Šta je novo?

Скверови и платои Београда / Skverovi i platoi Beograda

Ovaj plato ispred SIV-a 3 su konačno sredili i priveli nameni.

On je više od 20 godina bio zarastao i apsolutno zapušten.

Samo nisam siguran da li prave parking ili će da postave neki spomenik (stoji mi u glavi da sam video najavu za spomenik negde)

Ovo na slici uopšte ne liči na pravljenje parkinga. :wink:

Sređivanje nečega što je dugo bilo zapušteno znači da najverovatnije iza tog "poslića" stoji neki spoljni finansijer radova, koji će najverovatnije i postaviti spomenik.

Tek sam poslepisanja video Voždovu sliku.

Bio sam ubeđen da će da rade parking, naročito imajući u vidu haos sa druge strane strane zgrade.

Ceo taj blok bi morao da ima parking na plaćanje (kao Opština čiji parking uglavno zvrji poluprazan, dok je u neposrednoj blizini haos)

I par danasnjih slika Platoa MIlana Mladenovića. Majstora da nastave zapoceto uredjenje platoa ni u tragovima...Radovi su krenuli jos u martu. Ološ na celu sa Vesicem koja ne moze tri meseca da sredi plato od dvesta kvadrata dzabe prima platu. Tu nesposobnu ekipu treba govnj`vom motkom poslati na biro. :blah:

E bas vala... i jednu pesacku stazu za taj Brankov most godinu dana rade u organizaciji iste ološi... od palamudj`nja vesica po TV nemamo nista no neka obidje gradilista po gradu gradski menadzer pa da kaze koliko traju te rekonstrukcije !

I treba da prenose ovakve vesti, bio sam nedavno u Sremskoj Mitrovici, ono je civilizacija za Beograd sa ovakvim baštama, kao u drugoj državi da sam bio.

Sada sam pregledao komentare, ladno ima botova na ovoj vesti. Na šta treba da nam ukaže konkretno ovo, zna li se čije su to kafančine?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=540957#p540957:14lpc3yn je napisao(la):
astrodule » 28 Мај 2018 12:30 pm[/url]":14lpc3yn]Tek sam poslepisanja video Voždovu sliku.

Bio sam ubeđen da će da rade parking, naročito imajući u vidu haos sa druge strane strane zgrade.

Ceo taj blok bi morao da ima parking na plaćanje (kao Opština čiji parking uglavno zvrji poluprazan, dok je u neposrednoj blizini haos)
@Дуле, на сату Града имаш поред чланка и доста слика о овом догаћају.

Oткривено спoмeн-oбeлeжje пoлицajцима који су жртвoвaли живoтe вршeћи службeну дужнoст
http://www.beograd.rs/cir/beoinfo/17491 ... duznost_2/

Pa oni opet nešto raskopavaju? Jel ovo mašina za sečenje asfalta?

Meni to liči na kopanje kanala za struju za bilbord.

Mada, čini mi se da je tu spušten ivičnjak, pa je možda i prilaz za neku garažu, pa treba ukopati nove ivičnjake.

Ваљда треба да исеку асфалт на местима где ће посадити стабла.

IMG_20180616_190246.jpg

Dakle, ova mobilna ograda i dalje postoji. Mislim da je to mudro, jer samo zamislite da tu pocne da sedi neka omladina, koja ce bas na tim stepenicama smisljati nacine otpora protiv rezima, ili, nedajboze, da neko pocne da skace sa najviseg stepenika na ulicu u pokusaju samoubistva.

To je rezultat Folicevog starlet urbanizma, arhitekture i pristupa javnom prostoru, sto je dovelo do toga da su napravljene lazne tribine tj stepenice koje nisu bezbedne zbog nepostojanja ograde.

Ih nisu bezbedne. Onda nista nigde nije bezbedno. Obicno se ima poverenja u gradjane da nece skakati sa visina, zidova, kejova na rekama, mostova, terasa, spomenika, drveca ili bilo cega drugog, sa ogradom ili bez.

Од четвртка почињу концерти на зидићу, видећемо изгледа у пракси...

Sedeo sam na stepenicama kod Doma, sasvim su ok i nisu ni visoke ni problematične, možda su više nego inače ali to je zato jer su to tribine za sedenje. Svakako nisu strme kao recimo na Tašu i slilčno.

Vrh