Ne mora, ali 80% njih grabi sve što može. Evo jednog primera koji sam kačio ne tako davno:
Mislim da se ovo njesra i dalje ne koristi (jer je taj Irish pub odavno prop'o) ali eto, to nije sprečilo vlasnike da uzurpiraju tu javnu površinu i izgrade svoj tor koji će da ometa pešake i ruži ulicu. Mogu da okačim još takvih primera, pošto ih je pun grad.
A onda se posle neiskusni i neupućeni ovde isčuđavaju što su ljudi skeptični prema ugostiteljima i što uvek gledaju pesimisitično na otvaranje takvih objekata. Pa iz iskustava jarani moji, iz iskustva. Jasno je meni da neko ko kurblom nikad nije mrdnuo za svoju zajednicu, i ko nije proveo 5 godina neprospavanih noći zbog raznog bahatog taloga koji po Beogradu pravi mini Bangkoke, Budve i Las Vegase, ne može da razume tako nešto. Štaviše, i bolje da ne dođu u situaciju da razumeju. Iako je to sve teže, jer pola Beograda muku muči sa takvim bahatim otpadima i gde god se čovek skloni, nije siguran od bahatog taloga. Ali eto, ima klinčadije koja bolje zna nego oni sami šta je i kako je u Beogradu. Zna bolje od mene kako je u centru, zna bolje od Soleta kako je u otvorenim blokovima, verovatno zna bolje i od Myah-a koliko je jaka muzika iz restorana-pivnice, verovatno znaju bolje od stanara Cetinjske šta se tamo dešava, i tako dalje i tako dalje... Sve znaju lebac mu poljubim.
Još samo ostaje da ih odvedem kod moje
mame pa da i njoj održe predavanja o tome kako se živelo nekada, i koliko je unapređenja i stanova ona dobila jer je bila član partije (naravno, nije bila, ali nam veze, jer ovi su ubeđeni da jeste, i nema tu šta da se polemiše). A onda možemo i do dede na groblju, da i njemu ispredaju lekciju koliko je tek on unapređenja i stanova pograbio za sebe nakon angažovanja u ratu. A onda mogu malo da mu ispredaju i o životu u vreme Kraljevine, i kako je tada sve bilo drukčije i celo društvo cakum pakum. Pošto vidim da prosto pucaju od znanja. Al uglavnom teorijskog. Pošto nikad i ni za šta kurblom nisu mrdnuli.