Šta je novo?

Стајалишта

Crvene. Imaš nove table na tramvajskom stajalištu u Savskoj, kod stare Pošte.
 
Питао сам за Б пошто још нигде нису поставили инфо таблу у тој зони
Биће тамно плаве боје вероватно,ажурирали су зоне на сајту секретаријата,тако да тамо је црвена А зона,а тамно плава је Б зона.
 
Postoji stajalište Novo naselje u Surčinu i Kaludjerici, stajalište Svetosavska u Vinči i Ritopeku, a postoji o stajalište Prvomajska u Leštanima i u Mokrom lugu
Grad mora da uvede unifikaciju ulica pa makar cela Kaludjerica imala ulice Kaludjericka 1, Kaludjericka 2, Kaludjericka 55
 
Problem je što po nekom zakonu ili uredbi prigradske opštine, u šta spada i Grocka, mogu da imaju iste nazive ulica kao i centralne opštine, jer su one neka vrsta jedinice za sebe. Mislim da bi najveći revolt nastao u Obrenovcu koji jako veliki broj ulica ima sa imenima kao što postoje u centralnim (gradskim) opštinama. Takođe, Zemun je posebna priča i tu bi trebalo videti koji duplikati da menjaju nazive, a koji da ostanu na konto promene naziva i gradskim opštinama.

Nevezano toliko za samu priču o duplim nazivima stajališta zbog samih duplih naziva ulica, postoji i dosta naziva stajališta koja imaju duple (negde i višestruke) nazive, a recimo nemaju nikakvih dodirnih tačaka (poput naziva Toplana) ili pak imaju različite nazive za suprotne smerove stajališta, poput onih kod GO Savski venac, što isto treba unificirati.
 
Videh iz kola da je postavljen displej na stajalištu Cvijićeva u Takovskoj. Onoliki displej, a stajalište koristi samo 23.
 
Pa sigurno neće da ukrajaju kao što je to slučaj sa šinama i ivičnjacima. Bitno da je jedno od 1.000 najprometnih stajališta. ;)
 
IMG_2562.jpeg
IMG_2560.jpeg
IMG_2558.jpeg
 
Piše bus station umesto bus stop
A i šta ćemo sa stajalištima gde staju i autobusi i tramvaji recimo? Kladim se da sigurno neće pisati bus/tram stop.

Ogroman minus za to što na pozadini ekrana, ne piše apsolutno ništa. Kod nas uvek mora polovično da se odradi posao. Prošle table su imale print na obe strane. Sad čovek mora da dođe ispred i vidi koja vozila staju tu.
 
Bile su dva jedan sivi i jedan crni, crne skode su zamenile Audije iz devedesetih.
 
Trebalo bi uvesti da vozila koja se zaustavljaju na stajalištu osim što unutra najavljuju sledeće i trenutno stajalište i spolja emituju informacije o liniji i destinaciji. Kao što su u Berlinu vozovi emitovali "Zug nach _________. Einsteigen bitte!". Ne znam da li je to i dalje slučaj.

To veoma pomaže slabovidim osobama kojih ima i treba da bude u prevozu. Kod nas Isuzu autobusi i CAF tramvaji imaju zvučnike sa spoljne strane ali se mogu zahtevati i na svim ostalim vozilima zajedno sa unutrašnjim zvučnicima i displejima koji treba da postanu obavezan deo opreme i koji su mnogo važniji od wifi-a i brojača putnika.

Berlin:

I treba da postoje standardizovani zvukovi pre najava stajališta, najava izmene trase, prilikom zatvaranja vrata. Veoma utiče na identitet JGP-a.

Beč:
 
Poslednja izmena:
Vrh