Šta je novo?

Скверови и платои Београда / Skverovi i platoi Beograda

Lično mislim da je ceo taj blok između Terazija, Makedonske, Dečanske i Pašićevog trga osuđen na propast i da se sad malo šta tu može uraditi.

Kanjončine, buka, štroka, stepenica kolko hoćeš (loše ne samo za slabo pokretne nego odbija i zdrave ljude), unutar bloka stare straćare, razne nadogradnje, nenormalno koncipirano Čumićevo sokače... i do svega toga se dolazi ili pasažima ili podzemnim prolazima.

Recept za propast i odbojnost. Ta celina će biti i ostati slepo crevo grada.
 
_20211114_093710.JPG
 
Ваљда место где ће споменик да поставе.
 
Tabla kao spomenik u Vesićgrad :lol: :lol:
 
Us*ao sam se da ovo _jeste_ spomenik, zato sam pitao hahaha
 
Pa kad se zamena asfalta na kolovozu naziva rekonstrukcijom ulice, rekonstrukcija ulice rekonstrukcijom bulevara, što ne bi moga i tabla da se naziva spomenikom. :)
 
Za Ginisovu knjigu najvecih idiotluka. Ovako nesto smisliti i izvesti…
 
Par detalja od sinoć...

20211117_012128_copy_651x1156.jpg
Obratite pažnju na metalni slivnik koji je uništen.


20211117_012200_copy_651x1156.jpg
Ovo je bilo zašrafljeno na drugom strani Palmotićeve, ali su ga sklonili, verovatno jer su se ljudi spotačinjali. Ne znam za šta je to osnova, možda neku klupu?

20211117_012151_copy_651x1156.jpg
Ovde su raskopali ploče udarnim čekićem, uništili ih, vratili ih pogrešno, a čak i uspeli da izgube nekoliko...

Skver još nije ni završen, a već je uništen.
 
Ovo kao da je radjeno iz neke duboke gorcine. Ne krivim radnike, vec nalogodavce, koje kao da uopste ili jedva ista interesuje.
 
Znaju da im taj deo grada nije ciljna grupa za izbore uzimajuć pa im nije preterano bitno
 
Ako im taj deo grada nije ciljna grupa, što su se svim sredstvima obrušili da na prethodnim izborima smene prethodnu opštinsku vlast?
 
Meни је сквер код Политике и Радија Београд омиљени. Урезана ми је у детињству слика Македонске, крошњи и тролејбуса као пример урбаног Београда. :)
 
Pratim vec duze vreme forum, a od skora sam i registrovan...ono sto vec duze vreme gledam i praksa je, nesto se otkopa/renovira - recimo Trg, skoro se zavrsi i onda ponovo idu prekopavanja, probijanje rokova kao vec standardna pojava i slicno. Gotovo nigde nisam video da se nesto zapocelo i da je to isto i zavrseno. Moje pitanje kao laika je sledece: Da li postoji nacin da se ovakvoj praksi stane na put i koji su instrumenti/institucije i postupci da se to spreci?
 
Izaći na izbore i glasati za onog za koga smatraš da će taj posao uraditi bolje, i tako sve dok ne nađeš nekog ko će to raditi kako treba. Pored toga redovno uzimaš i prijavljuješ propuste i vršiš neku vrstu pritiska. Bilo to makar i medijski.
 
Степеници су беспотребни и отежавају ходање. Плоче око споменика су лоше уклопљене па је исти около забетониран. Коловоз је морао бити различитог поплочања, могли су да ставе калдрму.
 
Vrh