Ne duž obale, ali ne može brate neko da očekuje biciklističku stazu na kolovozu duž ulica kojima mora da prolazi javni prevoz a već su tesne. Npr u Kralja Milana većinski nema mesta za bici stazu i to je prosto tako. U Vasinoj bi moglo da bude kada bi se cela ulica reorganizovala po modelu koji sam pominjao ranije - 2+1 sa širim trotoarima, drvoredima ili žardinjerama, i bici stazom. Ali ovaj režim je isuviše glup, škrt i lenj da radi takve stvari pa sve sklepavaju, a na lepe ideje i predloge ne treba trošiti vreme jer ih oni neće nikad realizovati.
Ljudi moraju da shvate i prihvate da u Beogradu, pogotovu na desnoj obali, na mnogo lokacija jednostavno nema mesta za izdvojene bici staze. Evo i ja sam pešak i putnik javnog prevoza. A u Srbiji, po zakonu, pešak je iznad svega i njegove potrebe najpre moraju da budu namirene. Pešaci su i ti koji unose stvari u stanove, isporučuju pakete i namirnice, pešaci su policija, čistači, ma prosto bez trotoara ispred objekta nema normalnog funkcionisanja grada. Pa čak i ja kao pešak, 2/3 svojih nedeljnih putovanja obavljam hodajući ili po kolovozima ili po trotoarima koji su usrani, uzurpirani, propali ili zakrčeni (prepuni). I ja bih kao pešak isto voleo da svaki trotoar u ovom gradu bude kao u Kolarčevoj (mislim na širinu) ali mi je jasno da se to nikad neće desiti u ovoj pretrpanoj haotičnoj faveli.
Na sve to, ljudi često kukaju na ukidanje bici staze između Kalemegdana i Trga, a ne znaju ni gde bi se ona posle nastavljala dalje od Trga. U Kralja Milana ne može. U Makedonsku ne može. U Despota Stefana samo ako bi se sklonila parking mesta, i opet bi naišla na ono idiotsko tesno grlo kod Banije koje 30 godina neće da prošire. U Francusku nema smisla da ide. Dečanska je već pretrpana a i nehumana, svako radije ide preko Terazija. Tako da ne znam gde to ljudi misle da ta staza vodi.
A pitam se i kako smo živeli bez nje, uključujući i mene, koji sam do skora redovno vozio bajs upravo na toj deonici... Ljudi preteruju, zaista. Zato što su imali na kratko vreme jednu nakaradno izvedenu i sklepanu stazu tu, beše od Gremlina Vesića, pa se sad osećaju kao da su imali nešto pa izgubili. A u realnosti nisu imali ništa, imali su samo privid i imitaciju staze. A sad kad nema toga, i dalje mogu da voze bajseve tuda isto kako su mogli i za vreme postojanja trake, pa i pre nje. Ja sam još kao osnovac vozio bajs kolovozom St trga i Vasine, još pre 20-25 godina, još dok je bio pušten sav saobraćaj tu. Nije mi bila potrebna staza. Kao što mi nije bila potrebna ni u mnogim drugim delovima grada. Npr uđem u Njegoševu i Mileševsku, gde ionako saobraćaj vozi do 30 km/h, i koristim njihove kolovoze kao koridore.