Šta je novo?

Скверови и платои Београда / Skverovi i platoi Beograda

Mislim da ne može a i nema logike jer se sprej može lako sprati sa stakla čak i uljanim razređivačem. Samo što to iziskuje angažovanje radnika jelte, a to je kod nas večiti problem i manjak...

Inače kad pomenu Stua... Nisam dosta dugo video žvrljotine ni od njega ni od ostale te ''bomber'' ekipe - Djox, Imso, Fygs (ja ih zovem Fags)... Nema ih nešto. Samo se nadam da će tako i ostati.

Има разних ставова о графитима, ја мислим да то јесте форма уметности али треба наћи праву меру за локације и треба имати талента...а ова генерација(сту и остали) је толико антиталентована да је то страшно...стварно се надам да су одустали :)

Bilo je priče o tome u nekoliko navrata. Nema spora da su neki grafiti majstorski odrađena umetnička dela koja oplemenjuju prostor oko sebe, kao npr ovaj. Ali nažalost malo je takvih umetnika a mnogo je više divljih žvrljatora koji misle da neko želi da gleda njihove potpise i izlive emocija po gradu.

Trebalo bi da postoji neki prećutni dogovor kakav očigledno postoji u mnogim gradovima koje sam posetio, a to je da se fasade ne diraju, ali zato se koriste spuštene rešetke preko izloga.

Misliš da šaraju one spuštajuće rešetke izloga? Nisam za to. Video sam to u delovima Barselone svojevremeno. Izgleda baš jadno. Odma sam se setio Beograda.

Da. Pa bar se vidi samo noću (i vikendom).

Kad već Grad ne može da se izbori sa žvrljačima, neka ih bar malo usmeri.

Biramo manje zlo.

Razumem rezon iza ideje ali... šta ga znam... Uvek se setim one izreke ''daj im prst, tražiće ti šaku. Daj im šaku, tražiće ti ruku''. I u dosta slučajeva i sfera društva to je potpuno tačno. Čim vide da popuštaš, odma će gledati kako da još više ispomeraju granice.

Ja sam više za varijantu sa kampanjama gde Grad gleda da sredi što više zapuštenih prostora i zidova tako što će pozvati iskusne crtače da urade neki mural ili uličnu umetnost. Naravno to je samo moj stav, ne mora da znači da je tako i najbolje.

Нема са СТУ и сл. бандом договора, њима је циљ да све запишану својим малоумним потписима. Било је доста графита оо граду у договору са градом па су упропашћени (по школским двориштима, код Депоа, код Бранковог моста, код Хиподрома). Оби шарају буквално све, а од скоро доводе и белосветски шљам да шара код нас па се неки чех Марко хвалио на ју тјубу снимком где шара полицијски ауто, аутобус на окретници, трамвај на очиглед чувара окретнице. Докле неко не буде кажњен у износу штете коју је начинио неће бити лека за хулиганске графите.

U prolazu između zgrada (ugao Takovske , Cvijićeve i Bulevara Despota Stefana) ima jedan odličan mural , dok drugi krasi zid kućice na uglu Grčića Milenka i Južnog Bulevara (Duda Ivković i Radomir Antić) , treći sa Novakom Đokoviće na zidu zgrade između Paunove i Bulevara Oslobođenja , dok je četvrti sa Zidanom i Ronaldom (originalnim , ne ovom porugalskom kopijom) na zidu OŠ u Višnjićevoj. Tako nešto je dobrodošlo. Ove što su radili normalni Grobari su isto OK , sa izuzetkom propagiranja Partizana.

To су позитивнији примери, они духови по Савамали су симпатични, чак и они хип-хоп пацови, а пријатно ме изненадио и Торенте на Лекином брду.

Imamo temu o muralima i grafitima ;)

Meni ovo uopste ne izgleda lose. Da se sredi i deo prekoputa i fasade i bombona.

Naravno da sve ovo prezivi vandale i da se odrzava.

Fali mozda drvo kao obloga na klupama da da jos malo topline.

Odlican 10 !

Eto koliko malo treba...a zasita je bilo ruglo. Ovako nesto slicno ali bez ovih kolektora bi trebali da urade i na platou ispred Beogradjanke i EPS-a, tamo je isto dosta zapusteno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=586965#p586965:1j50h5cx je napisao(la):
Posmatrac » 07 Dec 2018 10:48 pm[/url]":1j50h5cx]
file.php

Ne mogu da se setim da li su stubici zakrivljeni dizajnom ili su ih samo postavili pogresno. Ako su zakrivljeni dizajnom mogli su barem u istu stranu sve da postave, ako nisu onda sve iz pocetka.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=586999#p586999:1fvapmgv je napisao(la):
zexland » Sub Dec 08, 2018 1:37 am[/url]":1fvapmgv]Odlican 10 !

Eto koliko malo treba...a zasita je bilo ruglo. Ovako nesto slicno ali bez ovih kolektora bi trebali da urade i na platou ispred Beogradjanke i EPS-a, tamo je isto dosta zapusteno.
Slažem se taj prostor je stvarno ružan a moglo bi da bude lepo ako uklone ovaj nepotreban parking i popločaju plato i Masarikovu različitim kockama.
Inače zgrada epsa je toliko odvratna zar nisu u mogućnosti da srede fasadu na takvoj lokaciji.
41293173639a29f59ea0e6423b0e93ab29b2caf75133be5c924e1211b9fa71714b6be7f8.jpg

96184030cbf7a4d0f6bc05d8159aeaa320955b47a7ad71978e3f4bddfa2ad73a35b1f1df.jpg

Eps i bvk djele zgradu treba da poskidaju klime sa fasade pod hitno
Mislim da je taj plato u planu za sredjivanje

Deo gde je parking pripada Epsu, parcela nije grada Beograda. Deo gde je trotoar pripada parceli ulice. Grad Beograd samo na tom delu gde je trotoar može da vrši radove.

Паметни би направили трампу, исти број паркинг места резервисано у јавној гаражи у истој улици за цео плато.

Taj parking koriste radnici epsa koji imaju garažu tako da nema potrebe za tim parkingom nego je tamo zbog njihovog komfora.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=587148#p587148:19lmykqi je napisao(la):
And7rey » 08 Dec 2018 05:37 pm[/url]":19lmykqi]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=586999#p586999:19lmykqi je napisao(la):
zexland » Sub Dec 08, 2018 1:37 am[/url]":19lmykqi]Odlican 10 !

Slažem se taj prostor je stvarno ružan a moglo bi da bude lepo ako uklone ovaj nepotreban parking i popločaju plato i Masarikovu različitim kockama.
Inače zgrada epsa je toliko odvratna zar nisu u mogućnosti da srede fasadu na takvoj lokaciji.
41293173639a29f59ea0e6423b0e93ab29b2caf75133be5c924e1211b9fa71714b6be7f8.jpg

96184030cbf7a4d0f6bc05d8159aeaa320955b47a7ad71978e3f4bddfa2ad73a35b1f1df.jpg

Toliko dobar i inspirativan prostor i takodje poprilicno prometan i toliko vapi za uredjenjem. Kao sto neko pametno rece izvolte gospodo iz Eps-a prekoputa u garazu, a i bezbednije vam je tamo.

Vrh