Šta je novo?

Референдум 16. јануара

Ја не верујем да се муљањем на самим бирачким местима може добити више од 1-2% гласова. То би се јасно видело у разлици укупног броја гласова и процене на основу узорка. Странке и агенције попут Црте узимају за узорак типична места која представљају цео један крај и на та места стављају поуздане у способне контролоре. Они на основу тог узорка могу са великом прецизношћу да процене коначне резултате и ако дође до веће краће то би се јасно видело у разлици коначних избора и процене на основу (добро исконторлисаног) узорка.
Права крађа је оно што се дешава пре избора (референдума), а то је пре свега у понашању контролисаних медија, функционерске кампање, капиларних гласова у државним предузећима .....
 
Igra se Vucko sa svima, prosto da i sami nismo svesni koliko je covek snalazljiv.
Referendumom dobije najasniju sliku gde treba da pojaca izbornu kompanju.
NE je dobilo nesto vise od 700 000 glasova dodajmo jos 300 000 na izborima to je oko 1milion mozda malo vise a on sam na naj nebitnijem referendumu za koji sam ikad cuo izbuce 1 150 000 glasova.
SNS je strasna masinerija samo stranka ima vise clanova nego NE glasova na referendumu.
Mislim da je vecinskoj Srbiji tj njenim gradjanima muka i jednih i drugih.
 
Само 20% људи у Србији подржава господина АВ.
Ови остали га и не виде.
 
Evo koga ne mrzi da proverava.
Пеђа Милосављевић @PedjaNPU 6 ч

На бирачким местима 71 и 72, која се налазе у истој згради на Белим Водама - Жарково разлика је математички немогућа јер на кутији где је опозиција имала контролу резултат је 282:178 у корист НЕ а на кутији где није било контроле 287: 400 за ДА. То су људи који живе у истој улици
Naravno, ovo nije nikakav dokaz (a naročito nije matematički), ali lakše bi bilo kada bi se opozicija dogovorila da se rasporede tako da svuda postoji barem jedan njihov predstavnik. Oko toga ako se ne dogovore, onda neka se roknu u glavu.
 
Bio sam posmatrač na prošlim predsecničkim izborima, čisto da vidim kako se to "krade". Biračko mesto sa oko 2000 birača, većinom muslimansko stanovništvo. SNS uzeo 70% bez ijedne nepravilnosti.
 
Okej 70%, oni su ovde imali po 90 do 100% na stotinu glasačkih mesta u u NP, Sjenici, Tutinu, Trgovištu i gomili sela po Srbiji gde nije bilo kontrolora, prosto je nemoguće da nema baš niko da glasa protiv. I to je značajna razlika po izlaznosti i rezultatima između kontrolisanih i drugih biračkih mesta gde su muljali.
 
1642504696810.png
 
Ђилас и Вучић су лутке на конопцу. Ко то не схвата боље да се ни не бави политиком. Боље и по њега и по државу.
 
Neka su i lutke na konopcu, ako će međusobno da se džapaju i da u Srbiji bude oligopol nad vlasti umesto monopola, to je za običnog građanina bolje nego ovo jednoumlje i Severnokoreisanje sada.

Ko kad se dve telekomunikacione utrkuju i nadmeću koja će da pruži bolje uslove potrošačima, naspram situacije kad jedna suvereno vlada tržištem i ima monopol pa može da radi i divlja kako joj se ćefne.
 
Okej 70%, oni su ovde imali po 90 do 100% na stotinu glasačkih mesta u u NP, Sjenici, Tutinu, Trgovištu i gomili sela po Srbiji gde nije bilo kontrolora, prosto je nemoguće da nema baš niko da glasa protiv. I to je značajna razlika po izlaznosti i rezultatima između kontrolisanih i drugih biračkih mesta gde su muljali.
Nisam ni rekao da se ne krade, samo sam razočarano konstatovao stvarno stanje i kada ima kontrolora. Ne krade se samo na samo biračkom mestu, krađom smatram i ucenjivanje hiljade radnika zaposlenih ne samo u državnim već i privatnim firmama koje su bliske vlastima.Gotovo sve fabrike otvorene u raznim "slobodnim" zonama moraju da obezbede veliki broj glasova. Tako ukradeni izbori nemaju nepravilnosti na biračkom mestu.
 
Pa neće da kradu na mestima gde ima puno prometa ili nezavisnih kontrolora i posmatrača. To bi bilo suicidalno. Nego svaki namazan političmar zna da ako hoće da krade, da mora da krade na većem broju manjih lokacija. I to pomalo, da se ne ''oseti'' previše i da ne bude prevelika mašinerija uvučena u to. Jer što veća mašinerija i na što više mesta, veće su šanse da će neko propevati ili da će neko prosto otkriti slučajno.

Ne zaboravite da sve što mi znamo o izbornim procesima - ali ne mislim na samu proceduru glasanja nego na celu politiku, vaganja i strategije oko toga - solidan srpski političmar zna triput bolje. A ovde nemamo posla sa solidnim i prosečnim srpskim političmarem nego sa jednom izuzetno lukavom i inteligentnom lasicom. Koja pritom i dalje uživa podršku ili bar trpeljivost zapadnih gazdi.
 
Zašto je Đilas bojkotovao referendum?
Zato sto se Djilas obavezao da ce slediti "proevropsku" politiku, tj u svakom pitanju raditi za nase evropske kolonizatore, cak i protivno interesa domaceg stanovnistva. Kolonizatori takodje ne potpomazu one politicke subjekte koji ne rade za njih.
U jednoj emisijii Dj. Vukadinovic je ovo potvrdio, doduse, na finiji nacin.
 
Pa zar evropi nije u interesu da prodje referendum? I to sa DA. To je omiljena mantra ovih sto pricaju o kolonizatorima i konkvistadorima.
Kako sad to da Djilas bojkotovao a radi za kolonizatore, ako bi mogao da nam objasnis.
 
Зато што је бојкот смањио број негативних гласова а није имао било какав ефекат против самог референдума.
 
U jee
Ti planovi su poput necega iz novijih Dzejms Bond filmova.
 
Која је сврха бојкота референдума?
 
Aj polako, svi smo ovde na istoj strani.

Malo pošto su prošli talasi bojkotovanja, znači pre oko godinu dana valjda, pričao sam sa ljudima koji su bojkotovali i pritom su upućeni u politička dešavanja i figure.
Bojkot je trebalo pre godinu-dve da pokaže gazdama i silama sa zapada i EU koliko je loše stanje srpske političke scene i koliko je SNS gangrena prodrla u sve sfere i aspekte života. KAO I TO da SNS ne dopušta opoziciji da uopšte dobije 5 minuta pažnje, bilo u medijima bilo u javnosti. Jer kako se pojavi neko ko se usudi da bude opozicija SNSu, tako sutradan sazna da je: silovatelj, pedofil, ubica revolveraš, narkoman, plaćenik, odlagač opasnog otpada, trovač, član Salvadorske bande (zezam se, za sad) itd itd...

Bojkot je trebalo da bude poruka zapadu ''evo, ispratite izbore u Srbiji i pogledajte kako prolaze oni koji glasaju za SNS a kako prolazi bilo ko, ali bilo ko, ko se usudi da bude opozicija. Biva medijski 'pokošen' i 'ubijen' čim se usudi da skupi potpise, a kamoli da se u kampanji suprotstavi Partiji i Žvaldemortu.'' To je bila poruka bojkota.

Koliko je to uspelo i imalo efekta, mislim da je imalo, zato što ako se dobro sećam, nakon tih privlačenja pažnje i apela na zapad, SNS je spustio cenzus na 3% a Žvaldemort je bio pozvan na saslušanja u Briselu i Berlinu. Samo da bi posle mogao da se vadi kod zapada i EU kako eto, ''vidite, ipak nismo Severna Koreja, vidite kako dajemo šanse čak i baš malim strankama. Mi mislimo i na našu opoziciju i uvažavamo je. Eheheheeiii''. Znači poenta je bila da se pokaže kako ovo klizi ka Severnokoreisanju (izvedeno od majmunisanje, samo a la Severna Koreja).


No, to je sad stvar prošlosti i u međuvremenu se svašta nešto izdešavalo. Šta će biti do aprila, još je teško reći, pogotovu u ovom blatištu od srpske politike. Ali mislim da su bojkoti - za one koji bi da skinu Vučića i sektu sa vlasti - stvar prošlosti i da će na narednim glasanjima biti najpametnije izaći i dati glas bilo kome za koga se pouzdano zna da nikad neće sklopiti dil sa SNS.


Po n-ti put, čisto za svaki slučaj : svaki oligopol je bolji od bilo kog monopola.
 
Poslednja izmena:
То са спуштањем цензуса је само тактика да се олакша Левијатану, Десници и осталим комби партијама власти да уђу у парламент и глуме опозицију. Нисам приметио нешто значајнији простор у медијима дат опозиционим лидерима, изузев емисије Шта радите бре и можда понеком политичком дуелу. Тако да нема никаквог ефекта од бојкота. ЕУ и даље жмури пред партијским запошљавањем, приморавањем запослених да гласају и сл. методама којима се СНС одржава на власти.
 
Imaj u vidu da svaki plan koji opozicija ili pak samo običan narod smisli, Vučić već unapred sazna pre nego što dođe do realizacije i potrudi se da ga osujeti ili preokrene u svoju korist. I uz to raspolaže sa mnogo više sredstava, uticaja i najvažnije od svega - poslušnih ljudi pod svojom šapom.

Možda zvučim kao neki fanatik, ali čvrsto stojim iza toga. Stoga ne odbacujem mogućnost da je ideja bojkota u startu zaista bila pošla od istinske opozicije i sa namerom da diskredituje SNS a onda je posle ovaj dovatio pa to preokrenuo i pretvorio u vrata za razne Levijatane, POKSove i slične trojance.


Prosto, lik je neopisivo lukav i kvaran. A i savetuju ga jako vešti a finansiraju jako moćni ljudi.
 
Poslednja izmena:
Nisam izašao na referendum, jer prosto ne znam za šta glasam. O nezavisnosti pravosuđa? Pa to je utopija i to ne postoji ni u tzv. demokratijama, a kamoli u Srbiji. Dok ne budu osmišljeni i održani nezavisni izbori za pravosudne organe, bez ikakvog mešanja politike, neće biti nezavisnog pravosuđa. Biće manje ili više zavisno od zakonodavne i izvršne vlasti. Što se tiče bojkota izbora razumem razloge za bojkot i nisam a priori protiv. Međutim šta je alternativa? Kakve je akcije, proteste, neposlušnosti ili blokade bojkot opozicija organizovala da bi bojkot imao efekta? Nikakve. Ne mogu salonski poltičari da izvedu promene, vodeći tviter ratove. Mora da se dođe do najudaljenijeg mesta i da se upozna šta i kako narod misli. Itd...da ne širim previše
 
Vrh