Šta je novo?

Студентски трг - Studentski trg

Нису могли отправнику локал да изнајме?

Нису могли отправнику локал да изнајме?
Ne branim ih, ali nije kao da su imali gde i kako. Lokala okolo nema, baš nigde. A i prostor je tu skup, kad bi ga i bilo.

Ono što jeste sramota je što neće da uniformišu te otpravničke kućice. A i ona poslednja iteracija što su stavljali (recimo ona u Zemunu) je izgledala jadno, jeftino i nepraktično.

Sanjam Beograd u kome je dosta toga uniformisano i stilski izrađeno, kao brend, pa tako i te otpravničke kućice. Ali znam da od toga nema ništa. Za nas su kiosci (naruče klasičan kiosk pa ga preprave), kontejneri i štap i kanap rešenja.

Studentski trg izgleda uzas. Pogledajte samo kako su pokrpili ove trotoare koje su skracivali...Nisu ih pokrpili cak ni istim materijalom pa ovo izleda kao na pocetku nekog horora iz Bangladeša.

Studentski1.jpg
Studentski2.jpg

Studentski3.jpg

Poslao sam ovo Beokomu. Ukoliko nekoga ne mrzi, slobodno prijavite...mozda nesto i urade ako budu videli da postoji pritisak gradjana da se ovakvi propusti vide, postoje i da nije samo jedna osoba kojoj je, pukim slucajem, to zapalo za oko.

Јуче све то префарбали у сиво. Неки нови нивои фушераја. Дај Боже ако потраје месец дана.

Prostor oko zelenog ostrva je bio u stampanom betonu za bg put je to nuklearna tehnologia
Trebali su ili uraditi kako treba ili sve razbifi i staviti behaton

Štampani beton je bez konkurencije najdugotrajnije i najkvalitetnije rešenje (kada se dobro uradi), u parku Manjež ili Nemanjinoj za baštice u skoro istom stanju kao i kad je urađeno, mislim da će i za 20 godina biti jednako dobar.

Ali ne umeju naši da prave to kako valja.
I u Manježu je ispucao i erodirao na par mesta.

Pored toga što se ovde sve radi preko one stvari a ispod žita, ja stvarno mislim da mi ovde više nemamo ni dobre majstore a ni kvalitetne materijale. Sva lepila, veziva i druga sredstva pucaju i raspadaju se posle par godina. Ne samo u javnim nego i u privatnim objektima.

Zvučaće kao teorija zavere ali mislim da nama ovde stvarno stižu samo škartovi i trećeklasni proizvodi najgoreg kvaliteta iz sveta. Ili ono što se pravi ovde kod nas, pravi se mimo svih pravila i propisa.

Pogledajte i sami svuda gde stignete. I u javnosti i u privatnim objektima. Silikoni, malteri, lepkovi, šrafovi, stubići, beton, fasade (one moderne, demit i tako to), stolarija, brave, čak i pločice... sve puca, lomi se, erodira i haba se rekordnom brzinom.

A dookazano je već više puta kroz brojne slučajeve da postoje u svetu proizvodi koji imaju jedan kvalitet za svoje domaće kupce, drugi za okolne zemlje i tržišta, a treći za "sve ostalo".

Ali ne umeju naši da prave to kako valja.
I u Manježu je ispucao i erodirao na par mesta.
Da ali jedva primetno, uporedi to sa stanjem u Tašmajdanskom parku koji je završen 2011. godine (glavne staze u raspadu), 6 godina nakon obnove Manježa (2005) i drugim popločanim površinama koje imaju 15+ godina.

Vrh