Šta je novo?

Скверови и платои Београда / Skverovi i platoi Beograda

Veceras razbucali asfalt na trotoaru od dela koji su poplocavali prosle godine (Dom omladine) do ugla Nusiceve - Decanska. Nadam se da su krenuli sa drugom fazom sredjivanja Platoa Milana Mladenovica i da ce da maknu onaj parking ispred ulaza u "dragstor" :kk: :)
Jedino me zanima gde ce da zabodu ovih pet biljki (drvece na renderu) posto su direktno ispod lokali :mrgreen:

Fino ali cesma je odvratna i mimo kataloga urbanog mobilijara

Ma sacekaj samo leto... a kad budeš tu prolazio na +40 C bice naj lepša na svetu :D

^ znaci nastavak radova na platou Milana Mladenovica je, za sada, od silnih obecanja jedino koje se realizuje....na dobrom putu smo da se propusti jos jedna gradjevniska sezona.

prica oko tendera za fasade je zaista mucna...ima li ikakve nade ove godine?

a ovo su projekti koji zapravo cine grad lepsim...

Krenuli su sa radovima na Platou M Mladenovica kao sto sam napisao sinoc. Nadam se da ce ovaj deo brze da urade nego prosli put kada su se radovi bas otegli (deo ispred Doma omladine)
Praticemo radove. U svakom slucaju pohvalno za nastavak radova na platou. :)

Sređuje se i prostor kod raskrsnice Cvijićeve i Bulevara Despota Stefana, međutim od platoa izgleda ništa, samo porušili lokale, nasuli zemlju i ogradili ivičnjacima, danas su betonirali.

Lepe vesti Zezeljko, ali za nedostatak slike ćemo vam progledati kroz prste ovaj put :wink: :sesir:

Prelepi trg Marksa i Engelsa, šteta što nije nikad realizovan na ovaj način.

Kakav je ovo neidentifikovani objekat pored istorijskog muzeja sto lici na dzinovski simsir?

Uvek mi je bilo logicno da ispod trga N.Pasica ide tunel, koji vodi ispod Terazija do Karadjordjeve i onda preko mosta za NBG.

Danas je neradni dan pa nema radnika, ali su ovih dana radili svaki dan do uvece. :)
Trenutno nastavak Platoa Milana Mladenovica izgleda ovako.

Zahvaljući redovnom kafedjiskim epilozima na Bg skverovima , u opštese se više ne radujem uredjenju ni nijednog skvera :(

Sve se svelo da od naših para uredjujemo kafedjijama letnje bašte
koje oni i prekomerno zloupotrebljavaju

Svi smo nemi i nemoćni očevici te izlišno je i nabrajati brojne ,,otete,, skverove i dr.javne prostore ....

Naravno da na skverovima treba da postoje mesta gde čovek moze da popije kafu u ,,bašti,, ispred lokala :kk:
otprilike 20 - 30 % od broja unutrašnjih stolova tj mesta za sedenje , moze da ,,izbaci,, u baštu
a prečest je slučaj :
da u lokalu ima par stoliča a napolju po par desetina :twisted:

Nijedan kafedjijanije nije dao ni dinara za takva renoviranja vec samo za baštu u starom stanju ,
za novu - rekonstuisanu ni simbolično nije učestvovao , čista nula
A da učestvuju išta , pa da ovako preotimaju prostor...davno bi smo imali mnogo uredjenih skverova :grand:
ali
to više nije manguparija i sporadično, vec postalo pravilo - običan lopovluk za račun kafedjija

I čemu da se radujem ? Boljitku kafedjijama ..... :( Fuj , fuj , fuj.... :notok: :evil: :notok:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=516832#p516832:3febn4y4 je napisao(la):
L@nselot » Thu Feb 15, 2018 10:13 pm[/url]":3febn4y4]

Ovde će izgleda biti česma.

eucwFB1.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=516840#p516840:3febn4y4 je napisao(la):
direktor » Thu Feb 15, 2018 10:30 pm[/url]":3febn4y4]
Mislim da cesme nece biti
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=518208#p518208:3febn4y4 je napisao(la):
boca-ica » Tue Feb 20, 2018 2:07 pm[/url]":3febn4y4]
ima postavljene i biste i podz. kont. i motora ....al NE i česme :(

Evo česme na skveru kod Kalenić pijace kao što sam i rekao. :) Probao sam i radi. :D

Sada vidim da su grafiti sa prve slike na zidu iza prefarbani.

Ono što mi je takođe zapalo za oko je to da je ova zelena flaša sa prve slike od 15og februara još uvek tu danas 7og aprila. :o :?:

24csl8g.jpg

Evo česme na skveru kod Kalenić pijace kao što sam i rekao. :) Probao sam i radi. :D
Radostna vest :kk:
Evo i +1 :)

Malo doblji valov ne bi bio na odmet
kako ne bi bile morkre nogavice, čarape i cipele... al ajd projektant valjda je to proučio, pa mozda i nece da prska na sve strane :roll:

Fali restka dolje valjda ce je uskoro postaviti kalenic i okolina izgledaju sad daleko bolje

Pa to je ''bašta'' kafića iz samog Doma Omladine. Stavili su stolice kad se završio plato. Šta, nis' valjda mislio da će da se urade toliki kvadrati prostora samo da bi po njima gazili pešaci? Eeeee Dule Dule... :mrgreen:

Nego, gledam ove radove pored, kod podzemnih prolaza. Bogte, ko da prave aerodrom u Bihaću a ne 200 kvadrata trotoara... :bash:

Da, i ja se pitam svašta.

A taj preostali deo - pa kako ga do sada nisu završili. Prekjuče sam tamo prolazio i jedan čovek priča sa jedinim radnikom, a radnik se pravda da ne može ceo plato da on uradi sam :bash:

Danas opet prođoh i ne videh nikakvu promenu.

Nema dovoljno radnika bg put onih koji stvarno fizicki nesto moraju da odrade svi im pobjegose a sad nosu radili i zbog maratona

Puna zemlja gradilišta i impozantnih projekata pa ne mogu da nađu dovoljno radnika.

Majstori dobri kao i vozaci i doktori odose gdje su vece pare ...

Vrh