Aj polako, svi smo ovde na istoj strani.
Malo pošto su prošli talasi bojkotovanja, znači pre oko godinu dana valjda, pričao sam sa ljudima koji su bojkotovali i pritom su upućeni u politička dešavanja i figure.
Bojkot je trebalo pre godinu-dve da pokaže gazdama i silama sa zapada i EU koliko je loše stanje srpske političke scene i koliko je SNS gangrena prodrla u sve sfere i aspekte života. KAO I TO da SNS ne dopušta opoziciji da uopšte dobije 5 minuta pažnje, bilo u medijima bilo u javnosti. Jer kako se pojavi neko ko se usudi da bude opozicija SNSu, tako sutradan sazna da je: silovatelj, pedofil, ubica revolveraš, narkoman, plaćenik, odlagač opasnog otpada, trovač, član Salvadorske bande (zezam se, za sad) itd itd...
Bojkot je trebalo da bude poruka zapadu ''evo, ispratite izbore u Srbiji i pogledajte kako prolaze oni koji glasaju za SNS a kako prolazi bilo ko, ali bilo ko, ko se usudi da bude opozicija. Biva medijski 'pokošen' i 'ubijen' čim se usudi da skupi potpise, a kamoli da se u kampanji suprotstavi Partiji i Žvaldemortu.'' To je bila poruka bojkota.
Koliko je to uspelo i imalo efekta, mislim da je imalo, zato što ako se dobro sećam, nakon tih privlačenja pažnje i apela na zapad, SNS je spustio cenzus na 3% a Žvaldemort je bio pozvan na saslušanja u Briselu i Berlinu. Samo da bi posle mogao da se vadi kod zapada i EU kako eto, ''vidite, ipak nismo Severna Koreja, vidite kako dajemo šanse čak i baš malim strankama. Mi mislimo i na našu opoziciju i uvažavamo je. Eheheheeiii''. Znači poenta je bila da se pokaže kako ovo klizi ka Severnokoreisanju (izvedeno od majmunisanje, samo a la Severna Koreja).
No, to je sad stvar prošlosti i u međuvremenu se svašta nešto izdešavalo. Šta će biti do aprila, još je teško reći, pogotovu u ovom blatištu od srpske politike. Ali mislim da su bojkoti - za one koji bi da skinu Vučića i sektu sa vlasti - stvar prošlosti i da će na narednim glasanjima biti najpametnije izaći i dati glas bilo kome za koga se pouzdano zna da nikad neće sklopiti dil sa SNS.
Po n-ti put, čisto za svaki slučaj : svaki oligopol je bolji od bilo kog monopola.