Šta je novo?

Студентски трг - Studentski trg

Baš su zasr. stvar sa ovim visokim ivičnjakom. da su ga bar upustili (sa svega 3cm denivelacije) kao kod hotela Moskva/Balkan ne bi bilo toliko problema...

Ali šta tačno ti ivičnjaci sprečavaju?

Bukvalno niko živ tu nije radio polukružno, preticanje isto niko, jer je raskrsnica odmah ispred. Čak se nisu ni parkirali po sredini.

Decenijama je moglo bez ivičnjaka i odjednom mora on.

Pisao sam Beograd putu, inspekciji i saobraćajnoj policiji da se hitno propisno obeleži ovo ludilo na sred ulice.

Ма нека ставе бетонске џерзи баријере, као на зрењанинцу, шта фали...

Sprečavaju vozila iz pravca Kalemegdana da se ranije pretroje desno, kako bi ostavili prostor za skretanje u garažu Rajićeve.
Drugim rečima, ako auto koji ide ka Kališu hoće da skrene u garažu, a iza njega se promeni u crveno, dešavalo se da ostane blokiran (kontra smer se brzo popuni),
sve dok se svetlo na semaforu ne promeni.
(ne mislim da je ovo način da reši problem, i zvuči više kao da se par ljudi koji redovno parkiraju u Rajićevoj bunilo drugarima)

Ali šta tačno ti ivičnjaci sprečavaju?
Pa sprečavaju jedno vozilo JGPa da pretekne/ zaobiđe drugo koje se pokvarilo ispred. 🙂

Što fala bogu uopšte nije često u ovom sjajnom i funkcionalnom gradu...

Mislim sviranje k...
Neće da pošalju patrole SP i Belemude da rasčiščavaju i kazne sve koji se nakentere tu, taman bi malo napunili i budžet. Nego ovako prave rovove i hazarde po već nebezbednim i haotičnim ulicama...

Greška, mislio sam da pišete o žutom braniku na Terazijama. Što se tiče ovog zida u Uzun Mirkovoj, njega su stavili kao da bi sprečavali ove koji bi da pređu u suprotan smer i ulete u garažu pre vremena.

Evo što se tiče Rajićeve, sa druge teme:

Elem, za ovaj ivičnjak u Uzun Mirkovoj, gledajući sliku mislim da su stavili zato da automobili kada čekaju u koloni ka Kalemegdanu, a žele da uđu u garažu levo ispred njih, da ne bi zalazili u suprotan smer da "preseku" pa da iz suprotne trake ulete u garažu.

20720611.jpg

To jeste realan problem po Beogradu, viđam to svuda. Ljudi čekaju da skrenu negde 10 metara ispred, a kolona stoji. I onda da ne bi čekali celu kolonu i posle se sekli sa suprotnom kolonom kad se otvore semafori ispred, oni kas vide da je suprotna traka prazna, pređu u suprotnu traku pa voze njome i preseku ranije.

Ali mislim naravno da ne treba to rešavati ivičnjakom nego kaznama i edukacijom. A postavlja se pitanje i šta je sa drugim lokacijama gde seju ivičnjake po kolovozu a gde nema tih presecanja i okretanja.

Vrh