Ma ceo grad je u rasulu ali znači baš kao što @Mare opisuje, nije to (samo do toga) da nemaju para, nego što rade sve preko one stvari.
Danas sam bio u dugačkoj šetnji sa prijateljem od Kalemegdana do Hrama. Prvo raspadnute ploče u Knezu (da, one stare 30 godina što su pretrpele i sankcije i proteste pa pritom nisu pukle nijednom), onda ulegle degeton ploče duž cele Kralja Milana. A da ne pričam tek o onom ''želatin platou'' ispred palate Albanija, gde možete da surfujete na pločniku koliko je ispucao i potonuo. Na Slaviji signalizacija koja se već izlizala. Na početku Bulevara Osl. ovi novi sivi stubići koji su već počupani jer nisu lepo usidreni. Oko Hrama tek opšti raspad. Sve ploče ispucale, kocke izvaljene, beton koji se kruni...
Na kolovozima ista žurka. U Uzun Mirkovoj tik ispred Rajićeve zjapi rupetina već mesec dana jer im se ... da je popune nakon radova. Na Studentskom trgu krateri. Na Terazijama pokradeni ivičnjaci. Kralja Milana izbrazdana od točkova.
Ne pamtim kad sam se nagledao ovoliko raspada po gradu kao u poslednjih par godina. Ali opet kažem, nije samo do manjka para, nego što je u zadnje vreme zavladala takva k****bolja da ne znam nijednu stvar koja je napravljena/popravljena pre više od 6 meseci a da normalno izgleda i dan danas. Nijedan red stubića, nijedan pojas ploča, nijedna trafo kutija... Sve ili nahereno, ili zarđalo, ili napuklo, ili naborano...
Stvarno razmišljam da napravim na netu neku grupu ili akciju gde bi ljudi mogli da šalju slike raspada, rupa i propale infrastrukture i inventara pa da se svakih par meseci to lepo sakupi na gomilu i pošalje svim službama i vlastima. Jer ovo je postalo neverovatno znači nemaš više jedan hektar javnog zemljišta u Beogradu koji izgleda normalno, na kome sve radi i na kome je sve na svom mestu. Raspad svuda okolo. :bash: