Šta je novo?

Студентски трг - Studentski trg

Новембар 2008.
DSCI5233.JPG

Ovde se širi trotoar na račun parkinga, tj, umesto kosog biće paralelno parkiranje.

Da nam se nije Šapić prehladio, odjednom na dva mesta širenje trotoara na račun parkinga.
Ja sam razumeo da su ovo radovi u okviru one njegove najave da će Vasina i Uzun Mirkova postati dvosmerne ponovo celom dužinom. Mislim da će i parking da se uklanja.

A što kaže Direktor, jedva čekam da vidim da počiste divlji parking i (odmah) ispred Bordel Nine hotela.

Poslednja izmena:
Gde će onda Bodiroga i Grigorije da parkiraju maseratija, posto Bodiroga zivi u bordelu kad je u Beogradu.

Ja sam razumeo da su ovo radovi u okviru one njegove najave da će Vasina i Uzun Mirkova postati dvosmerne ponovo celom dužinom. Mislim da će i parking da se uklanja.

A što kaže Direktor, jedva čekam da vidim da počiste divlji parking i (odmah) ispred Bordel Nine hotela.
Neće biti uklanjanja parkinga. Ispred Kinoteke su već odradili popločavanje parking mesta, a vidi se i na gornjoj slici linija ivičnjaka koja ograničava parking mesta.

A i na delu gde je kolski ulaz u Kinoteku, odrađena su nova ukrajanja ivičnjaka, koji fino gađaju ovaj treći red ivičnjaka, koji je i do sada ograničavao kolovoz i parking. Po tome se da zaključiti da se ulica tu širiti neće.

Tu je i mega-hipster restoran Ide Prester, i njenog supruga, investitora u razvoj kanabisa ispod Palate Albanija. 😉

Gde će onda Bodiroga i Grigorije da parkiraju maseratija, posto Bodiroga zivi u bordelu kad je u Beogradu.

Grigorije moze uvek da boravi u Patrijasiji, gde svi oni imaju svoje sobe. Iako retko ko od njih boravi tamo dok je u Bg, ono sto znam je da je G ove godine je vec boravio tamo dok je bio u Beogradu.

Neće biti uklanjanja parkinga. Ispred Kinoteke su već odradili popločavanje parking mesta, a vidi se i na gornjoj slici linija ivičnjaka koja ograničava parking mesta.

A i na delu gde je kolski ulaz u Kinoteku, odrađena su nova ukrajanja ivičnjaka, koji fino gađaju ovaj treći red ivičnjaka, koji je i do sada ograničavao kolovoz i parking. Po tome se da zaključiti da se ulica tu širiti neće.
Bože kakvi magarci...

Ova ostrva i barijere koje prave ispred Etnografskog muzeja i na kraju okretnice su suvišna. Zato što dele i ograničavaju prostor koji se, po potrebi i po nuždi, koristi i za druge stvari. Kad su gužve tur. autobusa npr, ili neki kvar na okretnici, neke manifestacije, delegacije, preusmerenja vozila, radovi ili tako nešto. Lakše je premestiti vozila s jednog kraja trga na drugi kad nema barijera i ostrva, a koje pešaci svakako neće koristiti.

Takođe nisu ništa uradili po pitanju stajanki odnosno nagomilavanja turističkih autobusa duž celog trga.

Sve rade naopako. Ne umeju ništa konkretno i veće da reše i organizuju pa se bave presipanjem iz šupljeg u prazno i kozmetičkim trivijalnostima i papazjanijama. Koje će, ionako, za par meseci izgledati kao raspad, jer je i kvalitet samih radova obično krš.

Poslednja izmena:
Trenutno se ovako koristi okretnica jer ponekad i po dva autobusa na liniji 31 ovde zaokrenu i čekaju polazak tako da zauzmu jedan deo trake Vasine. Uvođenjem saobraćaja u Vasinu ćemo imati samo još više problema za okretanje 31 i trola.

okretnica studentski.jpg

Trenutno se ovako koristi okretnica jer ponekad i po dva autobusa na liniji 31 ovde zaokrenu i čekaju polazak tako da zauzmu jedan deo trake Vasine. Uvođenjem saobraćaja u Vasinu ćemo imati samo još više problema za okretanje 31 i trola.

Pogledajte prilog 223022

Pre neko veče se napravila kolona do Kneginje Ljubice, preko 20 Trola i 6 31 na jednom mestu.

Niko da mrdne, dabogda se Šapić jednom uglavio. U stvari bolje ne, onda će krenuti da secka JGP.

Zar nije Vasina i pre bila za sva vozila? A tada su bile i tri trolejbuske linije više. Zašto bi sad bio toliki haos? Stvarno pitam, ne provociram :D

Problem je sada sa turističkim autobusima, a nije ni retko da se zapuši sama okretnica.
A i da budem realan, bolje i ovako nego auto put u centru Grada koji će se zapuštiti za xy dana kao i svi njegovi projekti.

Završi BPP, proširi Makenzijevu itd.. nek se uvati nekih stvarnih projekata, a ne ovo ukidam žute trake, širim puteve gde stignem blah blah.

Vrh