[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=656452#p656452 je napisao(la):
Bender Rodriguez » 02 Sep 2019 11:22 pm[/url]":3htchyfj]Najbolje da iselimo lepo sve ljude na potezu od Ušća do Autokomande i zabranimo sva vozila tuda i onda će pešaci moći neometano da se kreću po centru grada.
Usput zameniti vozila javnog prevoza trotinetima a dostavna i komunalna vozila triciklima konjskim zapregama. I milina jedna...
Ne brate mili, nego ćeš da izgradiš tunelčinu ispod centra za basnoslovne pare, srušićeš stari da napraviš novi, širi most, nakon što si iste basnoslovne pare dao za obilaznicu oko Beograda, pa za UMP sa Mostom na Adi, Pupinov most i saobraćajnice... sve to sa ciljem rasterećenja centra grada od motornog saobraćaja i kao ogroooooomne investicije u automobilski život grada.
I onda ćeš još da skočiš da likuješ kada se neko raduje tome što pešak i biciklista u Beogradu konačno dobija svoje parče kolača i što počinje da liči, ali samo tek da liči na ono kako funkcionišu normalni gradovi spram ove naše automobilske palanke, koja je od automobilske palanke kao vrlo kredibilnog nadimka evoluirala... U palanku.
Dosta sam bre propatio kao većina građana ovog grada, zbog problema koji su napravili vlasnici automobila, koji svako odustajanje od automobila komentarišu kao da je to povratak u srednji vek. Nije brate, nego se to zove suživot u gradskoj sredini koja je građena za mnogo više namena osim za automobilski saobraćaj, konkretno centar Beograda i jeste planiran za konjske zaprege, a ne za auta.
Ali to ne znači da treba da vratimo zaprege, nego da umanjimo patnju nevinih, onih koji nisu uzrokovali gužve u saobraćaju sa kojima smo suočeni. Kako? Ograniči automobile kao uzrok problema. Jer njima ne može biti bolje u centru sa sve više auta u gradu, osim ako se ne uradi baš to što ti kažeš da se svi isele i ceo centar poruši da se izgrade autoputevi, jel. Ali naspram toga, ostalima može biti bolje sa manje auta ili bez auta.
I ne znam kako ta ideja grada za ljude, umesto za automobile, još uvek stvara kuršluse ljudima u glavama, poput ovoga što si ti napisao. Ne znam kako ti nije jasno da auta koja su u centru treba da budu samo ona auta kojima je centar destinacija, a ne da centar bude tranzit između dve periferije.