirom da je vec u Beogradu. Npr. kapija Karla VI vec godinama stoji onako devastirana sa sve skelama, a da ne pricam o drugim delovima gde bi trebalo obnoviti bedeme, kule (tipa onu malu odmah pored Despotove kule) itd. da ne nabrajam.... Nadam se da me bar neko razume![]()
Despotov grad ne onako kako su ga oni pretstavili sa jezerom, ali ja bih obnovio svaku kucu za koju postoji neka slika kako je izgledala. Problem je u tome sto ako bi poceli da rade nesto, ne bi se pridrzavali originala. Na Golubackoj tvrdjavi sam bio proslog leta, prelepo je uradjeno i tvrdjava i sve oko nje. Bile su zamerke zbog staklenog zida palate (vidi se na prvoj slici), sto je i meni izgledalo strasno dok sam citao o tome na internetu, ali kad sam video uzivo, shvatio sam da je mozda i bolje jer je dobijen neverovatno lep pogled iz palate na Dunav. U Srbiji ima bar 20 tvrdjava koje bi mogle da se ovako srede. Evo nekoliko slika iz arhive
Pogledajte prilog 2