Шоми, ми смо народ, познат по томе што нема благе везе о сопственој историји. Нуспродукт тога је што не знаш (а ни ја), које је дотична Нина. Али то не значи да је именовање стајалишта погрешно.Somi303":1k7f0i8e je napisao(la):Али постојао је, а ко је или шта је та "Нина Киршанова" да она добије стајалиште?
vucko":1hrurr7l je napisao(la):Bio je prilog na Studiu DJ pre neki dan,da vidite samo kako pretrcavaju ljudi kod autokomande izmedju ona dva stajalista.Naravno resice problem postavljanjem dodatnih znakova a ne postavljanjem ograda.
Ovi iz direkcije za saobracaj su zlato,kazem vam ja.
Somi303":4lwp3ae9 je napisao(la):Али постојао је, а ко је или шта је та "Нина Киршанова" да она добије стајалиште?
Aegir":2q7bu3in je napisao(la):vucko":2q7bu3in je napisao(la):Bio je prilog na Studiu DJ pre neki dan,da vidite samo kako pretrcavaju ljudi kod autokomande izmedju ona dva stajalista.Naravno resice problem postavljanjem dodatnih znakova a ne postavljanjem ograda.
Ovi iz direkcije za saobracaj su zlato,kazem vam ja.
Кад помену то ризично претрчавање, паде ми на памет колико је неопходна пешачка пасарела изнад Савске магистрале (Обреновачког пута) на Чукаричкој падини. Више од две деценије људи који иду на Аду или се враћају са ње претрчавају магистралу, постоје 2 критичне тачке на раздаљини од 500-600 метара.
У распореду радова екипа грађевинске оперативе од 15-ог маја, наведена је и израда поља металне разделне ограде на том путу. И то је нешто за почетак... Мада ограду најављују још од фебруара.
vucko":39yla59k je napisao(la):Aegir":39yla59k je napisao(la):Кад помену то ризично претрчавање, паде ми на памет колико је неопходна пешачка пасарела изнад Савске магистрале (Обреновачког пута) на Чукаричкој падини. Више од две деценије људи који иду на Аду или се враћају са ње претрчавају магистралу, постоје 2 критичне тачке на раздаљини од 500-600 метара.
У распореду радова екипа грађевинске оперативе од 15-ог маја, наведена је и израда поља металне разделне ограде на том путу. И то је нешто за почетак... Мада ограду најављују још од фебруара.
Koliko znam gotovi su uveliko projekti vec 2-3 godine za pasarele kod najjuznije zgrade beogradskog sajma iznad bulevara vojvode misica i jedna tu na savskog magistrali kod ulaska na adu dok im nije u planu ta 500-600m nize.Mada kada bi i ove dve napravili to bi bio ogroman napredak.
Нови називи стајалишта се везују за најближе улице. Очигледно је нека од околних улица понела име Нине, па се и стајалиште зове сада тако.brdjanin":2q2hlske je napisao(la):Ok, baka Nina je super lik, samo što je "baciše" iza Kaludjerice?
U medjuvremenu je Moravac postao deo istorije, kao što danas Odeon ne znači ništa nekom u centru grada, a šteta što se ne čuva makar naziv. Isto tako "Mostar" bi mogao da se zove "Sarajevska-Kneza Miloša" ili "Aleksa Šantić" pošto kafane nema 40 godina, a ne zove se.
stf":1927yfcd je napisao(la):Нови називи стајалишта се везују за најближе улице. Очигледно је нека од околних улица понела име Нине, па се и стајалиште зове сада тако.
angry bird":19so7m0p je napisao(la):
Interesantno kako nikome nije palo na pamet da bi stajalište osim kao zaštita od kiše trebalo i da služi kao zaštita od sunca na beogradskih 80c.